Osrednja Slovenija

Dogodki:

idea italia

Sveže italijanske dobrote na Pogačarjevem trgu

Datum: sreda, 19. junij, 2019

Idea Italia, italijanska tržnica z izbranimi kulinaričnimi dobrotami naše zahodne sosede, bo od sobote do vključno ponedeljka med 8. in 20. uro že sedmič gostovala v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Obiskovalcem bodo na voljo sveži izdelki s Sicilije, Sardinije, iz Furlanije - Julijske krajine, Toskane, Umbrije, Apulje in Emilije - Romanje. Za tekočo ohladitev bo poskrbela milanska pivovarna Lambrate.

Sončna Toskana se bo predstavila s široko paleto sirov iz kozjega, ovčjega in kravjega mleka, obogatenih tudi z vinom in pivom, pa tudi z merjaščevimi salamami, svojim odličnim vinom, olivnim oljem in olivami ter sušenim paradižnikom. Ponudniki z otoka Sicilija, najbolj južne pokrajine Italije, bodo obiskovalce razveselili s svojimi tipičnimi sladicami, kot je kanoli.

S Sardinije bodo v Ljubljano pripeljali kozje in ovčje sire, dolgo obstojen tanek kruh pane carasau in medene dobrote. Pokrajina Emilija - Romanja slovi po parmezanu in mortadeli, Apulja po vinu, Umbrija pa po svojih suhomesnatih izdelkih, še posebej pršutu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije