Podravje

Dogodki:

note

Festival Maribor

Datum: četrtek, 27. september, 2018

Festival Maribor, 20. 9.-29. 9. 2018 Festival Maribor v središču evropskega glasbenega ustvarjanja.

Za Festivalom Maribor je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september in nasledil pretanjeni programski izbor, visok izvedbeni nivo in edinstven način organiziranja.

Vsako leto poteka v začetku septembra in povezuje številne slovenske ter tuje glasbenike v okviru okoli 11 festivalskih dni. Program nastaja v sodelovanju s tujimi in domačimi producenti ter glasbeniki svetovnega kova, sestavljen pa je tako iz orkestrskih kot komornih in vokalnih del. Čeprav je doživel mnoge preobrazbe, se trudi ohranjati dve glavni usmeritvi: temo, ki vodi programsko zasnovo festivala in koncept komornih ter orkestrskih zasedb. Nekatere od teh sodelujejo tudi v glasbenem laboratoriju, v sklopu katerega pripravijo unikatno izvedbo, ki jo je moč slišati le v času festivala.

Korist od uglaševanja kreativnih sil imajo tako vrhunski glasbeniki – solisti kot tudi občinstvo, ki se lahko prepusti glasbenemu razvajanju na edinstvenih koncertih. Ti se odvijajo v različnih mariborskih koncertnih dvoranah in drugih manjših prizoriščih, polnih zgodovine in šarma – zaradi odlične akustike cenjeni secesijski dvorani Union, Kazinski dvorani ter Minoritski cerkvi, ki omamlja poslušalce s svojim 700 let starim ambientom.

Več informacij je na voljo na spletni strani Festival Maribor.

1001cvet 160x600Atomic Boot

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije