Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
avantcar

BTC City Ljubljana kot "živi laboratorij" za razvoj storitev souporabe vozil

Datum: četrtek, 1. december, 2016

Družba BTC in podjetje Avant car sta oktobra predstavila štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil Avant2Go v BTC Cityju Ljubljana in s tem zagotovila cenovno ugodnejšo mobilnost obiskovalcem tega območja. Partnerja sedaj napovedujeta nadaljnje sodelovanje na področju trajnostne mobilnosti.

Skladno s konceptom "živega laboratorija" je inovativno mesto BTC City Ljubljana namreč edinstven prostor za testiranje digitalnih, inovativnih in trajnostnih rešitev s področja pametnega upravljanja mest, vključno z naprednimi rešitvami souporabe vozil.

Družba BTC je z investicijami v okoljske in družbeno odgovorne projekte pomemben partner podjetja Avant Car na področju promocije trajnostne mobilnosti. Prav uvajanje koncepta "živega laboratorija" v BTC Cityju Ljubljana izpolnjuje vizijo energijsko varčnega in prometno urejenega visokotehnološkega mesta v malem. Družba BTC in podjetje Avant car bosta tako v okviru strateškega partnerstva nadaljevala z razvojem rešitev na področju trajnostne mobilnosti, ki bodo osnova za oblikovanje rešitev pametnih mest, ki so zanimive tudi za globalne trge.

Družba Avant car v okviru sistema Avant2Go predstavlja dodatne novosti. S tem uspešno sledi zastavljenim načrtom in viziji sodobne, trajnostno naravnane in uporabnikom dostopne mobilnosti:

1) Otvoritev novih lokacij: do konca novembra bodo 14 obstoječih lokacij dopolnile še tri nove, do izteka 2016 pa bo sistem Avant2Go vključeval predvidoma še med 5 do 10 dodatnih lokacij za prevzem in vračilo vozil na območju Ljubljane.

2) Vključitev dodatnih električnih vozil z daljšim dosegom: decembra bo vozni park obsegal 50 vozil. Uporabniki bodo lahko preizkusili novo vozilo BMW i3, ki v idealnih okoliščinah z enim polnjenjem premaga do 300 kilometrov, januarja pa bo na voljo še Renault Zoe z dosegom do 400 kilometrov.

3) Nova funkcionalnost aplikacije Avant2Go: Ker se nekatera postajališča nahajajo za zapornico, so razvijalci v aplikacijo, ki omogoča souporabo vozil v sistemu, vključili možnost dviga zapornice s preprostim pritiskom na gumb.

4) Širitev Avant2Go sistema v druga slovenska mesta: uspešna predstavitev sistema souporabe vozil v prestolnici pomeni potencial za njegovo širitev v druge kraje po Sloveniji, o čemer bo več znanega decembra letos.

5) Praznični Avant2Go: praznični december novim uporabnikom omogoča, da k storitvi pristopijo po posebni ceni 29 EUR, ki vključuje registracijo in izobraževanje.

6) Posebni pogoji kratkoročnih najemov (rent-a-car): Avant2Go uporabniki lahko po posebnih pogojih vozila najamejo tudi za daljši čas. Več zadovoljnih uporabnikov sistema je namreč svoje lastniško vozilo že prodalo, saj s kombinacijo Avant2Go souporabe vozil in kratkoročnimi najemi vozil Avant carja uspešno pokrijejo svoje potrebe po mobilnosti.

7) Vključevanje novih skupin uporabnikov: decembra bo omogočen način plačevanja z Moneto, s čimer bo storitev souporabe vozil poleg postavitve novih postajališč ob študentskih domovih in fakultetah dostopnejša tudi mladim.

Souporaba električnih avtomobilov znižuje raven škodljivih izpustov ter zmanjšuje gostoto prometa. Dodatna spodbuda za uporabo sistema za souporabo vozil je privlačna ponudba: najnižja cena souporabe v primeru prevzema in vračila v BTC Cityju Ljubljana namreč znaša zgolj od 0,9 do 1,5 evra, odvisno od izbranega avtomobila.

Sistem souporabe vozil Avant2Go, ki je sicer v Ljubljani zaživel julija letos, je odraz enega največjih svetovnih trendov - ekonomije delitve. Partnersko sodelovanje družbe BTC in podjetja Avant car že od oktobra letos uporabnikom sistema za souporabo vozil prinaša cenovno ugodnejšo mobilnost v ljubljanskem BTC Cityju. Obiskovalci lahko prevzemajo in vračajo električna vozila na štirih lokacijah: pred dvorano 18 pri trgovini Vita Care ter na Trgu mladih, na južnem delu Tržnice BTC City in na parkirišču južno od Kristalne palače. Ker vozni park obsega le 100-odstotno električna vozila Smart ED, Renault Zoe in BMW i3, partnersko sodelovanje udejanja zavezanost družbe BTC za spodbujanje trajnostne mobilnosti na eni strani in dokazuje, da je BTC City Ljubljana "živi laboratorij" za preizkušanje inovativnih in trajnostnih rešitev na drugi.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019

Kristalni Triglav 2013.jpg
četrtek, 14. november 2019

BTC City Ljubljana je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v slovenskem turizmu – Kristalni Triglav 2019. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Nagrado je na svečani podelitvi priznanj, ki je potekala v torek, 12. novembra 2019, v okviru Dnevov slovenskega turizma, prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis

vma_otroski_svet.jpg
četrtek, 7. november 2019

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis. Še naprej si lahko namreč ponedeljkovo celodnevno razvajanje v Vodnem mestu Atlantis privoščite po posebno ugodni ceni.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije