Novice

Nazaj na rubriko Novice
rimske01.jpg

Slovenska naravna zdravilišča pričakala zimo s prenovljenim portalom in obetavnim obiskom v novembru

Datum: petek, 17. december, 2010
Miklavž je slovenskim naravnim zdraviliščem prinesel prenovljen portal, ki ga od 8. decembra lahko obiščete na www.slovenia-terme.si.

Prenovljeni portal pomeni celovito predstavitev ponudbe v slovenskih naravnih zdraviliščih, omogoča pregledno iskanje po različnih vsebinah in ponudbah in s tem pomaga obiskovalcu najti najustreznejše programe. Obiskovalci spletne strani lahko na enem mestu dobijo nabor vseh zdravstvenih storitev in programov kot tudi preventivne programe in bogato ponudbo programov za razvajanje.

Po statističnih podatkih za november 2010 beležijo v slovenskih naravnih zdraviliščih sicer za 1 % manj prihodov domačih in tujih gostov, ki pa so ustvarili za 1 % več prenočitev, k čemur so največ prispevali tuji gostje, katerih prenočitve so se povečale za dobrih 5 %. V prvih 11 mesecih beležimo skupaj 604.700 gostov, kar je za 0,5 % več kot v enakem obdobju lani. Pri tem je bilo domačih gostov za 3,7 % manj, tujcev pa za 6,3 % več. Skupnih prenočitev je bilo ustvarjenih 2,578.000, kar je praktično enak rezultat kot v enakem obdobju lani.

Tudi pri prenočitvah je bilo domačih gostov nekoliko manj kot lani (- 4,4 %), medtem ko je porast tujih prenočitev za 5,8 %. Tako se še vedno spreminja delež domačih in tujih gostov, delež tujih gostov počasi a vztrajno raste proti 50 %. Med tujimi gosti prevladujejo gostje iz Italije in Avstrije, ki skupaj ustvarijo 52,4 % vseh tujih prenočitev. Število italijanskih gostov se je povečalo celo za 7 %, vendar se vpliv gospodarske krize pozna v krajšanju dobe bivanja, saj število prenočitev raste počasneje (indeks 103). Avstrijski gostje, ki so na drugem mestu po številu prihodov, pa so pri prenočitvah kljub 1 %-nemu padcu ponovno skočili na prvo mesto. Opažajo izrazito povečanje gostov iz Ruske federacije, ki sicer po številu gostov zavzemajo šele šesto mesto, vendar so krepko prehiteli nemške goste pri prenočitvah, kjer so se povzpeli na tretje mesto z izrednim indeksom 145. Tudi ob nedavnem obisku gospodarske delegacije v Rusiji, ki je spremljala predsednika RS, dr. Danila Türka, z močno udeležbo predstavnikov iz slovenskih naravnih zdravilišč, so bili navezani novi stiki, ki pomenijo nove priložnosti za zdraviliški turizem na tem velikem in perspektivnem trgu tudi za prihodnja leta.

Opazen napredek beležijo na trgih Hrvaške in Nemčije, ki sicer še vedno zaostajata za lanskimi rezultati, vendar se je v jesenskem obdobju ta zaostanek z dvomestnih številk zmanjšal na 4 oziroma 5 %.

S prenovljenim portalom upajo, da bodo lahko prepričali tudi domače in tuje goste, ki slovenskih naravnih zdravilišč do zdaj še niso obiskali in tako zapolnili še preostala prosta mesta v zadnjih dneh tega leta. Z intenzivno kampanjo v začetku prihodnjega leta pa želijo povečati obisk prenovljenega spletnega mesta in s tem tudi slovenskih naravnih zdravilišč.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Smučarski čevlji Salomon S/PRO

Salomon SPRO
četrtek, 23. januar 2020

Visoka zmogljivost, nizka teža in vrhunski oprijem. To so značilnosti, po katerih je bila v zadnjem desetletju poznana linija SALOMON smučarskih čevljev, ki je za sezono 2019 dobila novo ime.

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
torek, 21. januar 2020

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Tek na smučeh po novem tudi v Ljubljani

Stanezice tek na smuceh
petek, 17. januar 2020

V ljubljanskih Stanežičah so uredili progo za tek na smučeh. Prvi tekači so jo lahko preizkusili že pretekli vikend.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu Pokljuka 2020

pokljuka-v-novi-podo-_3-1.png
petek, 17. januar 2020

Bogata tradicija biatlonskih tekmovanj na slovenskih tleh se nadaljuje tudi v letošnji zimski sezoni, ko bo Organizacijski odbor Pokljuka ponovno pripravil zimski dogodek, ki bo približal vznemirljiva biatlonska tekmovanja domačim in tujim obiskovalcem v živo na Pokljuki kot tudi gledalcem pred TV sprejemniki na enem izmed štirih največjih zimsko-športnih dogodkov v Sloveniji.

Novi funkcionalni čaji 1001 CVET: dobro počutje in košček narave v skodelici čaja

1001_ravnovesje
četrtek, 16. januar 2020

Družini čajev 1001 CVET so se pridružili novi funkcionalni čaji. Ti združujejo okuse zelišč, začimb in pravih čajev, ki blagodejno vplivajo na naše počutje in v naša življenja vnašajo kanček narave. Štiri odlične čajne mešanice – za večerne rituale, za lažje premagovanje hladnega vremena, za vsakodnevno spodbudo in aktivacijo ter za uravnoteženo življenje – nas hkrati spomnijo, da si je potrebno vzeti čas zase. Na škatlicah čajev pa najdemo tudi drobne nasvete za uravnoteženo življenje.

Z znanjem in izkušnjami v gore pozimi

gore
četrtek, 16. januar 2020

Zimskemu obisku gora dajejo pečat nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče in specifične snežne razmere, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.

Poteguj se za nove smuči Salomon!

Salomon
četrtek, 16. januar 2020

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za nove smuči Salomon! Te bomo podelili v sredini marca, še prej pa bomo med sodelujoče razdelili 6 Salomonovih kap!

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

V prvih enajstih mesecih 15 milijonov turističnih prenočitev

diagram rasti
sreda, 15. januar 2020

Po začasnih podatkih SURS je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2019 v Sloveniji zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov in 15 milijonov prenočitev turistov, kar je 5,3 % več prihodov in 1,3 % več prenočitev kot v istem obdobju prejšnjega leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije