Novice

Nazaj na rubriko Novice

V Termah Ptuj vam en dan podarijo

Datum: ponedeljek, 2. avgust, 2010

V vročih poletnih dneh tu in tam zapiha kakšen vetrič in tudi ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponese v določeno smer. Tokrat je to proti vzhodu, kjer so nebo v zgodnjem jutru že okrasili baloni pisanih barv. Na Ptuju je namreč potekal tradicionalni balonarski festival. Da pa članom omenjene ekipe ne bi bilo prevroče, so, tako kot že Rimljani, zavili tudi v tamkajšnje terme.

Še vedno imajo največjega

Termalni park Term Ptuj obsega 4.200 m2 vodnih površin. Imajo 13 bazenov s termalno vodo, od tega 6 pokritih in 7 zunanjih, vključno z olimpijskim bazenom, bazenom s tobogani, največjim toboganom v Sloveniji, hitro reko, bazenom s podvodnimi masažami, z valovi in bazenskim del za otroke in njihova majhna razvajanja.

»V Termah Ptuj smo z julijskim obiskom zadovoljni. Podobno si želimo tudi za mesec avgust. Gostje lahko izbirajo med hotelsko namestitvijo, apartmaji, bungalovi in kampom. Naš moto letošnjega poletja pa je »En dan vam podarimo«, in sicer ob bivanju več kot 4 dni,« je dejala Milena Mojzeš, direktorica Grand hotela Primus ter dodala, da imajo posebne popuste za otroke. Prvi otrok do 12. leta biva brezplačno, ter vsi otroci do 6 let ob dveh odraslih osebah.

Terme Ptuj so prava izbira tudi ob slabem vremenu in tudi zavoljo kulinaričnih doživetij, ponudbe Valens Augusta Wellnessa, zabavnih poletnih programov na terasi Grand hotela Primus ter možnosti za športne aktivnosti. Da je temu res tako potrjujejo vrhunski športniki, denimo nogometaši slovite Valencie, ruski plavalni reprezentanti in seveda slovenski Kekovi izbranci. Pa tudi bodoči plavalci, ki se veščin v vodi šele učijo, in sicer s pomočjo strokovnjakov Plavalnega kluba Terme Ptuj.


Bližajo se 3. Rimske igre

Tudi avgusta bo v Termah Ptuj zabavno in polno zanimivih dogodkov. Med vsemi velja, kot je pojasnil Peter Šimenko, vodja prodaje v Termah Ptuj, izpostaviti tradicionalne Rimske igre. Te bodo tretjič po vrsti, potekale pa bodo od 19. do 23. avgusta. Več kot 1000 nastopajočih bo oblečenih v Rimljane, postavljen bo star rimski tabor, pilo in jedlo se bo kot v Starem Rimu. Drugi večji avgustovski dogodek pa bo državno prvenstvo v toboganskem spustu. 28. avgusta bo potekalo tekmovanje v hitrostnem spuščanju za posameznike in skupine, 29. avgusta pa se bodo v spustih pomerili predstavniki sedme sile.

Več na www.terme-ptuj.si !


Pripravila:
Tina HUREMOVIČKako do Term Ptuj? ZemljevidOglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Znani so finalisti akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

avtor_Turizem_Bohinj.jpg
torek, 22. september 2020

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja.

Med najboljšimi evropskimi kulinaričnimi spominki kar trije slovenski izdelki

čebela
torek, 22. september 2020

V Kuopiu na Finskem so bili v sredini septembra pod okriljem Evropske gastronomske regije razglašeni zmagovalci 1. evropskega izziva za kulinarična darila oz. darila povezana s hrano. Vsi so prejeli uradni IGCAT certifikat in bodo posebej predstavljeni na IGCAT spletni strani.

3 ure zabave v Atlantisu za vso družino le 15,00 EUR

atlantis_poletje.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Poletje se nadaljuje v Atlantisu! 3 ure zabave za vso družino le 15,00 EUR Izkoristite izjemno ponudbo za 3-urno družinsko kopanje v Atlantisu - le do konca septembra!

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Penzion Kobala prejel okoljski certifikat EU Ecolabel

kobala
sreda, 16. september 2020

Penzion Kobala se je s pridobitvijo okoljskega certifikata EU Ecolabel za sonaravni eko turizem pridružil zelenim namestitvam v Dolini Soče.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije