Novice

Nazaj na rubriko Novice
slovenia.png

Slovenija se na sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu predstavlja kot država partnerica

Datum: ponedeljek, 10. januar, 2011
Slovenija in slovenski turizem se bosta na sejmu Vakantiebeurs 2011 Utrecht na Nizozemskem med 11. in 16. januarjem predstavila kot partnerja tega pomembnega turističnega sejma.

Rdeča nit predstavitve slovenskega turizma na 120 m 2 veliki stojnici bo predstavitev slovenske destinacije odličnosti 2010, reke Kolpe. Predstavniki lanske EDEN destinacije so za obiskovalce sejma v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) pripravili pester program animacije na stojnici, v okviru slovenskega večera in v okviru drugih dogodkov, kjer se bo slovenski turizem predstavil obiskovalcem tega pomembnega  sejma.

V okviru predstavitve na sejmu bo potekalo tudi več spremljajočih dogodkov. Novinarska konferenca bo potekala v torek, 11. januarja ob 15.00 uri. Predstavnike medijev bo pozdravil veleposlanik RS Slovenije na Nizozemskem, Leon Marc. Na novinarski konferenci bodo STO in slovenska destinacija odličnosti leta 2010 – Reka Kolpa novinarjem predstavili turistično ponudbo naše dežele s poudarkom na trajnostnem oz. zelenem razvoju turizma. Predstavnik slovenske nacionalne letalske družbe Adria Airways na Nizozemskem, Bertrand van den Broeck bo predstavil pomen vsakodnevne letalske povezave med Ljubljano in Amsterdamom ter Ljubljano in Brusljem.

V sredo, 12. januarja ob 18.30 uri bo STO v sodelovanju s predstavniki jugo-vzhodne Slovenije za novinarje in turistične agencije ter organizatorje potovanj pripravila posebni večerni dogodek I FEEL SLOVENIA z izbrano slovensko kulinariko in glasbo iz jugovzhodne Slovenije. Široki ciljni javnosti se bo slovenski turizem predstavil v četrtek, 13. januarja med 11. in 12. uro, ko bo ob vhodu na sejmišče izvedena nagradna igra. Vse dni sejma bo na posebnem odru v dopoldanskem in popoldanskem času potekala posebna predstavitev Slovenije.

Sejem Vakantiebeurs, največji sejem v državah Benelux, je od leta 1970 stičišče celotnega turistične dogajanja na Nizozemskem, ki se v zadnjih letih vedno bolj usmerja in specializira. Lansko leto je sejem obiskalo 120.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti.

Za nizozemske turiste je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo).

 

Vir: STO

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Tek na smučeh po novem tudi v Ljubljani

Stanezice tek na smuceh
petek, 17. januar 2020

V ljubljanskih Stanežičah so uredili progo za tek na smučeh. Prvi tekači so jo lahko preizkusili že pretekli vikend.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu Pokljuka 2020

pokljuka-v-novi-podo-_3-1.png
petek, 17. januar 2020

Bogata tradicija biatlonskih tekmovanj na slovenskih tleh se nadaljuje tudi v letošnji zimski sezoni, ko bo Organizacijski odbor Pokljuka ponovno pripravil zimski dogodek, ki bo približal vznemirljiva biatlonska tekmovanja domačim in tujim obiskovalcem v živo na Pokljuki kot tudi gledalcem pred TV sprejemniki na enem izmed štirih največjih zimsko-športnih dogodkov v Sloveniji.

Novi funkcionalni čaji 1001 CVET: dobro počutje in košček narave v skodelici čaja

1001_ravnovesje
četrtek, 16. januar 2020

Družini čajev 1001 CVET so se pridružili novi funkcionalni čaji. Ti združujejo okuse zelišč, začimb in pravih čajev, ki blagodejno vplivajo na naše počutje in v naša življenja vnašajo kanček narave. Štiri odlične čajne mešanice – za večerne rituale, za lažje premagovanje hladnega vremena, za vsakodnevno spodbudo in aktivacijo ter za uravnoteženo življenje – nas hkrati spomnijo, da si je potrebno vzeti čas zase. Na škatlicah čajev pa najdemo tudi drobne nasvete za uravnoteženo življenje.

Z znanjem in izkušnjami v gore pozimi

gore
četrtek, 16. januar 2020

Zimskemu obisku gora dajejo pečat nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče in specifične snežne razmere, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
četrtek, 16. januar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

V prvih enajstih mesecih 15 milijonov turističnih prenočitev

diagram rasti
sreda, 15. januar 2020

Po začasnih podatkih SURS je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2019 v Sloveniji zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov in 15 milijonov prenočitev turistov, kar je 5,3 % več prihodov in 1,3 % več prenočitev kot v istem obdobju prejšnjega leta.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
torek, 14. januar 2020

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije