Podravje

Dogodki:

Mountainbiking on Pohorje-Hotel Bellevue-Terme Maribor.jpg

Svetovnegi pokal v gorskem kolesarstvu - Maribor

Kdaj: četrtek, 15. oktober 2020 - nedelja, 18. oktober 2020

Mariborski Bike Park na Pohorju bo med 15. in 18. oktobrom na dveh tekmah svetovnega pokala gostil najboljše gorske kolesarje sveta. Športni dogodek je odlična priložnost za utrjevanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni oddih in organizacijo velikih in medijsko odmevnih športnih prireditev.

Mednarodna kolesarska zveza UCI je v Mariboru prepoznala zanesljivega partnerja in mu v teh tudi za šport drugačnih razmerah zaupala izvedbo kar dveh tekem svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v disciplini spust. Tako bo mariborski Bike Park na Pohorju med 15. in 18. oktobrom gostil najboljše gorske kolesarje sveta.

Oba uradna treninga, 15. in 17. oktobra, ter tekmi, 16. in 18. oktobra, si bo mogoče ogledati v ciljni areni, ki skladno z zaščitnimi ukrepi dnevno sprejme do 500 obiskovalcev. Letos so vstopnice na voljo izključno neposredno pri organizatorju, vse informacije pa dosegljive na spletni strani www.worldcup.si. Kljub spremenjenim razmeram so organizatorji prepričani, da bosta tekmi na Pohorje privabili številne obiskovalce, saj poti na Pohorje tudi ob upoštevanju vseh omejitev in na varni medsebojni razdalji nudijo odličen razgled na progo, na kateri bodo tekmovali tudi slovenski predstavniki. Tako bomo k ponovitvi odličnih rezultatov spodbujali Moniko Hrastnik in Jureta Žabjeka.

Za vse, ki jim v Maribor ne bo uspelo priti, bo neposredni prenos obeh tekem na drugem programu Televizije Slovenija.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije