Osrednja Slovenija

Dogodki:

zupanova_j.JPG

Jamski koncert - Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami

Kdaj: sobota, 3. oktober 2020

Prepustite se vrhunski akustični glasbi z odličnim vokalom v podzemnem ambientu Županove jame! Izjemna akustika ponuja edinstveno glasbeno doživetje, lepota jamskega okolja pa glasbi doda še vizualno noto.

Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami: sobota, 3. oktobra 2020, ob 18.30

Etno banda Poseben gušt ali »Gušti« prihajajo iz Novega mesta in okolice. Izvajajo pesmi Iztoka Mlakarja. Glasbo interpretirajo govorno in s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov. Njihova glasba ne zaživi v kvantiteti, pač pa kvaliteti ambienta. »Tako se lahko dotakne vsakega posameznega gosta, kar je tudi naš cilj,« pravijo. »Z vsem guštom in dušo podpiramo avtohtonost & inovativnost glasbeno doživetih večerov Glas Vina Stari Čar.«

 

Program:

18:00 voden ogled Županove jame, ob povratku udeležba na koncertu

18:30 vstop v jamo za koncert Etno banda Poseben gušt

19:45 kozarec izbranega avtohtonega slovenskega vina pred jamo

 

Cena vstopnic:

Velika: 39 € - Vključuje: voden ogled jame, koncert, kozarec vina (vstop ob 18:00)

Mala: 34 € - Vključuje: koncert, krajši ogled jame, kozarec vina (vstop ob 18:30)

Nakup vstopnic: info@zupanovajama.si.

Priprava dogodkov je za turizem in kulturo v korona obdobju prav poseben izziv in nanj smo odgovorili z butičnim jamskim koncertom, saj življenje teče naprej. Pri organizaciji upoštevamo priporočila NIJZ; da se jih držimo, vabimo tudi obiskovalce.

Veliko dvorano Županove jame odlikuje odlična akustika. Udeleženci dogodka bodo z ustrezno razdaljo razporejeni na označenih mestih po dvorani. Priporočena je ustrezna pohodna obutev in topla oblačila, zaščitne maske so obvezne.© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije