Osrednja Slovenija

Dogodki:

vrtnica_ljubljana.jpeg

Teden vrtnic v Arboretumu Volčji Potok

Datum: petek, 11. junij, 2021

V tednu vrtnic vas med 11. in 18. junijem vabljeni v Arboretum, da si v treh rozarijih Arboretuma Volčji Potok ogledate prve cvetove vrtnic, saj so prav ti najbolj očarljivi.

 

Ker je druženje ob upoštevanju ukrepov dopuščeno, teden vrtnic otvarjajo z 18. Slovenskim dnevom vrtnic, ki mu sledijo sobotne in nedeljske aktivnosti v okviru Vrtničnega vikenda, ki bo potekal od petka, 11., do nedelje, 13. junija.

V času tedna vrtnic vabljeni, da preizkusite novost v parku – avdio vodič v Rožnem vrtu Marije Auersperg Attems, Vrtu slovenskih vrtnic in Vrtu slovitih vrtnic. Skozi pripoved so podane informacije in zanimivosti, postavljene v vrtni in zgodovinski kontekst. Do avdio vodiča obiskovalec dostopa s pametnim telefonom prek brezplačne aplikacije za branje QR kod.

Rožni vrt Marije Auersperg Attems je v sklopu vrta Marije Auersperg Attems na južni strani pristave, Vrt slovenskih vrtnic in Vrtu slovitih vrtnic pa sta na severnem dvorišču pristave, pod kongresnim gričem. To so premični rožni vrtovi z vrtnicami, ki so trajno posajene v loncih. Pri vsaki od teh vrtnic lahko prisluhnete nekaj minut dolgi zgodbi o izbrani rastlini.

Ves teden tudi prisrčno vabljeni k ogledu intermedijske razstave VRTN!CA, ki obiskovalcem Arboretuma prvič ponuja izkušnjo razširjene resničnosti v parku. Brezplačni ogled razstave je možen na dan otvoritve, 11. junija od 13.00 dalje.

Ljubitelje umetnosti in vrtnic pa bo razveselil tudi koncert MOZART V ROZARIJU Figaro na severu v soboto, 12. junija, ob 18.00 v Zgornjem rozariju. Organizira ga Kulturni dom Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Koncert je plačljiv.

Celoten program vrtničnega vikenda najdete na spletni strani.


© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije