Novice

Nazaj na rubriko Novice
kulinarika.jpeg

Slovenija v Netflix seriji Restaurants on the edge

Datum: petek, 8. maj, 2020

Danes, 8. maja, na Netflix prihaja nova sezona serije Restaurants on the Edge s posebno epizodo namenjeno Sloveniji.

Gre za serijo, v kateri trije ugledni mednarodni strokovnjaki s področja gastronomije in oblikovanja potujejo po svetu in pomagajo restavracijam k izboljšanju njihove celostne podobe. Kanadski chef Dennis Prescott, notranja oblikovalka Karin Bohn in ameriški chef Nick Liberato so v lanskem letu obiskali tudi Slovenijo in posneli oddajo, ki predstavlja Slovenijo predvsem z vidika gastronomije.

V središču oddaje o Sloveniji je prenova Gostilnice XXII v Ljubljani. Vsi udeleženi potujejo po Sloveniji, da spoznavajo gastronomske posebnosti naše dežele in vsak od njih prispeva k prenovi restavracije: od hrane, pijače, designa in marketinga. V oddaji se skupaj s chefom Binetom Volčičem odpravijo v gozd, na Bledu spoznavajo med in apiterapijo, obiščejo znameniti Predjamski grad in vasico Goče v Vipavski dolini, kjer spoznavajo lokalna vina. V Ljubljani obiščejo tudi Alternativni kulturni center Metelkovo mesto in priljubljeno Odprto kuhno, kjer spoznavajo preplet slovenske in internacionalne hrane.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Terme Snovik se odpirajo ta petek, 5. 6. 2020

snovik_kolaz.jpg
torek, 2. junij 2020

Ob sproščanju ukrepov preprečevanja širjenja okužb se Terme Snovik ponovno odpirajo v petek, 5. 6. 2020. Goste bo pričakalo osveženo, urejeno, prenovljeno termalno in apartmajsko naselje. Čas zaprtja je bil namreč dobro izkoriščen za nujna investicijsko-vzdrževalna dela (delna razširitev kuhinje, ureditev zunanjih in notranjih bazenov, zunanja ureditev območja in apartmajskih objektov), v zadnjih dneh pred odprtjem se ureja ventilacija in dezinfekcija celotnega sistema.

Krmilo portoroške Turistice prevzela dr. Marijana Sikošek

Turistica
torek, 2. junij 2020

Fakulteta za turistične študije - Turistica, Univerze na Primorskem, ima od prvega junija dalje novo dekanjo, doc. dr. Marijano Sikošek. Dekanske časti in dolžnosti bo zaradi aktualnih razmer, povezanih z epidemijo, od dosedanjega dekana, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, prevzela v ožjem krogu vodstva univerze.

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije