Podravje

Dogodki:

Vino

Maribor spomladi s prvo Fontano vin

Datum: sreda, 11. marec, 2020

V Vodolah, na Posestvu Sončni raj, bo spomladi obiskovalce Mariborske vinske ceste pozdravila prva Fontana vin v Mariboru, ki bo ponujala vina lokalnih vinarjev. Gre za inovativen turističen objekt, s katerim želijo v Mariboru obogatiti turistično ponudbo.

Edinstven objekt je umeščen med griče vinogradov in povezan s tradicionalnimi vzorci, s pogledom na čebelnjak in park avtohtonih medonosnih rastlin.

Fontana vin Vodole je stičišče informacij ter unikaten prostor, na katerem lahko obiskovalci poizkusijo osem različnih vrst vin lokalnih vinarjev (šest belih in dve rdeči), poskrbeli pa so tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem se bodo obiskovalci lahko sprehodili med sodi lokalnih vinogradnikov in izbrali svojo kombinacijo vin.

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak. Celoten proces nudenja vina je računalniško podkrepljen. Kozarci, v katerih bo ponujeno vino, so čipirani in na tak način nudijo uporabniku popolnoma lastno izbiro željenih vrst vina oziroma druge pijače. Uporabniki bodo kozarec aktivirali s prvim polnjenjem in nato imeli na voljo še pet polnitev po lastnih željah. Fontana vin bo odprta od začetka aprila pa vse do jesenskega martinovanja v novembru.Cena degustacijskega kozarca je 10 EUR.

estni zagon fontane je bil v začetku novembra lani, uradna otvotitev pa bo v soboto, 21. marca ob 11. uri.

Več na povezavi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije