Novice

Nazaj na rubriko Novice

Smučišče Straža z enkratnim pogledom na Blejsko jezero

Datum: petek, 12. februar, 2010

V Sloveniji je zagotovo veliko krajev, ki te ob slehernem obisku vedno znova prevzamejo. Eden takšnih je Bled, ki ima svoj čar in ki premore edinstvene lepote, ki jim ni para.

 

Bled piše svoje zgodbe

smucisce-straza-z-en-_2.pngPrvi mož občine Bled, Janez Fajfar, je svojo življenjsko zgodbo med drugim 22 let pisal kot šef hotela Vila Bled. Zdaj zaseda županski stolček in je ponosen na smučišče Straža , ki se nahaja v samem centru mesta, le nekaj minut hoda od blejskih hotelov. Med občinskimi težavami pa sta še vedno obe blejski obvoznici, ki bi mesto rešili prometa. Slednji zdaj namreč poteka neposredno skozi kraj.

Smučišče Straža je sicer znano po tem, da je že leta 1952 dobilo svojo prvo žičnico. »Letos smo imeli srečo z nizkimi temperaturami in naravnimi padavinami, tako da imamo na smučišču dovolj snega. Obratujeta obe napravi, dvosedežnica in babylift,« je povedal Bojan Žerovec, podžupan občine Bled in vodja programa turistične Infrastrukture Bled ter dodal, da je vrh smučišča na 634 metrih nad morjem, proga pa je dolga 820 metrov. Babylift je dolžine 150 metrov. Na Straži pridejo na svoj račun tako bolj kot manj izkušeni smučarji. Na voljo je namreč tako del FIS proge kot t.i. »S« proga za rekreativno smuko.

Prednost omenjenega smučišča pa je tudi vsakodnevna nočna smuka, ki jo v velikem številu od 17. do 20.30 ure obiskujejo tako domačini kot tudi tuji gostje na Bledu. »Obisk tujih gostov se pozna tudi pri delu v Smučarski šoli Bled. Imamo precej tečajnikov iz nesmučarskih dežel kot so Anglija, Nizozemska in Rusija. Sicer pa smučarskega znanja ni nikoli dovolj,« je poudaril Jože Borse – Luka iz Smučarske šole Bled. V slednji je svojo špotno pot začela tudi slovenska smučarka, Špela Pretnar.

Zimska podoba Bleda vabi

smucisce-straza-z-en-_3.pngPoleg smučišča se v centru Bleda nahaja tudi športna dvorana, v kateri je deset mesecev na leto na voljo tudi ledena ploskev. Na njej je rekreativno drsanje možno v času počitnic, ob sobotah in nedeljah od 9. 00 do 11.30 ure ter od 16.30 do 18.00 ure. Del zimske podobe in ponudbe Bleda ter okolice je tudi 30 km pokljuških tekaških prog ter številne prireditve.

V tej zimski sezoni so, kot je povedala Eva Štravs Podlogar, gostili že svetovni pokal v biatlonu, svetovni pokal v zimskem plavanju, 3. mednarodni balonarski festival ter Zasipško olimpijado, kjer domačini že desetletja pripravljajo tekmovanje in druženje v olimpijskem duhu vključno s prižigom ognja in otvoritveno slovesnostjo. Potem ko se bo zima poslovila, pa vabijo v nov Doživljajski park.

Več na www.bled.si !

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Aktualne informacije o vremenskih razmerah:

cms_object_id_662

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Sveže italijanske dobrote na Pogačarjevem trgu

idea italia
sreda, 19. junij 2019

Idea Italia, italijanska tržnica z izbranimi kulinaričnimi dobrotami naše zahodne sosede, bo od sobote do vključno ponedeljka med 8. in 20. uro že sedmič gostovala v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Obiskovalcem bodo na voljo sveži izdelki s Sicilije, Sardinije, iz Furlanije - Julijske krajine, Toskane, Umbrije, Apulje in Emilije - Romanje. Za tekočo ohladitev bo poskrbela milanska pivovarna Lambrate.

Dan odprtih vrat v Termalnem parku Aqualuna

Thermal-park-Aqualuna-Terme-Olimia-summer-vacation-Sotelia.jpg
sreda, 19. junij 2019

V petek, 21.6.2019, vabljani na dan odprtih vrat v Terme Olimia.

Kolesarska dirka Po Sloveniji letos ponovno na Eurosportu

dirka po sloveniji
torek, 18. junij 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) bo v partnerstvu s slovenskimi turističnimi destinacijami in Adrio Mobil tudi letos zakupila oglaševalski prostor na globalni televizijski mreži Eurosport. S tem bo zagotovila prenos 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala od 19. do 23. junija pod prepoznavnim sloganom »Fight for green«.

Srednjeveški dnevi v Kubedu

Srednjeveška skupina Dono dei ceri.jpg
torek, 18. junij 2019

Vabimo vas na dvodnevne srednjeveške dneve v Kubed, kjer vas bodo v petek, 21. in soboto, 22.junija popeljali v srednji vek.

13. Nočna 10ka - tek okoli Blejskega jezera

nocni_tek.jpg
ponedeljek, 17. junij 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 29. 6. 2019, 17:00 - 02:00

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 17. junij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Poletje v Stari Ljubljani

Ljubljana
petek, 14. junij 2019

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2019

Kolesar
sreda, 12. junij 2019

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Ogledate si jo lahko od 19. do 23. junija.

Odprtje lekarniškega in alkimističnega muzeja

alkimistični muzej
sreda, 12. junij 2019

V začetku junija je v Radovljici vrata odprl Lekarniški in alkimistični muzej. Nahaja se v starem mestnem jedru in je nova pridobitev turistične ponudbe mesta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije