Novice

Nazaj na rubriko Novice
slovenia.png

Slovenija se na sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu predstavlja kot država partnerica

Datum: ponedeljek, 10. januar, 2011
Slovenija in slovenski turizem se bosta na sejmu Vakantiebeurs 2011 Utrecht na Nizozemskem med 11. in 16. januarjem predstavila kot partnerja tega pomembnega turističnega sejma.

Rdeča nit predstavitve slovenskega turizma na 120 m 2 veliki stojnici bo predstavitev slovenske destinacije odličnosti 2010, reke Kolpe. Predstavniki lanske EDEN destinacije so za obiskovalce sejma v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) pripravili pester program animacije na stojnici, v okviru slovenskega večera in v okviru drugih dogodkov, kjer se bo slovenski turizem predstavil obiskovalcem tega pomembnega  sejma.

V okviru predstavitve na sejmu bo potekalo tudi več spremljajočih dogodkov. Novinarska konferenca bo potekala v torek, 11. januarja ob 15.00 uri. Predstavnike medijev bo pozdravil veleposlanik RS Slovenije na Nizozemskem, Leon Marc. Na novinarski konferenci bodo STO in slovenska destinacija odličnosti leta 2010 – Reka Kolpa novinarjem predstavili turistično ponudbo naše dežele s poudarkom na trajnostnem oz. zelenem razvoju turizma. Predstavnik slovenske nacionalne letalske družbe Adria Airways na Nizozemskem, Bertrand van den Broeck bo predstavil pomen vsakodnevne letalske povezave med Ljubljano in Amsterdamom ter Ljubljano in Brusljem.

V sredo, 12. januarja ob 18.30 uri bo STO v sodelovanju s predstavniki jugo-vzhodne Slovenije za novinarje in turistične agencije ter organizatorje potovanj pripravila posebni večerni dogodek I FEEL SLOVENIA z izbrano slovensko kulinariko in glasbo iz jugovzhodne Slovenije. Široki ciljni javnosti se bo slovenski turizem predstavil v četrtek, 13. januarja med 11. in 12. uro, ko bo ob vhodu na sejmišče izvedena nagradna igra. Vse dni sejma bo na posebnem odru v dopoldanskem in popoldanskem času potekala posebna predstavitev Slovenije.

Sejem Vakantiebeurs, največji sejem v državah Benelux, je od leta 1970 stičišče celotnega turistične dogajanja na Nizozemskem, ki se v zadnjih letih vedno bolj usmerja in specializira. Lansko leto je sejem obiskalo 120.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti.

Za nizozemske turiste je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo).

 

Vir: STO

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
petek, 13. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije