Obala in Kras

Dogodki:

jaslice_postojnska_jama.jpg

Žive jaslice v Postojnski jami

Datum: četrtek, 19. december, 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ne zamudite enega največjih in najbolj čarobnih božičnih dogodkov v Sloveniji, ki ga gosti pravljična Postojnska jama. Skrivnostna podzemna lepotica nudi najlepšo kuliso, ki jo je milijone let potrpežljivo ustvarjala mati Narava. Več kot 150 lokalnih igralcev skupaj z vrhunskimi glasbeniki vsako leto pripravi čudovito božično predstavo globoko pod površjem. 16 prizorov iz biblijske zgodbe je postavljenih ob 5 kilometrov dolgi turistični poti, ki jo razsvetljuje 2100 barvnih luči. S tradicionalnim božičnim sejmom in fotografsko razstavo hkrati v prazničnem vzdušju zaživi celoten Park Postojnska jama.

Najstarejše žive jaslice pri nas že 30 let prirejajo v Postojnski jami, ki bodo na ogled od 25. do 30. decembra, vsakič od 13.30 dalje. »S petimi kilometri so to najdaljše podzemne jaslice na svetu, kjer bo na ogled 18 svetopisemskih in glasbenih prizorov, sodeluje pa kar 150 nastopajočih. Z najboljšimi slovenskimi pevci Nušo Derenda, Luko Seškom in Urško Kastelic ter bogatim spremljevalnim programom obljubljamo spektakel, kot ga v 30-letni zgodovini še niste doživeli,« sporočajo iz Postojnske jame.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije