Novice

Nazaj na rubriko Novice

Smučišče Straža z enkratnim pogledom na Blejsko jezero

Datum: petek, 12. februar, 2010

V Sloveniji je zagotovo veliko krajev, ki te ob slehernem obisku vedno znova prevzamejo. Eden takšnih je Bled, ki ima svoj čar in ki premore edinstvene lepote, ki jim ni para.

 

Bled piše svoje zgodbe

smucisce-straza-z-en-_2.pngPrvi mož občine Bled, Janez Fajfar, je svojo življenjsko zgodbo med drugim 22 let pisal kot šef hotela Vila Bled. Zdaj zaseda županski stolček in je ponosen na smučišče Straža , ki se nahaja v samem centru mesta, le nekaj minut hoda od blejskih hotelov. Med občinskimi težavami pa sta še vedno obe blejski obvoznici, ki bi mesto rešili prometa. Slednji zdaj namreč poteka neposredno skozi kraj.

Smučišče Straža je sicer znano po tem, da je že leta 1952 dobilo svojo prvo žičnico. »Letos smo imeli srečo z nizkimi temperaturami in naravnimi padavinami, tako da imamo na smučišču dovolj snega. Obratujeta obe napravi, dvosedežnica in babylift,« je povedal Bojan Žerovec, podžupan občine Bled in vodja programa turistične Infrastrukture Bled ter dodal, da je vrh smučišča na 634 metrih nad morjem, proga pa je dolga 820 metrov. Babylift je dolžine 150 metrov. Na Straži pridejo na svoj račun tako bolj kot manj izkušeni smučarji. Na voljo je namreč tako del FIS proge kot t.i. »S« proga za rekreativno smuko.

Prednost omenjenega smučišča pa je tudi vsakodnevna nočna smuka, ki jo v velikem številu od 17. do 20.30 ure obiskujejo tako domačini kot tudi tuji gostje na Bledu. »Obisk tujih gostov se pozna tudi pri delu v Smučarski šoli Bled. Imamo precej tečajnikov iz nesmučarskih dežel kot so Anglija, Nizozemska in Rusija. Sicer pa smučarskega znanja ni nikoli dovolj,« je poudaril Jože Borse – Luka iz Smučarske šole Bled. V slednji je svojo špotno pot začela tudi slovenska smučarka, Špela Pretnar.

Zimska podoba Bleda vabi

smucisce-straza-z-en-_3.pngPoleg smučišča se v centru Bleda nahaja tudi športna dvorana, v kateri je deset mesecev na leto na voljo tudi ledena ploskev. Na njej je rekreativno drsanje možno v času počitnic, ob sobotah in nedeljah od 9. 00 do 11.30 ure ter od 16.30 do 18.00 ure. Del zimske podobe in ponudbe Bleda ter okolice je tudi 30 km pokljuških tekaških prog ter številne prireditve.

V tej zimski sezoni so, kot je povedala Eva Štravs Podlogar, gostili že svetovni pokal v biatlonu, svetovni pokal v zimskem plavanju, 3. mednarodni balonarski festival ter Zasipško olimpijado, kjer domačini že desetletja pripravljajo tekmovanje in druženje v olimpijskem duhu vključno s prižigom ognja in otvoritveno slovesnostjo. Potem ko se bo zima poslovila, pa vabijo v nov Doživljajski park.

Več na www.bled.si !

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Aktualne informacije o vremenskih razmerah:

cms_object_id_662

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije