Novice

Nazaj na rubriko Novice
topolsica.png

V Termah Topolšica imajo nove apartmaje

Datum: sreda, 11. avgust, 2010

Termalni izvir Toplice v Topolšici so bile znane že v 16. stoletju. Za javnost so prve toplice odprli leta 1838, deset let kasneje pa so termalni izvir začeli izkoriščati tudi v zdravilne namene. Zgradili so prve stavbe za sezonske goste. Slednje v Termah Topolšica še vedno znajo razvajati. V tem poletju med drugim tudi v novem apartmajskem naselju.

Namestitev brez urnikov

Terme Topolšica se nahajajo v bližini Šoštanja in v objemu gozdov nudijo mir, sprostitev ter užitke v termalni vodi, ki ima v različnih bazenih temperaturo od 29 do 36 stopinj celzija.  Poleti je predvsem aktualen vodni park Zora s 100-metrskim toboganom z enkratnim razgledom z njegovega vrha. »V tem poletju pa smo še posebej ponosni na našo novost. Od julija dalje namreč našim gostom nudimo namestitev v novih apartmajih v naselju »Ocepkov gaj«. Apartmaji so v neposredni bližini hotela in nudijo namestitev brez urnikov ter za različno število ljudi,« je povedala Maja Medved iz marketinga Term Topolšica. Že jeseni pa naj bi za goste odprli še eno pridobitev. To bo Center zdravja in dobrega počutja.


Izbrana kulinarika

Zdrava prehrana je del zdravega načina življenja. Zato v Termah Topolšica skrbno izbirajo različne vrste hrane ter pazijo na njeno zdravo pripravo. Goste razvajajo tudi s kulinaričnimi doživetji. Redno denimo pripravljajo slovenski večer s slovenskimi narodnimi jedmi. Dnevno pa je, poleg vegetarijanskega, na voljo še varovalni meni z manj maščobami. Enodnevnim gostom poleg vstopnice za kopanje tako za notranje kot za zunanje bazene nudijo tudi kosilo, ob torkih vabijo na klavirski večer, ob petkih in sobotah pa na večer z živo glasbo. Mamljiva je tudi ponudba slaščic v kavarni, večje skupine in zaključene družbe pa pogostijo v dveh restavracijah. V eni je prostora za 260, v drugi pa za 90 gostov. Jeseni in pozimi za najmlajše organizirajo tudi rojstnodnevne zabave z igranjem v telovadnici v družbi animatorja ter pogostitvijo vključno s torto v restavraciji.

Več informacij na www.t-topolsica.si !


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ


Kako do Term Topolšica? Zemljevid 

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Penzion Kobala prejel okoljski certifikat EU Ecolabel

kobala
sreda, 16. september 2020

Penzion Kobala se je s pridobitvijo okoljskega certifikata EU Ecolabel za sonaravni eko turizem pridružil zelenim namestitvam v Dolini Soče.

Juliana Trail jeseni z novimi etapami

soča
torek, 15. september 2020

V mesecu oktobru bodo uradno odprte štiri nove etape daljinske pohodniške poti Juliana Trail. Na voljo je mobilna aplikacija Juliana Trail.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Pohodniški dnevi v Tuhinjski dolini

snovik_pohodniki
ponedeljek, 14. september 2020

Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina prihajajoči vikend od petka, 18. 9. do nedelje, 20. 9. 2020 organizirata jesenski pohodniški vikend v Tuhinjski dolini. Pridružite se na vodenih pohodih v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp in aktivno preživite prelep septembrski vikend.

Jesensko dogajanje na Krasu in v Brkinih

zeleni_kras.jpg
ponedeljek, 14. september 2020

Kulturna in naravna dediščina ter kulinarika so rdeča nit jesenskega festivalskega dogajanja na Krasu in v Brkinih. Ponudbo doživetij je ta vikend odprla 440. obletnica Kobilarne Lipica, ki ji bo sledilo pestro festivalsko dogajanje, obiskovalcem pa bo tudi v jeseni na voljo akcija Čas za vas - Brda. Vipavska dolina. Kras.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije