Novice

Nazaj na rubriko Novice
img_2614.JPG

Tokrat smo se učili smučanja na Golteh

Datum: petek, 11. februar, 2011
Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je v družbi najmlajših tokrat odpravila na smučišče Golte. Pod pokroviteljstvom DextroEnergy je namreč minulo soboto potekala že četrta mala šola smučanja DextroEnergy.

 

 

Poudarek pri šoli je predvsem na učenju varnega, pravilnega in samostojnega smučanja. Program učenja je treba kar najbolj  prilagoditi predznanju skupine prijavljenih otrok, zato se je demonstratorka Anja Višček z otroci odpravila najprej na tekoči trak.  

   Golte_šola    Najprej so tečajniki osvojili osnovne oblike drsenja, ki so temelj nadaljnjega osvajanja smučarske motorike. Prilagajanje na smuči in osnovne smučarske položaje mora biti pri učenju otrok v čim večji meri vezano na igro, ter načine ob katerih začetnik med vadbo ne razmišlja o negativnih dejavnikih učenja smučanja kot so bolečine v čevljih, mraz...


Golte_šola Golte_šola
Za lažje in predvsem hitrejše učenje smučarjev začetnikov se uporabljajo različni didaktični pripomočki, s katerimi pri postavitvi različnih vrst poligonov učence pripravimo, da hitreje začnejo izvajati storitve, ki jih od njih zahtevajo učitelji smučanja.

Le nekajkrat so se spustili po smučišču in že so lepo navezovali zavoje enega na drugega, kar je bil tudi cilj, saj so bili otroci šele začetniki.

Golte_šola

Otroci so se kar pošteno utrudili, zato so se vsi razveselili bonbočkov DextroEnergy, ki so jih čakali v darilnih paketih. Tako so si hitro povrnili energijo in se po končani šoli in kratkem predahu znova podali na smučišče.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

V osmih mesecih 845 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 27. oktober 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do avgusta letos, ki znaša 845,62 milijonov evrov, kar je za 55,4 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski I FEEL SLOVENIA izziv

Kolesar
ponedeljek, 26. oktober 2020

Medtem ko naši kolesarji zopet premikajo mejnike na letošnji Vuelti, je virtualna kolesarska aplikacija Rouvy pripravila virtualni kolesarski izziv I FEEL SLOVENIA.

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

gozd_pokl214134.bmp
ponedeljek, 26. oktober 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije