Novice

Nazaj na rubriko Novice
Bazen

Slovenska naravna zdravilišča ostajajo steber razvoja slovenskega turizma

Datum: četrtek, 13. januar, 2011
Danes je v Ljubljani potekala skupna novinarska konferenca Slovenske turistične organizacije in Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je predstavila oceno turistične sezone 2010, pomen slovenskih naravnih zdravilišč za slovenski turizem in načrte sodelovanja obeh organizacij v letošnjem letu.

Kot je povedala direktorica mag. Maja Pak, na Slovenski turistični organizaciji ocenjujejo, da je slovenski turizem zaključil turistično sezono 2010 na enakem nivoju kot lani. Rahel vzpon je zaznati pri gostih iz tujine, ki jih je bilo v prvih 11ih mesecih za 3 % več, kot v letu 2009. Poudarila je tudi velik pomen zdraviliškega produkta v slovenskem turizmu, saj se približno 1/3 vseh prenočitev ustvari prav v slovenskih naravnih zdraviliščih. Prav zato bodo, z namenom čim boljšega doseganja rezultatov in sinergijskih učinkov, tudi letos skupaj s SSNZ izvedli številne skupne aktivnosti tako na promocijskem kot tudi razvojnem področju.

Terme TopolšicaPo besedah Iztoka Altbauerja, direktorja SSNZ, so z rezultati v lanskem letu zadovoljni, saj so zabeležili 654.050 prihodov vseh gostov, kar je praktično enak rezultat kot v letu 2009. Kot je povedal, so bili dobri rezultati doseženi predvsem v hotelskih namestitvenih objektih, razmerje med domačimi in tujimi gosti v hotelih pa se je precej spremenilo v korist tujih gostov, vendar jih je še vedno nekoliko manj kot domačih (48,5 % tujih, 51,5 % domačih gostov).

Slabši rezultati so bili zabeleženi predvsem pri prenočitvah domačih gostov v apartmajskih nastanitvenih objektih. Tudi v prenočitvah domačih gostov v kampih so bili doseženi precej slabši rezultati, kar nedvomno kaže na posledice oteženih gospodarskih razmer, ki so prizadele socialno najbolj občutljivo strukturo gostov, ki je v preteklosti izkoriščala predvsem ugodnejše namestitvene kapacitete.

»Razloge za dobro obiskanost moramo iskati predvsem v zelo močnem investicijskem ciklusu v zadnjih nekaj letih in s tem pridobitvijo novih modernih kapacitet tako v namestitvenih kompleksih kot v kopališko-wellneških delih,« še ugotavlja Altbauer.

Slovenska naravna zdravilišča tako še naprej ostajajo steber razvoja slovenskega turizma, saj ob 25 % razpoložljivih kapacitet ustvarijo 33 % vseh slovenskih prenočitev, največja dodana vrednost pa je prav v ponudbi najrazličnejših programov, za vse starostne skupine in potrebe.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Tek na smučeh po novem tudi v Ljubljani

Stanezice tek na smuceh
petek, 17. januar 2020

V ljubljanskih Stanežičah so uredili progo za tek na smučeh. Prvi tekači so jo lahko preizkusili že pretekli vikend.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu Pokljuka 2020

pokljuka-v-novi-podo-_3-1.png
petek, 17. januar 2020

Bogata tradicija biatlonskih tekmovanj na slovenskih tleh se nadaljuje tudi v letošnji zimski sezoni, ko bo Organizacijski odbor Pokljuka ponovno pripravil zimski dogodek, ki bo približal vznemirljiva biatlonska tekmovanja domačim in tujim obiskovalcem v živo na Pokljuki kot tudi gledalcem pred TV sprejemniki na enem izmed štirih največjih zimsko-športnih dogodkov v Sloveniji.

Novi funkcionalni čaji 1001 CVET: dobro počutje in košček narave v skodelici čaja

1001_ravnovesje
četrtek, 16. januar 2020

Družini čajev 1001 CVET so se pridružili novi funkcionalni čaji. Ti združujejo okuse zelišč, začimb in pravih čajev, ki blagodejno vplivajo na naše počutje in v naša življenja vnašajo kanček narave. Štiri odlične čajne mešanice – za večerne rituale, za lažje premagovanje hladnega vremena, za vsakodnevno spodbudo in aktivacijo ter za uravnoteženo življenje – nas hkrati spomnijo, da si je potrebno vzeti čas zase. Na škatlicah čajev pa najdemo tudi drobne nasvete za uravnoteženo življenje.

Z znanjem in izkušnjami v gore pozimi

gore
četrtek, 16. januar 2020

Zimskemu obisku gora dajejo pečat nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče in specifične snežne razmere, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
četrtek, 16. januar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

V prvih enajstih mesecih 15 milijonov turističnih prenočitev

diagram rasti
sreda, 15. januar 2020

Po začasnih podatkih SURS je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2019 v Sloveniji zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov in 15 milijonov prenočitev turistov, kar je 5,3 % več prihodov in 1,3 % več prenočitev kot v istem obdobju prejšnjega leta.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
torek, 14. januar 2020

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije