Novice

Nazaj na rubriko Novice
slovenia.png

Slovenija se predstavlja Bavarskem

Datum: sreda, 23. februar, 2011
Danes, 23. februarja 2011, v Münchnu odpira vrata največji sejem za oddih, rekreacijo in potovanja - f.re.e. Slovenija se bo na sejmu predstavila kot bližnja zelena alpsko-mediteranska destinacija s kakovostno turistično ponudbo s poudarkom na možnostih za preživljanje aktivnih počitnic.

Sejem f.re.e, še vedno poznan tudi po prejšnjem nazivu - CBR, je najvidnejši turistični sejem za splošne javnosti na Bavarskem in vsako leto pomeni najavo turistične sezone in aktualnih trendov.

Slovenska turistična organizacija se bo s partnerji slovenskega turizma letos ponovno predstavila na skupni, 105m2 veliki stojnici v hali A 5. Zastopana bo raznolikost slovenske turistične ponudbe, največ zanimanja pa bo po pričakovanjih za pohodništvo, kolesarjenje, aktivnosti na vodah, za obalo, kulturo v Ljubljani in Mariboru ter za vinske ceste.

Nastop na sejmu f.re.e v Münchnu je hkrati le eden v vrsti sejemskih nastopov Slovenije v Nemčiji v začetku leta, saj se je STO v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom v Nemčiji letos predstavila v januarju tudi na največjem turističnem sejmu v Baden-Wuertembergu, CMT 2011 v Stuttgartu, zagotovila turistično promocijo na devetdnevnem sejmu Grüne Woche v Berlinu, v mesecu februarju pa se je Slovenija kot destinacija aktivnih počitnic predstavila tudi na sejmu v Karlsruhe.

Medtem ko bo sejem f.re.e v Münchnu trajal do vključno nedelje, 27. februarja, pa STO že čaka nov, med sejmi v začetku leta največji izziv – nastop na Borzi ITB, ki bo v Berlinu potekala od 9. do 13. marca letos.

V okviru borze ITB 2011 se bo Slovenija predstavila kot država, ki letos proslavlja 20-letnico samostojnosti, a ima hkrati kakovostno kulturno ponudbo, pri čemer najavlja Maribor – kulturno prestolnico Evrope 2012.

STO za predstavitev v Berlinu napoveduje nekaj osvežitev. Poleg novinarske konference, ki bo potekala že prvi dan sejma, 9. marca popoldne in se je bo udeležila tudi ministrica RS za gospodarstvo, mag. Darja Radič, bo isti večer za partnerje Slovenije v klubu Quasimodo v bližini Ku'damma potekal večer slovenske glasbe. Glasbeni kabaret program bodo v okviru projekta Sounds of Slovenia pripravili in izvedli Janez Dovč, Boštjan Gombač in Maja Pihler – Bilbi, nekaj novinarjev pa se bo ta večer udeležilo predstave Tomaža in Livije Pandur v Berlinski državni operi.

 

STO

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije