Novice

Nazaj na rubriko Novice
rimske01.jpg

Slovenska naravna zdravilišča pričakala zimo s prenovljenim portalom in obetavnim obiskom v novembru

Datum: petek, 17. december, 2010
Miklavž je slovenskim naravnim zdraviliščem prinesel prenovljen portal, ki ga od 8. decembra lahko obiščete na www.slovenia-terme.si.

Prenovljeni portal pomeni celovito predstavitev ponudbe v slovenskih naravnih zdraviliščih, omogoča pregledno iskanje po različnih vsebinah in ponudbah in s tem pomaga obiskovalcu najti najustreznejše programe. Obiskovalci spletne strani lahko na enem mestu dobijo nabor vseh zdravstvenih storitev in programov kot tudi preventivne programe in bogato ponudbo programov za razvajanje.

Po statističnih podatkih za november 2010 beležijo v slovenskih naravnih zdraviliščih sicer za 1 % manj prihodov domačih in tujih gostov, ki pa so ustvarili za 1 % več prenočitev, k čemur so največ prispevali tuji gostje, katerih prenočitve so se povečale za dobrih 5 %. V prvih 11 mesecih beležimo skupaj 604.700 gostov, kar je za 0,5 % več kot v enakem obdobju lani. Pri tem je bilo domačih gostov za 3,7 % manj, tujcev pa za 6,3 % več. Skupnih prenočitev je bilo ustvarjenih 2,578.000, kar je praktično enak rezultat kot v enakem obdobju lani.

Tudi pri prenočitvah je bilo domačih gostov nekoliko manj kot lani (- 4,4 %), medtem ko je porast tujih prenočitev za 5,8 %. Tako se še vedno spreminja delež domačih in tujih gostov, delež tujih gostov počasi a vztrajno raste proti 50 %. Med tujimi gosti prevladujejo gostje iz Italije in Avstrije, ki skupaj ustvarijo 52,4 % vseh tujih prenočitev. Število italijanskih gostov se je povečalo celo za 7 %, vendar se vpliv gospodarske krize pozna v krajšanju dobe bivanja, saj število prenočitev raste počasneje (indeks 103). Avstrijski gostje, ki so na drugem mestu po številu prihodov, pa so pri prenočitvah kljub 1 %-nemu padcu ponovno skočili na prvo mesto. Opažajo izrazito povečanje gostov iz Ruske federacije, ki sicer po številu gostov zavzemajo šele šesto mesto, vendar so krepko prehiteli nemške goste pri prenočitvah, kjer so se povzpeli na tretje mesto z izrednim indeksom 145. Tudi ob nedavnem obisku gospodarske delegacije v Rusiji, ki je spremljala predsednika RS, dr. Danila Türka, z močno udeležbo predstavnikov iz slovenskih naravnih zdravilišč, so bili navezani novi stiki, ki pomenijo nove priložnosti za zdraviliški turizem na tem velikem in perspektivnem trgu tudi za prihodnja leta.

Opazen napredek beležijo na trgih Hrvaške in Nemčije, ki sicer še vedno zaostajata za lanskimi rezultati, vendar se je v jesenskem obdobju ta zaostanek z dvomestnih številk zmanjšal na 4 oziroma 5 %.

S prenovljenim portalom upajo, da bodo lahko prepričali tudi domače in tuje goste, ki slovenskih naravnih zdravilišč do zdaj še niso obiskali in tako zapolnili še preostala prosta mesta v zadnjih dneh tega leta. Z intenzivno kampanjo v začetku prihodnjega leta pa želijo povečati obisk prenovljenega spletnega mesta in s tem tudi slovenskih naravnih zdravilišč.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
petek, 13. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije