Novice

Nazaj na rubriko Novice
STO

Slovenija se predstavi na Svetovni turistični borzi WTM 2010

Datum: torek, 9. november, 2010

Včeraj je svoja vrata v londonskem razstavišču ExCel odprla 31. Svetovna turistična borza (WTM – World Travel Market), ki bo trajala vse do četrtka, 11. novembra.

Danes, 9. novembra, ob 13.00, bodo v okviru novinarske konference Slovenske turistične organizacije (STO) z naslovom Maribor – »The European Capital of Culture 2012« - predstavljene glavne promocijske aktivnosti Slovenije.

Tokrat bo v središču pozornosti britanskih gostov, novinarjev in poslovnih partnerjev mesto Maribor in kulturni program, ki bo v Mariboru in partnerskih mestih izveden, ko bo Maribor leta 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK). Slovenska turistična ponudba se pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) londonske borze WTM udeležuje že tradicionalno, saj gre za enega najpomembnejših dogodkov na področju ne samo evropskega, temveč tudi globalnega turizma.  

Iz Slovenije se na letošnji turistični borzi WTM London na 173 kvadratnih metrih razstavnega prostora v organizaciji STO predstavlja 21 slovenskih podjetij oziroma poslovnih subjektov s področja turizma. Rdeča nit predstavitve na slovenski stojnici je edinstveno kulturno bogastvo in bogata kulturna dediščina naše dežele ter mesto Maribor in kulturni program, ki bo v Mariboru in partnerskih mestih izveden v času, ko bo naše drugo največje mesto nosilo naziv EPK.  

Danes, 9. novembra, z začetkom ob 13.00 uri bo potekala novinarska konferenca STO, kjer se bo Slovenija tujim medijem predstavila kot sodobna mlada dežela, ki je v 20. letih obstoja zabeležila velike uspehe in razvoj. Slovenija se bo predstavila tudi kot dežela, ki je svojo strategijo razvoja na področju turizma začrtala v smeri trajnostnega razvoja in trženja. V ospredju predstavitve bo naše bogato in edinstveno kulturno bogastvo ter predstavitev mesta Maribor kot EPK 2012. Udeležencem konference bodo predstavljeni dosežki v zadnjih dveh desetletjih ter 20-letnica obstoja v prihajajočem letu.Prisotni predstavniki medijev se bodo seznanili z načrti predstavitve in promocije Slovenije in slovenske turistične ponudbe na britanskem in irskem trgu v letu 2011.  

Na novinarski konferenci bodo predstavnike britanskih in drugih medijev nagovorili Gorazd Renčelj, ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu v Londonu, mag. Maja Pak, v.d. direktorice STO, Nataša Jančar, Zavod za turizem Maribor, Mitja Čander programski direktor projekta Maribor, Evropska prestolnica kulture 2012 in John Fahy, član kabineta župana londonske občine Greenwich, zadolžen za področje kulture in olimpijske igre.  

Več informacij o borzi je na voljo na www.wtmlondon.com

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Jaslice v paleolitski jami Judovska hiša

jaslice krupa
četrtek, 12. december 2019

V neposredni bližini po vodnatosti največjega izvira v Beli krajini - izvira Krupa najdete paleolitsko jamo Judovska hiša, ki jo člani Športnega društva Stranska vas v času božičnih praznikov (25. 12. 2019 - 27. 12. 2019) obogatijo z jaslicami in neštetimi lučkami.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
sreda, 11. december 2019

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

Obvestilo o nedelovanju nihalke na Veliko planino

Velika planina
torek, 10. december 2019

Iz Velike planine obveščajo, da bo nihalka do sredine januarja prihodnjega leta zaradi menjave nosilnik vrvi zaprta.

Arboretum Volčji Potok bo krasilo na tisoče lučk

praznični arboretum
ponedeljek, 9. december 2019

V mrzlih zimskih dneh, zavitih v zgodnjo temo, drobne novoletne lučke pričarajo skrivnostno vzdušje in nas spomnijo na čarobnost decembrskega časa. Tudi obrisi Arboretuma si bodo nadeli praznično podobo. Krasilo jih bo na tisoče lučk, ki bodo pregnale zimski mrak in razžarile srce. Ob petkih in sobotah v decembru (od 6. 12. dalje), bo park odprt vse do 19. ure.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
ponedeljek, 9. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Ledena dežela

zmaj_ledeni.jpg
petek, 6. december 2019

Na 200 kvadratnih metrih, ohlajenih na -5 stopinj Celzija, si boste lahko letos na Kongresnem trgu v Ljubljani ogledali skulpture, izdelane iz kar 60 ton ledu. Tema letošnje Ledene dežele sloni na knjigi Nika Kupperja Zmaji na poti. Kakor nakazuje sam naslov, bo na ogled obilica zmajev, zelo pustolovski fantek, številne slovenske znamenitosti in pa seveda ledeni tobogan.

Praznični sejmi v Ljubljani

ljubljana_december_14.jpeg
petek, 6. december 2019

Privoščite si kuhano vino ali aromatičen čaj in poiščite darila za svoje najdražje. Po obisku sejmov se lahko udeležite katere od številnih brezplačnih prireditev za vso družino ali katerega od koncertov na bližnjih ulicah in trgih.

Prižig prazničnih luči in obisk Miklavža v Portorožu

Novoletna jelka
četrtek, 5. december 2019

Ta konec tedna bosta tudi Portorož in Piran zasijala v praznični preobleki. Otroke bo obiskal Miklavž, ob spektakularnem laser showu pa bodo nastopili violinistka Alenka Mežan in Uroš Perić Trio.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije