Obala in Kras

Dogodki:

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

Datum: četrtek, 12. november, 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

Letošnje Martinovanje na Krasu bo namenjeno vsem, ki si želijo martinovati v varnem zavetju svojega doma, upoštevajoč omejitve in preventivne ukrepe za širjenje epidemije. Kljub odpovedi prireditev in degustacij je v okviru Martinovanja na Krasu mogoče naročiti raznolike, a pristne kraške Martinove pakete, zato na Krasu #martinovanjenakrasu dopolnjujejo s pripisom #martinujemvarno.

»Vinarji in drugi ponudniki na območju obeh občin, kjer tradicionalno poteka največje martinovanje v Sloveniji, so izjemno pomemben del turistične ponudbe Krasa. Prav zato smo se odločili, da jim tudi v teh drugačnih časih, ki prinašajo kopico omejitev, stojimo ob strani ter njihovo siceršnjo povezanost in sodelovanju na prireditvi postavimo v nove okvirje,« je povedala Helena Kosmina z Območne regionalne agencije Krasa in Brkinov, enota Komen. Vse priprave na Martinovanje na Krasu so potekale z mislijo na drugačne razmere. Valerija Pučko z Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana ob tem dodaja: »Ker gostje ne morejo na Kras, smo se odločili, da Kras in Martinovanje na Krasu pripeljemo v varna zavetja domov. Prav zato smo se s ponudniki odločili, da vsak sodelujoči pripravi Martinov paket.«

Martinovanje na Krasu 2020 je kljub turizmu nenaklonjenim razmeram povezalo ponudnike pri iskanju drugačnih rešitev ponujanja kraških dobrot in k sodelovanju poziva vse, ki želijo martinovati varno. 

Podrobnosti najdete na www.martinovanjenakrasu.si in na FB strani Martinovanje na Krasu

Vir: Območna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije