Novice

Nazaj na rubriko Novice
brina

V Tivoli prihaja Brina, ljubljanski festival džina

Datum: petek, 24. maj, 2019

To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 1. junija prihaja ljubljanski festival džina. Celodnevni dogodek, ki bo od 12. do 24. ure potekal v ljubljanskih Križankah,, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Brino, za katero vstopnine ni, pripravlja izkušena ekipa, ki stoji za uspešnim, večkrat nagrajenim in mednarodno priznanim kulinaričnim projektom Odprta kuhna ter priljubljenim Pivo & Burger Festom, partner projekta pa je Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana.

"Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati.Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti," je med pripravami na Brino poudarila soustanoviteljica Alma Kochavy.

Za Brino samo najboljše in najboljši Dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili long drink Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto, 1 junija.

Prvi del dneva bo namenjen izobraževanju o džinu, mešanju in postrežbi džin koktejlov na posebni delavnici, ki jo bosta vodila sommelier Gašper Čarman iz eVina ter Marc Calabuig, direktor Fever Tree za južno Evropo. Delavnica se bo pričela ob 15. uri, udeležba na njej je brezplačna. Osrednji del Brine pa bo seveda 17 razstavljalcev, med katerimi bo večina vrhunskih slovenskih destilarjev džina ter nekaj izbranih tujih destilarjev, s kompleksnim mešanjem džin koktejlov pa se bodo obiskovalci lahko spoznali na razstavnem prostoru Fetiche Bara.

Vse koktejle bodo obiskovalci Brine lahko poskušali iz ekskluzivnega festivalskega kozarca Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik1860, ekskluzivni tonik festivala pa bodo vrhunski toniki Fever Tree by eVino. Ker se džin lahko prav krasno spaja s hrano, bodo za kulinarično dimenzijo Brine s posebej za ta dogodek zasnovanimi jedmi skrbeli Jorg Zupan iz restavracije Atelje, Jakob Pintar iz TaBarja in Igor Jagodic iz restavracije Strelec. Trije vrhunski ljubljanski kuharski mojstri predstavljajo pomemben del gastronomskega razcveta prestolnice, katerega številne elemente povezuje Gourmet Ljubljana, blagovna znamka Turizma Ljubljana.

Butična proizvodnja, vrhunska kakovost Džin je v svetovnem merilu zadnja leta doživel pravi preporod in postal izjemno priljubljen, kar Lior Kochavy, soustanovitelj Brine, pripisuje dejstvu, da destilarju in pivcu omogoča kreativnost in igranje z okusi ter tako nudi priložnost za okušanje nečesa novega in avtentičnega. "Seveda se svetovna priljubljenost džina odraža tudi v Sloveniji in na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov. Destilarji džina v Sloveniji imajo zaenkrat bolj ali manj butično proizvodnjo, marsikateri brin in druge botanične dodatke nabirajo sami v lokalnem okolju in njihovi izdelki so tako rekoč ročno delo, zato so še toliko bolj kakovostni in vznemirljivi," je opisal Lior Kochavy.

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije