Osrednja Slovenija

Dogodki:

morski lev ZOO

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

Datum: torek, 28. april, 2020

ZOO Ljubljana je včeraj ponovno odprl svoja vrata med 9. in 19. uro. Zaposleni in živali se veselijo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled so prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Zaradi državnega odloka, ki omejuje potovanja v druge občine, ga bodo sprva lahko obiskali le občani Mestne občine Ljubljana, vendar le na zunanjih površinah.

Štirinožni spremljevalci v živalski vrt za zdaj še ne morejo, ob obisku pa veljajo tudi nekateri posebni ukrepi, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Zemljevid prilagojene krožne smeri ogleda

zoo zemljevid covid

Na obisku v ZOO Ljubljana se je treba držati vseh uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih. Iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti: otroška igrišča, vivarij, notranji prostor slonice Gange, otroški živalski vrt, Kmečka bajta, pot mimo šimpanzov proti tigrom ter notranji prostor šimpanzov.

Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno, sanitarijami in trgovino, kot tudi na sprehodu po samem vrtu. Obiskovalci morate biti pozorni na higieno rok in kašlja. V ta namen so na številna mesta postavili razkužilnike za roke.

Hranjenja živali po urniku ter izobraževalni programi še nekaj časa ne bodo potekali. Vas pa pričakujejo mala zebra Sanaa, mladič dvogrbe kamele Zaya, mladiči divje svinje, indijskega ježevca, mar, muflonov in kenguruja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije