Obala in Kras

Dogodki:

izola_soncno_nabrezje.jpg

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

Datum: četrtek, 22. oktober, 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Na Turističnem združenju Izola (TZI) so izkoristili pridobljena sredstva iz projekta Izola – digitalni otok in za turistično gospodarstvo pripravili zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij. Skozi sedem izobraževalnih delavnic, ki potekajo v mesecu oktobru, skrbijo za izboljšanje kompetenc zaposlenih na področju gostinstva in turizma. Z izvedbo zasledujejo cilje dviga turistične in gostinske ponudbe v Izoli, krepijo pomen uporabe lokalnih sestavin v lokalni kulinariki, izboljšujejo nivo komunikacije z gosti ipd.

Prvo srečanje sklopa razvojnih delavnic je bilo namenjeno predstavitvi projekta Izola – digitalni otok, katerega sta predstavila direktor TZI Dean Kocjančič in Tjaša Likar. Sledil je del o trajnostnem razvoju in zelenih usmeritvah, ki so tudi pomemben del izolske turistične strategije, katerega je prevzela Astrid Prašnikar, osnutek nove strategije razvoja izolskega turizma pa je predstavil mag. Dimitrij Piciga. O digitalnih trendih in pomenu digitalnega marketinga bosta udeležene seznanjala Luca Stančič Kodarin in Miloš Suša, razvojna srečanja pa bo s tematiko timskega dela in reševanja konfliktov zaključil mag. Peter Kunc.

O sodobnih trendih v gastronomiji sta na prvem predavanju govorila Sašo Dravinec in prof. Aleš Gačnik, vsebino druge delavnice na temo kulture mize sta zasnovala Tomaž Kavčič in Ivan Peršolja. O pomenu uporabe lokalnih sestavin bosta na tretji ponedeljek v mesecu govorila Uroš Štefelin in Patricija Pirnat, kot primer dobre prakse pa bo navzoče nagovoril Ivica Evačić – Ivek, vodja hotela in restavracije Marina. Zadnji oktobrski ponedeljek se bo na temo oljčnega olja in vina v gastronomiji zaključil s predavanjem dr. Milene Bučar Miklavčič in Ivana Peršolje, kot predstavnik dobre prakse pa bo tokrat spregovoril mladi vinogradnik in vinar Matej Zaro, Zaro wines 1348.

Več informacij in program delavnic je na voljo na povezavi.

Vir: TZ Izola

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije