Osrednja Slovenija

Dogodki:

Minfos

Dragulji in plemeniti kamni v Cankarjevem domu

Kdaj: sobota, 19. oktober 2019 - nedelja, 20. oktober 2019

V Veliki spremeni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bodo v soboto, 19. in v nedeljo, 20. oktobra, na ogled minerali, fosili in nakit.

Na letošnjem Mineralfestu, pod naslovom Dragi kamni v plemenitem nakitu, bo med drugim potekala izjemno zanimiva delavnica brušenja plemenitih kamnov z Višjo strokovno šolo Sežana, udeležili pa se boste lahko tudi vodenega ogleda digitalnega planetarija o razvoju zvezd in planetov, usodah svetov in razvoju življenja.

Ker kulinarika postaja trend najbolj obiskanih dogodkov, so organizatorji pripravili še razstavo Kulinarika in kamen, na kateri bodo na ogled praktični izdelki kamnitih izdelkov za uporabo v gostinstvu in turizmu.

Mineralfestu, na katerem bodo sodelovali razstavljalci iz Slovenije, Italije, Nemčije, Indije, Kitajske, Srbije in Hrvaške, se pridružuje še Prirodoslovni muzej Slovenije z edinstvenimi minerali, poznanimi v svetu dragih in okrasnih kamnov. Obrtno podjetniška zbornica Slovenije pa se bo predstavila z unikatnimi zlatarskimi in draguljarskimi izdelki.  

Program je objavljen na https://mineralfest-ljubljana.com

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije