Podravje

Dogodki:

ptuj.jpg

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

Datum: sreda, 5. avgust, 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Edinstvena lokacija nad reko Dravo bo hkrati tudi rdeča nit štirihodnega menija. »Pri izboru kulinarike ostajamo zvesti dolgoletni tradiciji naše hiše, ki slovi po ribjih jedeh. Ob tem pa ne pozabljamo na lokalno kulinarično identiteto in lokalne dobavitelje. Namensko smo se zato omejili na izbor sladkovodnih rib in tipičnih lokalnih sestavin kot so bučno olje in tradicionalne žitarice,« kulinarično ozadje Večerje na mostu razgrne Vlado Pignar, vodja gostilne Ribič, ki se je v lanskem letu v okviru aktivnosti Zavoda za turizem Ptuj priključila ptujskim kulinaričnim ponudnikom združenim pod skupno blagovno znamko Okusi Ptuja. Skupni cilj povezovanja je po Pignarjevih besedah prav v gradnji kulinarične identitete Ptuja in spajanju lokalne kulinarike z lokalnimi vini. K sodelovanju na dogodku so zato povabili tudi domača vinarje, Ptujsko klet in Kobal Wines.

Da gre pri Večerji na mostu za pomemben korak naprej razvoju inovativne turistične ponudbe je prepričana direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. »Ptuj je mesto izjemnih zgodovinskih lokacij, ki so se že uveljavila kot kulturna in festivalska  prizorišča. Manj pa je bil njihov potencial izkoriščen na področju kulinarike. Prav slednje želimo v prihodnosti spremeniti in skupaj s ptujskimi kulinaričnimi ponudniki  in vinarji poskrbeti za nova doživetja v starem mestu. Prav v letošnjem letu je še posebej pomembno, da se pri promociji turistične destinacije usmerimo na nova doživetja, ki obiskovalcem mesta ostanejo v lepih spominih in ki so jih pripravljeni deliti s prijatelji« pravi Tanja Srečkovič Bolšec.

Vstopnice za večerjo bodo na prodaj od 6. avgusta 2020 v Gostilni Ribič, Dravska ulica 9, Ptuj. Cena štirihodnega menija s kozarcem penine je 70 evrov.

Vir: Zavod za turizem Ptuj

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije