Osrednja Slovenija

Dogodki:

pr fartku

Pravljična dežela pr' Fartku

Datum: petek, 17. maj, 2019

To nedeljo 19. 5. 2019 Pr˙Fartku nad Mengšem v sklopu gostinskega lokala Pr`Fartku oz. Lokal na Gobavici, prirejajo v sodelovanju z gospodom pisateljem Ivanom Sivcem, Občino Mengeš in Turističnim društvom Mengeš celodnevno prireditev za otroke in družine.

Lokal, ki je del Unicef-ove mreže varna točka v Mengšu, lokal s številnimi otroškimi igrali sredi gozda, v sklopu katerega razvijajo Pravljično deželo, neverjetno prijeten kraj za otroke in družine. Lokal vodi dolgoletni znani in izkušeni gostinec, barman Tomaž Fartek, dvakratni državni prvak v Sloveniji, lansko jesen pa je na Svetovnem prvenstvu v mešanju koktajlov v Estoniji v mestu Talin osvojil 2. mesto in tako postal vice prvak 2018 v kategoriji short drink.

Vsako leto postavijo novo leseno skulpturo palčka, prvo leto Palček Zalivalček, nato Palček Volanček, lansko leto Dobra Vila Valentina in letos Palček Slikarček. Vsako leto nova zgodba Ivana Sivca, iskanje zakladov, predstavitev Palčka in lesene skulpture, lansko leto so otvorili tudi Pravljično hišico, letos pa bo na programu tudi predstavitev tudi himne, ki jo bo zapela mlada pevka Manca Pirc ob spremljavi glasbe in prisotnosti otrok.

Dopoldansko dogajanje na Gobavici v Pravljični deželi vodi g. Ivan Sivec osebno, v popoldanskem času pa program vodi animator iz Družinskega gledališča Kolenc, ki prav tako izvede animacijsko predstavo. Letošnje dogajanje bodo popestrile tudi mlade smučarske skakalke Špela Rogelj in Katra Komar....

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije