Osrednja Slovenija

Dogodki:

borbe colnarjev

Borbe čolnarjev na Ljubljanici

Kdaj: nedelja, 6. september 2020

Društvo rečnih kapitanov vas vabi na ogled ali udeležbo na tradicionalnem kulturno zabavnem dogodku Borbe čolnarjev na Ljubljanici. Srednjeveško tekmovanje, o katerem piše tudi Valvasor, so člani društva prilagodili sodobnem času, a kljub temu se bodo morali čolnarji boriti na tradicionalnih lesenih čolnih - brodnikih. Borci se bodo spopadali v nedeljo, 6.9.2020, ob Klubu rečnih kapitanov na Trnovski plaži od 14.30 ure naprej.

Dogodek bosta popestrila kulturni program namenjen odraslim in otrokom ter izbrana kulinarična ponudba. Za dobro vzdušje in najboljšo senco v mestu bo poskrbel Klub rečnih kapitanov.

Tekmovanje je odprto za vse udeležence, ki morajo biti starejši od 18 let. Borci se lahko prijavijo za tekmovanje na dan dogodka do 12. ure. Najboljše tri borce pričakujejo tradicionalne čolnarske nagrade, vsi udeleženci pa dobijo malico in pijačo. 

Med 10. in 18. uro bo potekala tudi sejemska tržnica "Vrata v Barje" Na voljo bo domača zelenjava, sokovi, borovnice, med, piškoti in druge dobrote, ki jih bodo za vas pripravili pridelovalci z Ljubljanskega barja.

Lokacija: Klub rečnih kapitanov (pod Prulskim mostom)

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije