Podravje

Dogodki:

avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg

Nova etapa Dravske kolesarske poti

Datum: torek, 17. julij, 2018

V preteklem tednu so predstavili novo etapo Dravske kolesarske poti na relaciji Maribor-Ptuj, ki poteka skozi Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino.

Včeraj je potekal dogodek z novinarsko konferenco, na katerem so Bojan Kirbiš, župan Občine Starše, Leo Kremžar, župan Občine Miklavž na Dravskem polju in predsednik partnerstva za Dravsko kolesarsko pot, in Uroš Rozman iz RRA Koroška predstavili novo etapo Dravske kolesarske poti na relaciji Maribor-Ptuj, ki poteka skozi Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino.

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) izvaja aktivnosti za razvoj nove Dravske kolesarske poti (Državna kolesarska povezava D3).
Pot je označena z informacijskimi tablami po novem Pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah. Table so rdeče barve s skupnim logotipom DKP vseh štirih držav preko katerih poteka pot. Ob tem je bila vzpostavljena nova spletna stran www.dravabike.si ter karta z opisom etap in ponudnikov na DKP.

Projekt nove DKP predvideva ureditev kolesarjem prijazne kolesarske poti, ki je v čim večji meri umeščena v bližino reke Drave. Projekt predvideva izkoristek vseh 25 km že zgrajenih kolesarskih poti, v 64 kilometrih poteka po preurejenih poljskih, gozdnih in servisnih poteh, v 40 kilometrih je načrtovana kot novogradnja in na le 23 kilometrih je Dravska kolesarska pot predvidna po manj obremenjenih lokalnih cestah. Skupna dolžina kolesarske poti je cca. 150 km. Ocena izgradnje kolesarske poti znaša 15 milijonov evrov.

V letu 2019 v sodelovanju z DRSI načrtujejo postavitev novih informacijskih tabel ob kolesarski poti in postavitev prvih novih počivališč za kolesarje z enotno celostno podobo.
Hkrati si bodo posamezni partnerji prizadevali za nadaljnjo vključevanje ponudbe gostinskih in turističnih ter s turizmom povezanih ponudnikov.

Salomon 160x600 2019

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije