Novice

Nazaj na rubriko Novice
v-kranju-aktivnosti-_1.png

V Kranju aktivnosti polno poletje

Datum: ponedeljek, 28. junij, 2010

Temperature so se v zadnjih dneh spustile pod vročih trideset stopinj in nekoliko osveženo ozračje je več kot primerno za različne športne aktivnosti.Te v Kranju denimo potekajo kar na 167 športnih objektih na 48.-ih lokacijah. Ena izmed teh je letno Kopališče Kranj, kjer so sezono začeli s tradicionalnimi dnevom odprtih vrat z brezplačnim kopanjem in kjer se je v minulih dneh utaborila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

 

 

Za čim več rekreacije

v-kranju-aktivnosti-_2.pngZavod za šport Kranj vsako leto našteje preko milijon uporabnikov športnih objektov. V 54. različnih športnih panogah deluje kar 144 športnih društev. »Naš cilj je, da se čim več ljudi ukvarja z rekreacijo in da na naših objektih nudimo čim boljše pogoje za treninge tudi vrhunskim športnikom. Naša infrastruktura je dobra, črna točka je le atletsko nogometna tribuna v Športnem parku. Računamo, da jo bomo v naslednjih letih vendarle uspeli zamenjati z novim objektom,« je povedal Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Šport številka ena v Kranju je v zadnjem času nogomet, tudi zavoljo uvrstitve domače ekipe v prvo slovensko nogometno ligo, sledijo seveda plavanje, atletika, odbojka in kolesarjenje.

Odlični pogoji za plavanje in vaterpolo

Darjan Petrič, udeleženec olimpijskih igrah, 21-kratni prvak SFRJ v plavanju, zdaj pa direktor Plavalne zveze Slovenije, dobro pozna Kranj. Tu je namreč treniral in kalil svojo plavalno formo. »Slovenski plavalni šport se je v zadnjih tridesetih letih zapisal na zemljevid svetovnega plavanja. Po medaljah na evropskih in svetovnih prvenstvih smo pred dvema letoma na olimpijskih igrah s Saro Isaković prišli še do plavalne olimpijske medalje. Imamo torej medalje z največjih tekmovanj. Kranj je bil dolga leta nosilec slovenskega plavanja, z veseljem pa povem, da so se mu pridružila tudi druga mesta, denimo Velenje,« je slovenski plavalni šport ocenil Petrič ter dodal, da vloga Plavalne zveze ni le skrbeti za vrhunske plavalce, temveč tudi popularizacija plavalnega športa. Slednjemu dajejo v zadnjih letih velik pomen z različnimi programi od dojenčkov do starostnikov. v-kranju-aktivnosti-_3.png Poleg plavanja pa je telesu zelo koristen vodni šport tudi vaterpolo. Po besedah Tadeja Peranoviča šteje kranjsko vaterpolo društvo okrog 220 članov, ti pa imajo dva odlična objekta za treninge in tekmovanja. Vaterpolo sicer sodi med težje športe, pri čemer je velik dejavnik voda. Pogoj za tovrstno aktivnost je dobro znanje plavanja ter odlična fizična pripravljenost.

Aktivne počitnice

Gibanje, gibanje in gibanje se strinjajo v Športnem društvu Migimal. Tudi letos so pripravili program počitniških aktivnosti, s katerimi bodo na kranjskem stadionu začeli v ponedeljek, 28. junija. »Aktivnosti so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti, vključujejo pa šolo plavanja, šolo trampolina, šola rolanja, obisk dežele škratov, lov na zaklad in dve novosti teden čarovniških trikov ter teden cirkuških vragolij,« je dejala Urša Mihalič iz Športnega društva Migimal. Aktivno in zabavno bo tudi na kranjskem letnem kopališču. Kot je razkril Matija Bežek pripravljajo pester animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Julija in avgusta bo zabavno od 11. do 13. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 15. do 18. ure. 11. julija pa vabijo na posebno dogodivščino, na hojo po vodi. Seveda pa se lahko otroci in mladi naučijo plavati oziroma izboljšajo svoje plavalno znanje. V Plavalni šoli Pepe vabijo v 10-urne plavalne tečaje z vključenim varstvom ter tematskimi delavnicami. Med drugim bodo za otroke od 5. do 15. leta organizirali filmsko, angleško, plesno in modelarsko delavnico.

 Več na www.migimal.si in www.sola-pepe.si!  

Pripravila: Tina Huremovič

Kako do Letnega kopališča Kranj? Zemljevid

v-kranju-aktivnosti-_6.png

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije