Novice

Nazaj na rubriko Novice

Smučišče Straža z enkratnim pogledom na Blejsko jezero

Datum: petek, 12. februar, 2010

V Sloveniji je zagotovo veliko krajev, ki te ob slehernem obisku vedno znova prevzamejo. Eden takšnih je Bled, ki ima svoj čar in ki premore edinstvene lepote, ki jim ni para.

 

Bled piše svoje zgodbe

smucisce-straza-z-en-_2.pngPrvi mož občine Bled, Janez Fajfar, je svojo življenjsko zgodbo med drugim 22 let pisal kot šef hotela Vila Bled. Zdaj zaseda županski stolček in je ponosen na smučišče Straža , ki se nahaja v samem centru mesta, le nekaj minut hoda od blejskih hotelov. Med občinskimi težavami pa sta še vedno obe blejski obvoznici, ki bi mesto rešili prometa. Slednji zdaj namreč poteka neposredno skozi kraj.

Smučišče Straža je sicer znano po tem, da je že leta 1952 dobilo svojo prvo žičnico. »Letos smo imeli srečo z nizkimi temperaturami in naravnimi padavinami, tako da imamo na smučišču dovolj snega. Obratujeta obe napravi, dvosedežnica in babylift,« je povedal Bojan Žerovec, podžupan občine Bled in vodja programa turistične Infrastrukture Bled ter dodal, da je vrh smučišča na 634 metrih nad morjem, proga pa je dolga 820 metrov. Babylift je dolžine 150 metrov. Na Straži pridejo na svoj račun tako bolj kot manj izkušeni smučarji. Na voljo je namreč tako del FIS proge kot t.i. »S« proga za rekreativno smuko.

Prednost omenjenega smučišča pa je tudi vsakodnevna nočna smuka, ki jo v velikem številu od 17. do 20.30 ure obiskujejo tako domačini kot tudi tuji gostje na Bledu. »Obisk tujih gostov se pozna tudi pri delu v Smučarski šoli Bled. Imamo precej tečajnikov iz nesmučarskih dežel kot so Anglija, Nizozemska in Rusija. Sicer pa smučarskega znanja ni nikoli dovolj,« je poudaril Jože Borse – Luka iz Smučarske šole Bled. V slednji je svojo špotno pot začela tudi slovenska smučarka, Špela Pretnar.

Zimska podoba Bleda vabi

smucisce-straza-z-en-_3.pngPoleg smučišča se v centru Bleda nahaja tudi športna dvorana, v kateri je deset mesecev na leto na voljo tudi ledena ploskev. Na njej je rekreativno drsanje možno v času počitnic, ob sobotah in nedeljah od 9. 00 do 11.30 ure ter od 16.30 do 18.00 ure. Del zimske podobe in ponudbe Bleda ter okolice je tudi 30 km pokljuških tekaških prog ter številne prireditve.

V tej zimski sezoni so, kot je povedala Eva Štravs Podlogar, gostili že svetovni pokal v biatlonu, svetovni pokal v zimskem plavanju, 3. mednarodni balonarski festival ter Zasipško olimpijado, kjer domačini že desetletja pripravljajo tekmovanje in druženje v olimpijskem duhu vključno s prižigom ognja in otvoritveno slovesnostjo. Potem ko se bo zima poslovila, pa vabijo v nov Doživljajski park.

Več na www.bled.si !

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Aktualne informacije o vremenskih razmerah:

cms_object_id_662

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Dan Odprtih Vrat Letališča Portorož

letalisce_portoroz.jpg
petek, 20. september 2019

V Portorožu tudi letos za vas pripravljajo dogodek "Dan odprtih vrat letališča Portorož". Letošnja prireditev se bo odvijala v soboto, 28.9.2019. Dogajanje bo res pestro, zato si rezervirajte datum!

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Novo zvočno interaktivno doživetje Maribora

maribor_vodenje.jpg
sreda, 18. september 2019

Lutkovno gledališče Maribor v sodelovanju s CONA zavodom za procesiranje sodobne umetnosti predstavlja večmedijski performans oz. zvočni sprehod, ki so ga poimenovali Potepini. Program je na voljo tudi v angleškem in nemškem jeziku in je odlična kulturna popestritev v mestu.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli kmalu odprta za obiskovalce

pot med krošnjami
ponedeljek, 16. september 2019

Pot med krošnjami Pohorje, ki se odpira 20. septembra, je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Projekt je eden izmed treh finalistov Snovalca 2019.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
petek, 13. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije