Novice

Nazaj na rubriko Novice
Zlata kuhalnica

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Datum: petek, 15. oktober, 2010

Cela vrsta pregovorov in modrih misli o zadovoljstvu in sreči v življenju pravi, da sta odvisna predvsem od tega, kakšno delo opravljamo. Tako je med pomembnejšimi odločitvami, ki jih navadno sprejmemo že v mladosti, izbira poklica.

Slednje nikakor ni lahko opravilo in zato je Turistična zveza Slovenije, ki posveča še posebno pozornost izobraževanju in ozaveščanju mladih za turizem, v pomoč učencem na pobudo Štajerske turistične zveze, ki je tekmovanje osnovnošolcev v kuhanju v svoji regiji uspešno pripravila že dvakrat, letos prvič organizirala državno tekmovanje v pripravi kmečke krompirjeve juhe in ajdovih krapcev s skuto.

Učenke in učenci od šestega do osmega razreda 72 osnovnih šol iz vse Slovenije so svoje kuharske spretnosti že spomladi predstavili strokovni komisiji na štirih regijskih tekmovanjih. Srednja gostinsko-turistična šola Radovljica, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srednja gostinska in turistična šola Izola in Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana so bile gostiteljice 240 mladih kuharskih mojstrov. Dijaki srednjih šol so osnovnošolcem na zabaven in poučen način  na delavnicah in vodenih ogledih predstavili izobraževalne programe svojih šol in njihove bodoče poklice. Otroci so svojo kuharsko nalogo opravili odlično, po mnenju ocenjevalne komisije tudi izredno spretno, inovativno in okusno.

Dvanajst osnovnih šol,  OŠ Vodice, OŠ Komenda Moste, OŠ Vojnik, OŠ Bojana Ilicha, Maribor, OŠ Sladki vrh, OŠ Mala nedelja, OŠ Simona Kosa, Podbrdo, OŠ Trebnje, OŠ Franja Malgaja, Šentjur, OŠ Vič, Ljubljana, OŠ Primoža Trubarja, Velike Lašče in OŠ Zbora odposlancev, Kočevje, ki so prejele zlata regijska priznanja, je svoje kuhalnice vrtelo na državnem tekmovanju 14. oktobra 2010 na Gostinsko-turističnem zboru v Kranjski Gori. Zlato kuhalnico je prejela OŠ Primoža Trubarja iz Velikih Lašč, srebrno OŠ Vojnik in bronasto kuhalnico OŠ Franja Malgaja iz Šentjurja.

Med izvrstnimi mladimi kuharji jih bo gotovo nekaj lahko našlo delo turizmu, ki ponuja mnogo zaposlitvenih možnosti in drugih izzivov. Hkrati pa omogoča boljšo kakovost bivanja tudi s pomočjo zdravo pripravljene hrane v urejenem in ohranjenem okolju, za kar si tradicionalno prizadeva turistična društvena organizacija v okviru razvoja trajnostnega zelenega turizma.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Nihalka na Veliko planino začne obratovati danes

velika_planina.jpg
petek, 15. maj 2020

15. maja bo ponovno začela obratovati nihalka na Veliko planino. Tega dne bodo obiskovalci deležni posebne ugodnosti.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Atlantis ponovno vabi na razvajanje

Wellness Atlantis
sreda, 13. maj 2020

Od ponedeljka, 4. maja, dalje si v Vodnem mestu Atlantis ponovno lahko privoščite sprostitev v Centru azijskim masaž, osveženo ali povsem novo pričesko v Frizerskem salonu Billy ter pijačo v zunanjem baru Atlantisa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije