Novice

Nazaj na rubriko Novice
STO

Slovenija se predstavi na Svetovni turistični borzi WTM 2010

Datum: torek, 9. november, 2010

Včeraj je svoja vrata v londonskem razstavišču ExCel odprla 31. Svetovna turistična borza (WTM – World Travel Market), ki bo trajala vse do četrtka, 11. novembra.

Danes, 9. novembra, ob 13.00, bodo v okviru novinarske konference Slovenske turistične organizacije (STO) z naslovom Maribor – »The European Capital of Culture 2012« - predstavljene glavne promocijske aktivnosti Slovenije.

Tokrat bo v središču pozornosti britanskih gostov, novinarjev in poslovnih partnerjev mesto Maribor in kulturni program, ki bo v Mariboru in partnerskih mestih izveden, ko bo Maribor leta 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK). Slovenska turistična ponudba se pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) londonske borze WTM udeležuje že tradicionalno, saj gre za enega najpomembnejših dogodkov na področju ne samo evropskega, temveč tudi globalnega turizma.  

Iz Slovenije se na letošnji turistični borzi WTM London na 173 kvadratnih metrih razstavnega prostora v organizaciji STO predstavlja 21 slovenskih podjetij oziroma poslovnih subjektov s področja turizma. Rdeča nit predstavitve na slovenski stojnici je edinstveno kulturno bogastvo in bogata kulturna dediščina naše dežele ter mesto Maribor in kulturni program, ki bo v Mariboru in partnerskih mestih izveden v času, ko bo naše drugo največje mesto nosilo naziv EPK.  

Danes, 9. novembra, z začetkom ob 13.00 uri bo potekala novinarska konferenca STO, kjer se bo Slovenija tujim medijem predstavila kot sodobna mlada dežela, ki je v 20. letih obstoja zabeležila velike uspehe in razvoj. Slovenija se bo predstavila tudi kot dežela, ki je svojo strategijo razvoja na področju turizma začrtala v smeri trajnostnega razvoja in trženja. V ospredju predstavitve bo naše bogato in edinstveno kulturno bogastvo ter predstavitev mesta Maribor kot EPK 2012. Udeležencem konference bodo predstavljeni dosežki v zadnjih dveh desetletjih ter 20-letnica obstoja v prihajajočem letu.Prisotni predstavniki medijev se bodo seznanili z načrti predstavitve in promocije Slovenije in slovenske turistične ponudbe na britanskem in irskem trgu v letu 2011.  

Na novinarski konferenci bodo predstavnike britanskih in drugih medijev nagovorili Gorazd Renčelj, ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu v Londonu, mag. Maja Pak, v.d. direktorice STO, Nataša Jančar, Zavod za turizem Maribor, Mitja Čander programski direktor projekta Maribor, Evropska prestolnica kulture 2012 in John Fahy, član kabineta župana londonske občine Greenwich, zadolžen za področje kulture in olimpijske igre.  

Več informacij o borzi je na voljo na www.wtmlondon.com

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

National Geographic uvrstil pohodništvo po Julijskih Alpah med najbolj romantične svetovne avanture

Kranjska Gora
sreda, 26. februar 2020

Eden najvplivnejših globalnih medijskih velikanov, National Geographic, je tokrat na svojem portalu objavil članek z naslovom "Najbolj romantične avanture na svetu", kamor je uvrstil tudi pohodništvo v dvoje v Triglavskem narodnem parku.

Air France, KLM, Delta in Virgin Atlantic vstopile v največje svetovno partnerstvo

Letalo
sreda, 26. februar 2020

Letalske družbe Air France, KLM, Delta in Virgin Atlantic so začetek februarja 2020 razširile partnerstvo in svojim potnikom ponudile še večjo izbiro destinacij in možnosti programov zvestobe, ko potujejo v Združeno kraljestvo in v Severno Ameriko.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
torek, 25. februar 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.  2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
torek, 25. februar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Čelada Atomic Savor GT: trojna zaščita za trojno samozavest

Savor GT
petek, 21. februar 2020

S čelado Savor GT je Atomic dosegel tisto, k čemur stremi vsak proizvajalec zaščitne opreme. S sistemom Atomic Live Fit, ki poskrbi za možnost 360 stopinjskega prilagajanja velikosti, boste zaradi popolnega ujemanja preprosto pozabili, da jo nosite.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije