Osrednja Slovenija

Dogodki:

LJUBLJANA_POLETI.jpeg

10. obletnica ustanovitve Javnega zavoda Ljubljanski grad

Datum: četrtek, 8. april, 2021

V teh dneh Javni zavod Ljubljanski grad praznuje deseti rojstni dan. Ob tej priložnosti so izdali almanah z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021.

 

V desetih letih delovanja je Javni zavod Ljubljanski grad dosegel številne rezultate. Obnovili so nekaj več kot 14.000 m² površin, kar pomeni, da je grad skoraj v celoti obnovljen; pripravili nekaj manj kot 2.200 lastnih kulturnih dogodkov; prepeljali več kot 3,6 milijona potnikov s tirno vzpenjačo; prodali več kot 5,1 milijona vstopnic; ustvarili več kot 20.000 omemb Ljubljanskega gradu in njegovih vsebin v domačih in tujih medijih; samo za filmske večere na prostem postavili nekaj manj kot 114.000 stolov; dnevno vzdržujejo okoli 50.000 m² zunanjih in notranjih površin na gradu in v Hostlu Celica v katerem v običajnih sezonah biva skoraj 15.000 gostov, ki ustvarijo približno 25.000 nočitev; iz začetnih 26 sodelavcev se je ekipa povečala na zdajšnjih 66 (skupaj s Hostlom Celica); iz začetnih dobrih dveh milijonov letnega proračuna so »zrasli« na več kot sedem v letu 2019, ko so beležili najuspešnejšo sezono v vseh desetih letih.

To je le nekaj glavnih poudarkov iz almanaha z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021, ki so ga izdali ob tej priložnosti. Almanah prikazuje ključne rezultate posameznega leta delovanja in raznoliko paleto dejavnosti, s katero se ukvarja zavod, delo posameznikov in ekip v okviru desetih oddelkov Javnega zavoda Ljubljanski grad in Hostla Celica, kakor tudi zanimive zgodbe, povezane z gradom, ki so jih ob deseti obletnici zaupali »zunanji« sodelavci, na tak ali drugačen način povezani z gradom.

Vsebino almanaha si lahko pogledate tukaj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije