Novice

Nazaj na rubriko Novice
aqualuna3.jpg

Terme Olimia za vse v vseh vremenskih razmerah

Datum: petek, 6. avgust, 2010

Izbor slovenskega naj kopališča je že 20. leto del poletnega dogajanja, ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa že 20. leto na poti po slovenskih kopališčih. V kraju, kjer so bili pred dnevi, so se nazadnje ustavili maja letos, ko so razglasili naj wellness in ko je to v svoji kategoriji postal Wellness Orhidelia. Gre seveda za Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Slovenci na prvem mestu

V Termah Olimia, kjer sredi poletja le tu in tam še lahko ponudijo prosto posteljo, gostijo predvsem slovenske goste. Po besedah Mojce Korpar iz marketinga Term Olimia skoraj 65 odstotkov vseh nočitev ustvarijo domači gostje, ostalo pa Italijani, Nemci, Avstrijci, Hrvati in v zadnjih mesecih tudi Srbi. Vsi lahko izbirajo med različnimi vrstami namestitve, od hotelske v hotelih Breza in Sotelia, do apartmajske v vasi Lipa in aparthotelu Rosa. Avgusta še stavijo na vroče poletne dni in na odličen obisk bazenov, september pa bo znova čas za razvajanja v wellness centru Orhidelia.

Čof v bazen

Center poletne zabave je seveda Aqualuna z najhitrejšimi in najbolj zavitimi tobogani, visokimi valovi v valovalnem bazenu in aqua džunglo za najmlajše. »Pri nas resnično polno uživajo prav vsi družinski člani. Tudi zavoljo posebno ugodnega družinskega počitniškega dne v Aqualuni. Ta vključuje kopanje, kosilo, 0,5 l pijače, zabavo ter animacijo od 43 evrov dalje za družino,« je povedal Mitja Zajc, pomočnik vodje wellnessa in bazenov v Termah Olimia. Andrej Maček, zadolžen za animacijo, pa je dodal, da so obiskovalci deležni tudi zvrhanega koša zabave za vse generacije.

Več na www.terme-olimia.com !


Poletje v Podčetrtku

Polne namestitvene kapacitete povečajo utrip v kraju in zato so v občini Podčetrtek, ki velja za izrazito turistično občino ter se lahko med drugim pohvali z najlepšo vasjo v Evropi leta 2009, pripravili poletne prireditve . V novi večnamenski športni dvorani bo 6. avgusta koncert Od hita do hita 2010, 7. avgusta pa rock koncert. V nedeljo 8. avgusta bo v Virštajnu potekala postavitev klopotcev, dva dni kasneje, na dan sv. Lovrenca, pa bo mogoče obiskati Lovrenčev sejem. »Seveda pa v občini kljub poletju nadaljujemo z našimi naložbami. Te nam omogočajo pridobljena evropska sredstva. Trenutno največji projekt je izgradnja novega vrtca in prizidka k šoli. Zaključujemo tudi del vodovoda, enega cestnega odseka ter izgradnjo kolesarske steze,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek .


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ


Kako do Term Olimia?
Zemljevid

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Znani so finalisti akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

avtor_Turizem_Bohinj.jpg
torek, 22. september 2020

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja.

Med najboljšimi evropskimi kulinaričnimi spominki kar trije slovenski izdelki

čebela
torek, 22. september 2020

V Kuopiu na Finskem so bili v sredini septembra pod okriljem Evropske gastronomske regije razglašeni zmagovalci 1. evropskega izziva za kulinarična darila oz. darila povezana s hrano. Vsi so prejeli uradni IGCAT certifikat in bodo posebej predstavljeni na IGCAT spletni strani.

3 ure zabave v Atlantisu za vso družino le 15,00 EUR

atlantis_poletje.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Poletje se nadaljuje v Atlantisu! 3 ure zabave za vso družino le 15,00 EUR Izkoristite izjemno ponudbo za 3-urno družinsko kopanje v Atlantisu - le do konca septembra!

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Penzion Kobala prejel okoljski certifikat EU Ecolabel

kobala
sreda, 16. september 2020

Penzion Kobala se je s pridobitvijo okoljskega certifikata EU Ecolabel za sonaravni eko turizem pridružil zelenim namestitvam v Dolini Soče.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije