Novice

Nazaj na rubriko Novice
Vogel

Vogel in Pokljuka v sezono 2010/2011 s svežo ponudbo

Datum: ponedeljek, 25. oktober, 2010

Alpska vas na Voglu in Jeti, ki se potika po Pokljuki sta le dve izmed novosti, kateri si vsi ljubitelji neokrnjene narave in svežega gorskega zraka lahko obetamo v letošnji zimski sezoni.


Vogel, ki je znan po zgodnjem in kvalitetnem naravnem snegu velja za eno izmed najlepših smučišč v Sloveniji in, če mu je narava naklonjena, se lahko pohvali s sezono dolgo vse od decembra do marca. Že lansko sezono so tam odpravili največjo težavo - gnečo na nihalki, saj ima prenovljena kapaciteto 80 oseb, tako lahko na vrh pridemo v slabih 5-ih minutah.  Smučarjem je na voljo 22 kilometrov prog srednje zahtevnosti. Na Voglu je poskrbljeno za vse osnovne spremljajoče aktivnosti: smučarsko šolo, izposojo opreme, vrtec na snegu poleg tega pa je zagotovljena zabava tudi za ljubitelje turne smuke (le ti se po nedotaknjenih snežnih prostranstvih lahko spuščajo z vodnikom) ter vse, ki jih bolj privlači adrenalinski tandemski polet z jadralnim padalom v dolino.
  
Letošnja največja novost je Alpska vas, katere glavni namen je ponudba "tradicionalnih" namestitvenih kapacitet  v planinskih kočah, ki gostom ponujajo vse udobje ter tradicionalno gostinsko ponudbo. Namestitve po planinskih kočah so različno kategorizirane in ponujajo zadovoljstvo različnim tipom gostov. Alpska vas zaobjema: Hostel Murka, ki je namenjen predvsem študentom, Kočo Burja z osmimi sobami, primerno predvsem za družine, apartmajsko kočo Ruše z 12-imi ležišči ter veličastnim razgledom, ter znamenito planinsko kočo Merjasec, ki je dobila ime po 215 kilogramov težki merjaščevi trofeji.  Poskrbljeno je tudi za odlično kulinariko, predvsem v panoramski okrepčevalnici  Viharnik, kjer se v zimski sezoni obetajo tudi zanimive večerne zabave za vse smučarje, ki si po dobri smuki radi privoščijo še malce drugačne sprostitve.
 
Sneg je Pokljuko letos že pobelil, čeprav le za kratek čas, si pa lahko pravo zimsko pravljico tam obetamo že v roku enega meseca.  Pokljuka je med Slovenci zelo priljubljena in poznana kot tradicionalno, rekreativno in športno središče. Ponaša se z ekskluzivno lokacijo v neokrnjeni naravi in izredno ugodno klimo. Že v lanski sezoni je zaživel popolnoma obnovljen Šport hotel Pokljuka, s 40-imi sobami, 105-imi ležišči ter družinsko suito s 6-imi ležišči. Na voljo je krajše smučišče za začetnike ter mnogo urejenih tekaških prog. V bližini je tudi vadbeni center slovenske vojske ter biatlonski center. V prihajajoči sezoni bo ponudba hotela zaokrožena še z Alpskim wellness centrom ter obnovljeno teraso z razgledom na smučarsko progo, kasneje pa še z večnamensko športno dvorano. Letošnja novost je tudi vse bolj priljubljeno izletništvo s krpljami, poleg sankanja pa tudi t.i. "žakljanje".
4. in 5. decembra vabijo na Mega otvoritev smučarske sezone. V tem času se bo po Pokljuki namreč sprejahal Jeti, tisti, ki ga ujame pa bo prejel bogato nagrado. Prav vse obiskovalce čakajo zabava, smeh, hrana in pijača ter pustolovščina brez primere.


Foto: www.vogel.si in www.sporthotel.si

Nazaj na rubriko Novice

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Oddaja večnacionalne nominacije nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Lipicanci
ponedeljek, 30. marec 2020

Slovenija je danes v imenu osmih sodelujočih držav sekretariatu UNESCO v Parizu oddala večnacionalno nominacijo nesnovne dediščine "Tradicije rej lipicancev" za vpis na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacijo je v imenu Slovenije podpisala Nj. Eks. veleposlanica v Parizu in stalna predstavnica Slovenije pri UNESCO Metka Ipavic, stalno predstavništvo Slovenije pri UNESCO pa je tudi koordiniralo uradne podpise nominacije s strani sodelujočih držav.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije