Podravje

Dogodki:

Tbogan med krošnjami

Nov tobogan med krošnjami na Rogli

Datum: torek, 30. junij, 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, ki leži na 1517 metrov nadmorske višine, je odprla vrata težko pričakovanega vijugastega tobogana, ki omogoča adrenalinski spust z vrha stolpa.

Pohorski stolp se dviga kar 37 metrov v višino, od preteklega tedna pa se – le mesec dni po ponovnem odprtju Poti med krošnjami Pohorje po epidemiji – z njega lahko spustimo po težko pričakovanem 60-metrskem vrtoglavem toboganu. »Gre za edinstveni primer adrenalinskega in obenem poučnega doživetja, saj vas tobogan z najvišjo lego nad 1500 metrov nadmorske višine s stolpa popelje od vrha dreves pa skoraj do njegovih korenin, kar je gotovo novo izkustvo narave,« obrazloži dr. Jurij Gulič, direktor Poti med krošnjami Pohorje.

Pot med krošnjami Pohorje je zgrajena po principu osmih sestrskih poti med krošnjami po Evropi, kjer na nekaterih izmed njih lahko doživimo tudi impozantne adrenalinske spuste. Vsem je skupno raziskovanje gozda, opazovanje smrekovih vej prav na njihovem vrhu in občutenju narave iz nove perspektive. Z neponovljivimi razgledi po slovenski pokrajini in preko meja daje nov tobogan obisku Poti med krošnjami Pohorje še poseben pečat.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije