Novice

Nazaj na rubriko Novice
v-kranju-aktivnosti-_1.png

V Kranju aktivnosti polno poletje

Datum: ponedeljek, 28. junij, 2010

Temperature so se v zadnjih dneh spustile pod vročih trideset stopinj in nekoliko osveženo ozračje je več kot primerno za različne športne aktivnosti.Te v Kranju denimo potekajo kar na 167 športnih objektih na 48.-ih lokacijah. Ena izmed teh je letno Kopališče Kranj, kjer so sezono začeli s tradicionalnimi dnevom odprtih vrat z brezplačnim kopanjem in kjer se je v minulih dneh utaborila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

 

 

Za čim več rekreacije

v-kranju-aktivnosti-_2.pngZavod za šport Kranj vsako leto našteje preko milijon uporabnikov športnih objektov. V 54. različnih športnih panogah deluje kar 144 športnih društev. »Naš cilj je, da se čim več ljudi ukvarja z rekreacijo in da na naših objektih nudimo čim boljše pogoje za treninge tudi vrhunskim športnikom. Naša infrastruktura je dobra, črna točka je le atletsko nogometna tribuna v Športnem parku. Računamo, da jo bomo v naslednjih letih vendarle uspeli zamenjati z novim objektom,« je povedal Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Šport številka ena v Kranju je v zadnjem času nogomet, tudi zavoljo uvrstitve domače ekipe v prvo slovensko nogometno ligo, sledijo seveda plavanje, atletika, odbojka in kolesarjenje.

Odlični pogoji za plavanje in vaterpolo

Darjan Petrič, udeleženec olimpijskih igrah, 21-kratni prvak SFRJ v plavanju, zdaj pa direktor Plavalne zveze Slovenije, dobro pozna Kranj. Tu je namreč treniral in kalil svojo plavalno formo. »Slovenski plavalni šport se je v zadnjih tridesetih letih zapisal na zemljevid svetovnega plavanja. Po medaljah na evropskih in svetovnih prvenstvih smo pred dvema letoma na olimpijskih igrah s Saro Isaković prišli še do plavalne olimpijske medalje. Imamo torej medalje z največjih tekmovanj. Kranj je bil dolga leta nosilec slovenskega plavanja, z veseljem pa povem, da so se mu pridružila tudi druga mesta, denimo Velenje,« je slovenski plavalni šport ocenil Petrič ter dodal, da vloga Plavalne zveze ni le skrbeti za vrhunske plavalce, temveč tudi popularizacija plavalnega športa. Slednjemu dajejo v zadnjih letih velik pomen z različnimi programi od dojenčkov do starostnikov. v-kranju-aktivnosti-_3.png Poleg plavanja pa je telesu zelo koristen vodni šport tudi vaterpolo. Po besedah Tadeja Peranoviča šteje kranjsko vaterpolo društvo okrog 220 članov, ti pa imajo dva odlična objekta za treninge in tekmovanja. Vaterpolo sicer sodi med težje športe, pri čemer je velik dejavnik voda. Pogoj za tovrstno aktivnost je dobro znanje plavanja ter odlična fizična pripravljenost.

Aktivne počitnice

Gibanje, gibanje in gibanje se strinjajo v Športnem društvu Migimal. Tudi letos so pripravili program počitniških aktivnosti, s katerimi bodo na kranjskem stadionu začeli v ponedeljek, 28. junija. »Aktivnosti so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti, vključujejo pa šolo plavanja, šolo trampolina, šola rolanja, obisk dežele škratov, lov na zaklad in dve novosti teden čarovniških trikov ter teden cirkuških vragolij,« je dejala Urša Mihalič iz Športnega društva Migimal. Aktivno in zabavno bo tudi na kranjskem letnem kopališču. Kot je razkril Matija Bežek pripravljajo pester animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Julija in avgusta bo zabavno od 11. do 13. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 15. do 18. ure. 11. julija pa vabijo na posebno dogodivščino, na hojo po vodi. Seveda pa se lahko otroci in mladi naučijo plavati oziroma izboljšajo svoje plavalno znanje. V Plavalni šoli Pepe vabijo v 10-urne plavalne tečaje z vključenim varstvom ter tematskimi delavnicami. Med drugim bodo za otroke od 5. do 15. leta organizirali filmsko, angleško, plesno in modelarsko delavnico.

 Več na www.migimal.si in www.sola-pepe.si!  

Pripravila: Tina Huremovič

Kako do Letnega kopališča Kranj? Zemljevid

v-kranju-aktivnosti-_6.png

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

MENT Ljubljana

ment
petek, 31. januar 2020

Na festivalu, ki ga spremlja konferenca predstavnikov glasbene industrije, vsako leto sodeluje okrog 70 izvajalcev indie rocka, popa, elektronske glasbe, folk rocka, hip hopa, DJ-jev itd. Med njimi so tudi takšni, ki pogosto že v istem letu dobijo svojo priložnost, da se predstavijo na večjih evropskih poletnih festivalih kot so EXIT, INmusic, Liverpool Sound City, Tallinn Music Week ...

23. Tradicionalni pohod in turni smuk na Galetovec

Galetovec_pohod
sreda, 29. januar 2020

02.02.2020  /  08:30h  /  Zborno mesto: Dom krajanov Bohinjska Bela

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Potovalni trendi v 2020, pisani na kožo Sloveniji

kulinarika.JPG
petek, 24. januar 2020

Člani mednarodnega združenja AIRTH - Alianse inovatorjev in raziskovalcev v turizmu in hotelirstvu, ki sodeluje tudi pri izvedbi pozivov Sejalec in Snovalec, so sestavili izbor petih najbolj pomembnih potovalnih trendov v letu 2020.

New York Times uvrstil pohodniško pot Julijana na seznam 52 krajev za leto 2020

Kranjska Gora
četrtek, 23. januar 2020

Medijski gigant The New York Times je objavil seznam 52 krajev za leto 2020, na katerem je tudi slovenska pohodniška daljinska pot Juliana. Glavna tema letošnjega izbora je bila trajnost in o Sloveniji so zapisali, da so Slovenci "verjetno najbolj ekološko ozaveščen narod na svetu".

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
četrtek, 23. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Smučarski čevlji Salomon S/PRO

Salomon SPRO
četrtek, 23. januar 2020

Visoka zmogljivost, nizka teža in vrhunski oprijem. To so značilnosti, po katerih je bila v zadnjem desetletju poznana linija SALOMON smučarskih čevljev, ki je za sezono 2019 dobila novo ime.

Tečaj prostega potapljanja za najmlajše v Atlantisu

Atlantis potapljanje
sreda, 22. januar 2020

Tečaj bo vodil Samo Jeranko, ki je aktualni svetovni podprvak v prostem potapljanju, mednarodno priznan inštruktor in velik ljubitelj morja.

Fraport leto 2019 zaključil z 1,72 milijoni potnikov in posodobljeno infrastrukturo

Letalo
sreda, 22. januar 2020

Leto 2019 so na ljubljanskem letališču zaznamovale velike spremembe v strukturi prometa in zajetne naložbe v letališko infrastrukturo, med katerimi izstopa začetek gradnje novega terminala. Leto 2019 so zaključili z 1.721.355 potniki, kar je pet odstotkov manj kot v letu 2018.

Cene pavšalov na Hrvaškem za kamping sezono 2020

Kamp banovci
sreda, 22. januar 2020

Na portalu Avtokampi.si so preverili cene pavšalov v hrvaških kampih ob morju za sezono 2020. Nekateri kampi so cene nekoliko bolj podražili npr. kampi Valkanela, Polari, Selce, Park Soline ... številni kampi pa so pavšalne cene pustili enake kot lani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije