Osrednja Slovenija

Dogodki:

kulinarika-2.jpg

Festival November Gourmet Ljubljana tudi letos

Datum: ponedeljek, 16. november, 2020

Tudi letošnji november je v Ljubljani kulinarično obarvan, saj so se pri Turizmu Ljubljana kljub razmeram odločili, da izpeljejo festival November Gourmet. Iz ljubljanskih ulic in restavracij so se dogodki letos prestavili na splet in v domače kuhinje – na spletu delijo zanimive posebne ponudbe v ljubljanskih restavracijah, ki ponujajo dostavo ali osebni prevzem, okusna obdarovanja, intervjuje in recepte vrhunskih ljubljanskih chefov in še več.

Na Instagram profilu Gourmet_Ljubljana  v novembru vsak teden poteka nova nagradna igra, kjer spodbujajo letos še posebej potrebno solidarnost ("Sharing is caring"), nagrade pa prispevajo vrhunski ljubljanski chefi. Na spletni strani Gourmet Ljubljana objavljajo recepte ljubljanskih chefov v želji, da si vrhunsko kulinarično doživetje lahko ustvarimo v domači kuhinji dokler so restavracije še zaprte. V času festivala objavljajo tudi zanimive intervjuje z zvezdami ljubljanske kulinarične scene, kmalu pa sledijo video zgodbe regionalnih pridelovalcev in proizvajalcev. V okviru festivala je na ogled tudi inovativna virtualna razstava Okusi Ljubljane, ki nam lahko služi kot navdih za ustvarjanje v domači kuhinji. Razkriva tradicionalne ljubljanske okuse in nas nostalgično spomni na preteklost, čeprav so danes jedi pripravljene na sodoben način. 

Gostinski ponudniki, ki so zaradi letošnje situacije na robu preživetja, poskušajo z inovativnimi pristopi in prizadevnostjo rešiti svoj posel. Pripravili so posebne ponudbe kulinaričnih doživetij, ki so možne za dostavo ali prevzem. Več informacij je sproti na voljo na Facebook in Instagram profilu Gourmet Ljubljana. V tem tednu je poudarek na martinovih jedeh, sledijo še objave vsebin o pivu, kavi in posebnih ponudbah s strani lokalnih gostincev ter informacije, kje je je možno naročiti pizze November gourmet.

Tradicionalni festival November Gourmet Ljubljana letos poteka v drugačni obliki, večji tradicionalni dogodki so prestavljeni na naslednje leto. Turizem Ljubljana, ki na gastronomiji kot strateškem cilju gradi že leta, na tak način znamko Gourmet Ljubljana ohranja naprej, saj bo naslednje leto ključna - Slovenija bo namreč nosilka naziva Evropska gastronomska regija.

Vir: Turizem Ljubljana

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije