Novice

Nazaj na rubriko Novice

Smučišče Straža z enkratnim pogledom na Blejsko jezero

Datum: petek, 12. februar, 2010

V Sloveniji je zagotovo veliko krajev, ki te ob slehernem obisku vedno znova prevzamejo. Eden takšnih je Bled, ki ima svoj čar in ki premore edinstvene lepote, ki jim ni para.

 

Bled piše svoje zgodbe

smucisce-straza-z-en-_2.pngPrvi mož občine Bled, Janez Fajfar, je svojo življenjsko zgodbo med drugim 22 let pisal kot šef hotela Vila Bled. Zdaj zaseda županski stolček in je ponosen na smučišče Straža , ki se nahaja v samem centru mesta, le nekaj minut hoda od blejskih hotelov. Med občinskimi težavami pa sta še vedno obe blejski obvoznici, ki bi mesto rešili prometa. Slednji zdaj namreč poteka neposredno skozi kraj.

Smučišče Straža je sicer znano po tem, da je že leta 1952 dobilo svojo prvo žičnico. »Letos smo imeli srečo z nizkimi temperaturami in naravnimi padavinami, tako da imamo na smučišču dovolj snega. Obratujeta obe napravi, dvosedežnica in babylift,« je povedal Bojan Žerovec, podžupan občine Bled in vodja programa turistične Infrastrukture Bled ter dodal, da je vrh smučišča na 634 metrih nad morjem, proga pa je dolga 820 metrov. Babylift je dolžine 150 metrov. Na Straži pridejo na svoj račun tako bolj kot manj izkušeni smučarji. Na voljo je namreč tako del FIS proge kot t.i. »S« proga za rekreativno smuko.

Prednost omenjenega smučišča pa je tudi vsakodnevna nočna smuka, ki jo v velikem številu od 17. do 20.30 ure obiskujejo tako domačini kot tudi tuji gostje na Bledu. »Obisk tujih gostov se pozna tudi pri delu v Smučarski šoli Bled. Imamo precej tečajnikov iz nesmučarskih dežel kot so Anglija, Nizozemska in Rusija. Sicer pa smučarskega znanja ni nikoli dovolj,« je poudaril Jože Borse – Luka iz Smučarske šole Bled. V slednji je svojo špotno pot začela tudi slovenska smučarka, Špela Pretnar.

Zimska podoba Bleda vabi

smucisce-straza-z-en-_3.pngPoleg smučišča se v centru Bleda nahaja tudi športna dvorana, v kateri je deset mesecev na leto na voljo tudi ledena ploskev. Na njej je rekreativno drsanje možno v času počitnic, ob sobotah in nedeljah od 9. 00 do 11.30 ure ter od 16.30 do 18.00 ure. Del zimske podobe in ponudbe Bleda ter okolice je tudi 30 km pokljuških tekaških prog ter številne prireditve.

V tej zimski sezoni so, kot je povedala Eva Štravs Podlogar, gostili že svetovni pokal v biatlonu, svetovni pokal v zimskem plavanju, 3. mednarodni balonarski festival ter Zasipško olimpijado, kjer domačini že desetletja pripravljajo tekmovanje in druženje v olimpijskem duhu vključno s prižigom ognja in otvoritveno slovesnostjo. Potem ko se bo zima poslovila, pa vabijo v nov Doživljajski park.

Več na www.bled.si !

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Aktualne informacije o vremenskih razmerah:

cms_object_id_662

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis

logo_naj_kopalisce
sreda, 13. oktober 2021

Že 31. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost za kopalce. V RTV centru Maribor so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala nedelja in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Ajdovščina in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2021« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

»Prihodnost evropskega turizma« 2. septembra na Strateškem forumu Bled

bled.jpg
torek, 24. avgust 2021

Letošnji Strateški forum Bled, ki bo pod naslovom »Prihodnost Evrope« potekal 1. in 2. septembra, bo posvečen iskanju odgovorov na grožnje in izzive aktualnega časa in prihodnosti, osredotočeno na vlogo Evropske unije. Vabimo vas, da si že danes v koledarju označite 2. september, ko bo v okviru vodilne mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi, ponovno v živo, potekal sedmi turistični panel z naslovom »Prihodnost evropskega turizma«.

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

XIV. Rimske igre na Ptuju

rimske igre ptuj
četrtek, 12. avgust 2021

19. 08. 2021 - 22. 08. 2021

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije