Obala in Kras

Dogodki:

piran_tartini.jpg

Ex-Tempore PIRAN 2020

Kdaj: sobota, 29. avgust 2020 - sobota, 5. september 2020

Vabljeni na 55. mednarodni ex-tempore Piran! Žigosanje se prične 29. 8. in zaključi z oddajo del 4. 9. 2020!

Razstavi

- Galerija Monfort Portorož (na ogled od sobote, 5. 9. do 18. 10. 2020),

- Mestna galerija Piran (na ogled od nedelje, 6. 9. do 18. 10. 2020.)

Ex-tempore Piran je eden najpomembnejših likovnih dogodkov v slovenski Istri. Prepoznaven je po svojem tekmovalnem značaju in dolgi tradiciji, saj že več kot petdeset let bogati kulturni utrip turističnega kraja. Udeležujejo se ga akademsko formirani ustvarjalci, mladi likovniki in ljubitelji slikarstva, ki prihajajo iz Slovenije in različnih, predvsem sosednjih držav.

Letošnji, 55. mednarodni slikarski ex-tempore kljub novonastalim razmeram (Covid 19) nadaljuje s tradicijo. Mednarodna strokovna žirija: Ketrin Miličević Mijošek (HR), dr. Aurora Fonda (I), dr. Petja Grafenauer (Sl) in tajnica Tatjana Sirk bo opravila izbor slik za razstavo v obeh razstaviščih in podelila več različnih nagrad, med drugimi tudi prestižni Grand Prix v vrednosti 2.000 EUR.

Slavnostna podelitev nagrad ob zaključku s kulturnim programom, ki bo v soboto, 5. 9. 2020, ob 20.30 uri v Mestni galeriji Piran, pa bo potekala nekoliko drugače. Udeležilo se je bo le omejeno število povabljenih gostov (člani mednarodne strokovne žirije, nagrajenci in zbiratelji), zato bo dogodek prvič v živo predvajan na facebook profilu OBALNE GALERIJE PIRAN.

Zaključno prireditev v režiji Igorja Jelena – Iggyja bo vodil Iztok Gustinčič, nastopala pa Godalni kvartet Feguš (Jernej Feguš, Andrej Feguš, Simon Peter Feguš, Filip Feguš) in plesalka Eva Jankovich (Hiša umetnosti IGEN Celje).

Organizator: Obalne galerije Piran.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije