Novice

Nazaj na rubriko Novice
v-kranju-aktivnosti-_1.png

V Kranju aktivnosti polno poletje

Datum: ponedeljek, 28. junij, 2010

Temperature so se v zadnjih dneh spustile pod vročih trideset stopinj in nekoliko osveženo ozračje je več kot primerno za različne športne aktivnosti.Te v Kranju denimo potekajo kar na 167 športnih objektih na 48.-ih lokacijah. Ena izmed teh je letno Kopališče Kranj, kjer so sezono začeli s tradicionalnimi dnevom odprtih vrat z brezplačnim kopanjem in kjer se je v minulih dneh utaborila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

 

 

Za čim več rekreacije

v-kranju-aktivnosti-_2.pngZavod za šport Kranj vsako leto našteje preko milijon uporabnikov športnih objektov. V 54. različnih športnih panogah deluje kar 144 športnih društev. »Naš cilj je, da se čim več ljudi ukvarja z rekreacijo in da na naših objektih nudimo čim boljše pogoje za treninge tudi vrhunskim športnikom. Naša infrastruktura je dobra, črna točka je le atletsko nogometna tribuna v Športnem parku. Računamo, da jo bomo v naslednjih letih vendarle uspeli zamenjati z novim objektom,« je povedal Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Šport številka ena v Kranju je v zadnjem času nogomet, tudi zavoljo uvrstitve domače ekipe v prvo slovensko nogometno ligo, sledijo seveda plavanje, atletika, odbojka in kolesarjenje.

Odlični pogoji za plavanje in vaterpolo

Darjan Petrič, udeleženec olimpijskih igrah, 21-kratni prvak SFRJ v plavanju, zdaj pa direktor Plavalne zveze Slovenije, dobro pozna Kranj. Tu je namreč treniral in kalil svojo plavalno formo. »Slovenski plavalni šport se je v zadnjih tridesetih letih zapisal na zemljevid svetovnega plavanja. Po medaljah na evropskih in svetovnih prvenstvih smo pred dvema letoma na olimpijskih igrah s Saro Isaković prišli še do plavalne olimpijske medalje. Imamo torej medalje z največjih tekmovanj. Kranj je bil dolga leta nosilec slovenskega plavanja, z veseljem pa povem, da so se mu pridružila tudi druga mesta, denimo Velenje,« je slovenski plavalni šport ocenil Petrič ter dodal, da vloga Plavalne zveze ni le skrbeti za vrhunske plavalce, temveč tudi popularizacija plavalnega športa. Slednjemu dajejo v zadnjih letih velik pomen z različnimi programi od dojenčkov do starostnikov. v-kranju-aktivnosti-_3.png Poleg plavanja pa je telesu zelo koristen vodni šport tudi vaterpolo. Po besedah Tadeja Peranoviča šteje kranjsko vaterpolo društvo okrog 220 članov, ti pa imajo dva odlična objekta za treninge in tekmovanja. Vaterpolo sicer sodi med težje športe, pri čemer je velik dejavnik voda. Pogoj za tovrstno aktivnost je dobro znanje plavanja ter odlična fizična pripravljenost.

Aktivne počitnice

Gibanje, gibanje in gibanje se strinjajo v Športnem društvu Migimal. Tudi letos so pripravili program počitniških aktivnosti, s katerimi bodo na kranjskem stadionu začeli v ponedeljek, 28. junija. »Aktivnosti so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti, vključujejo pa šolo plavanja, šolo trampolina, šola rolanja, obisk dežele škratov, lov na zaklad in dve novosti teden čarovniških trikov ter teden cirkuških vragolij,« je dejala Urša Mihalič iz Športnega društva Migimal. Aktivno in zabavno bo tudi na kranjskem letnem kopališču. Kot je razkril Matija Bežek pripravljajo pester animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Julija in avgusta bo zabavno od 11. do 13. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 15. do 18. ure. 11. julija pa vabijo na posebno dogodivščino, na hojo po vodi. Seveda pa se lahko otroci in mladi naučijo plavati oziroma izboljšajo svoje plavalno znanje. V Plavalni šoli Pepe vabijo v 10-urne plavalne tečaje z vključenim varstvom ter tematskimi delavnicami. Med drugim bodo za otroke od 5. do 15. leta organizirali filmsko, angleško, plesno in modelarsko delavnico.

 Več na www.migimal.si in www.sola-pepe.si!  

Pripravila: Tina Huremovič

Kako do Letnega kopališča Kranj? Zemljevid

v-kranju-aktivnosti-_6.png

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Šuštarska nedelja

sustarska_nedelja.jpg
ponedeljek, 26. avgust 2019

Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 26. avgust 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

25. Semiška ohcet

semiska_ohcet_2009_00.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Doživetje drugačnega poročnega obreda, s pridihom ljudskih šeg in navad v belokranjski narodni noši. Spremljajoči 5. festival ŠtrudlFesta, kolesarjenje, razstave, delavnice in tržnica so razlogi več, da obiščete Belo krajino.

Pisana Loka

sk_loka.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Tudi to poletje se bo zgodil največji škofjeloški festival »Pisana Loka«, kar pomeni 10 pisanih dni v starem mestnem jedru. Letos bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra.

Dnevi poezije in vina

Vino
sreda, 21. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja od 21. do 24. avgusta združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 21. avgust 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Bližajo se 14. Etnološki dnevi v Termah Snovik: Mlinarska dediščina Tuhinjske doline

snovik_poletje1.jpg
torek, 20. avgust 2019

Konec avgusta bo v Termah Snovik v znamenju 14. etnološke prireditve. Rdeča nit letošnje etnološke prireditve bo mlinarstvo, ki je bilo v Tuhinjski dolini v 20. stoletju pomembna gospodarska dejavnost. Prireditev bo potekala 24. in 25. avgusta, njen namen pa je predstaviti mlinarsko dediščino Tuhinjske doline.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije