Osrednja Slovenija

Dogodki:

Ljubljana

Sprejeta je Strategija razvoja turistične destinacije Ljubljana in ljubljanska regija 2021–2027

Datum: torek, 22. december, 2020

Z novo strategijo želijo pri Turizmu Ljubljana glavno mesto pozicionirati kot vodilno in najustvarjalnejšo mestno destinacijo trajnostnega življenjskega sloga na svetu.

Letošnje leto je bilo (in je še vedno) za turizem izjemno težko in zahtevno. Zato je izjemnega pomena, da imamo načrt, po katerem bomo naprej razvijali turizem kot pomembno gospodarsko panogo, ob upoštevanju tudi njenega velikega socialnega pomena, je ob včerajšnji predstavitvi Strategije razvoja turistične destinacije Ljubljana in ljubljanska regija 2021–2027 na mestnem svetu poudarila mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana. »Letošnje črne kratkoročne napovedi so se po tehtnem premisleku in preučitvi novih znanstvenih in strokovnih dognanj ublažile. Z dokumentom pa gledamo tudi precej naprej, ko se bo turizem ponovno zagnal. In zagnal se bo zagotovo. Zato moramo biti na te čase pripravljeni.«

Strategija gradi na temelju ugotovitev, da je Ljubljana ustvarila zavidanja vredne razvojne rezultate v prejšnjem strateškem obdobju, zato je smiselno nadaljevati na temeljih, kot so zagotavljanje sobivanja lokalnega prebivalstva in turistov, razpršenost turistične ponudbe zunaj ozkega mestnega jedra, sledenje načelu trajnosti in razvoju turistične ponudbe, ki vodi v večjo porabo obiskovalcev.

Z novo strategijo želijo pri Turizmu Ljubljana slovensko prestolnico pozicionirati kot vodilno in najustvarjalnejšo mestno destinacijo trajnostnega življenjskega sloga na svetu. Nova strategija prinaša vrsto vsebinskih novosti, ki bodo usmerjene v ustvarjanje inovativnih turističnih doživetij in privlačnosti, podaljšanje povprečne dobe bivanja v destinaciji, povečanje dnevne porabe turistov in povezovanje turizma z drugimi pomembnimi področji.

Podrobnejše vsebinske informacije nove strategije lahko preberete na povezavi.  

Vir: Turizem Ljubljana 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije