Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
avantcar

BTC City Ljubljana kot "živi laboratorij" za razvoj storitev souporabe vozil

Datum: četrtek, 1. december, 2016

Družba BTC in podjetje Avant car sta oktobra predstavila štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil Avant2Go v BTC Cityju Ljubljana in s tem zagotovila cenovno ugodnejšo mobilnost obiskovalcem tega območja. Partnerja sedaj napovedujeta nadaljnje sodelovanje na področju trajnostne mobilnosti.

Skladno s konceptom "živega laboratorija" je inovativno mesto BTC City Ljubljana namreč edinstven prostor za testiranje digitalnih, inovativnih in trajnostnih rešitev s področja pametnega upravljanja mest, vključno z naprednimi rešitvami souporabe vozil.

Družba BTC je z investicijami v okoljske in družbeno odgovorne projekte pomemben partner podjetja Avant Car na področju promocije trajnostne mobilnosti. Prav uvajanje koncepta "živega laboratorija" v BTC Cityju Ljubljana izpolnjuje vizijo energijsko varčnega in prometno urejenega visokotehnološkega mesta v malem. Družba BTC in podjetje Avant car bosta tako v okviru strateškega partnerstva nadaljevala z razvojem rešitev na področju trajnostne mobilnosti, ki bodo osnova za oblikovanje rešitev pametnih mest, ki so zanimive tudi za globalne trge.

Družba Avant car v okviru sistema Avant2Go predstavlja dodatne novosti. S tem uspešno sledi zastavljenim načrtom in viziji sodobne, trajnostno naravnane in uporabnikom dostopne mobilnosti:

1) Otvoritev novih lokacij: do konca novembra bodo 14 obstoječih lokacij dopolnile še tri nove, do izteka 2016 pa bo sistem Avant2Go vključeval predvidoma še med 5 do 10 dodatnih lokacij za prevzem in vračilo vozil na območju Ljubljane.

2) Vključitev dodatnih električnih vozil z daljšim dosegom: decembra bo vozni park obsegal 50 vozil. Uporabniki bodo lahko preizkusili novo vozilo BMW i3, ki v idealnih okoliščinah z enim polnjenjem premaga do 300 kilometrov, januarja pa bo na voljo še Renault Zoe z dosegom do 400 kilometrov.

3) Nova funkcionalnost aplikacije Avant2Go: Ker se nekatera postajališča nahajajo za zapornico, so razvijalci v aplikacijo, ki omogoča souporabo vozil v sistemu, vključili možnost dviga zapornice s preprostim pritiskom na gumb.

4) Širitev Avant2Go sistema v druga slovenska mesta: uspešna predstavitev sistema souporabe vozil v prestolnici pomeni potencial za njegovo širitev v druge kraje po Sloveniji, o čemer bo več znanega decembra letos.

5) Praznični Avant2Go: praznični december novim uporabnikom omogoča, da k storitvi pristopijo po posebni ceni 29 EUR, ki vključuje registracijo in izobraževanje.

6) Posebni pogoji kratkoročnih najemov (rent-a-car): Avant2Go uporabniki lahko po posebnih pogojih vozila najamejo tudi za daljši čas. Več zadovoljnih uporabnikov sistema je namreč svoje lastniško vozilo že prodalo, saj s kombinacijo Avant2Go souporabe vozil in kratkoročnimi najemi vozil Avant carja uspešno pokrijejo svoje potrebe po mobilnosti.

7) Vključevanje novih skupin uporabnikov: decembra bo omogočen način plačevanja z Moneto, s čimer bo storitev souporabe vozil poleg postavitve novih postajališč ob študentskih domovih in fakultetah dostopnejša tudi mladim.

Souporaba električnih avtomobilov znižuje raven škodljivih izpustov ter zmanjšuje gostoto prometa. Dodatna spodbuda za uporabo sistema za souporabo vozil je privlačna ponudba: najnižja cena souporabe v primeru prevzema in vračila v BTC Cityju Ljubljana namreč znaša zgolj od 0,9 do 1,5 evra, odvisno od izbranega avtomobila.

Sistem souporabe vozil Avant2Go, ki je sicer v Ljubljani zaživel julija letos, je odraz enega največjih svetovnih trendov - ekonomije delitve. Partnersko sodelovanje družbe BTC in podjetja Avant car že od oktobra letos uporabnikom sistema za souporabo vozil prinaša cenovno ugodnejšo mobilnost v ljubljanskem BTC Cityju. Obiskovalci lahko prevzemajo in vračajo električna vozila na štirih lokacijah: pred dvorano 18 pri trgovini Vita Care ter na Trgu mladih, na južnem delu Tržnice BTC City in na parkirišču južno od Kristalne palače. Ker vozni park obsega le 100-odstotno električna vozila Smart ED, Renault Zoe in BMW i3, partnersko sodelovanje udejanja zavezanost družbe BTC za spodbujanje trajnostne mobilnosti na eni strani in dokazuje, da je BTC City Ljubljana "živi laboratorij" za preizkušanje inovativnih in trajnostnih rešitev na drugi.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Razvajajte svoje telo na nudistični plaži Vodnega mesta Atlantis

Wellness Atlantis
sreda, 8. julij 2020

Če radi odvržete vsa oblačila in se soncu predajate popolnoma goli, je nudistična plaža v Atlantisu kot nalašč za vas.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

V Atlantis se vrača vadba za dojenčke in malčke v vodi

plavanje_dojencki_atlantis.jpg
ponedeljek, 22. junij 2020

V Vodnem mestu Atlantis bodo ponovno pričeli z vadbo dojenčkov in malčkov v vodi. Zaradi zaprtega termalnega dela se bo vadba za dojenčke do nadaljnjega izvajala v svetu doživetij in le v dopoldanskih terminih. Zbirajo že nove prijave v juniju za dojenčke v dopoldanskih in tudi v popoldanskih terminih (s temi začnejo takoj, ko se odpre termalni del) in malčke v popoldanskih terminih.

Nepozabne poletne počitnice v Atlantisu

Atlantis
sreda, 17. junij 2020

Aktivne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin. 10 urno varstvo že od 21,50 €/dan. NOVO!!! NERF poligon, preživetje v naravi, postani Karate Kid in še marsikaj.

Od ponedeljka, 8. junija, v Vodnem mestu Atlantis tudi vodna telovadba, plavalni tečaji in vadba malčkov

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
sreda, 10. junij 2020

V ponedeljek, 8. junija, so v Vodnem mestu Atlantis pričeli z izvajanjem vodne telovadbe, plavalnimi tečaji in vadbo malčkov v vodi. Vadbe se bodo izvajale v Svetu doživetij.

Skupščina delniške družbe BTC d.d.

btc_stolpnica640x480.jpg
torek, 9. junij 2020

V družbi BTC je v ponedeljek, 8. junija 2020, potekala skupščina delničarjev, na kateri je bilo predstavljeno revidirano letno poročilo družbe za leto 2019. Na skupščini je glasovalo 95,38 odstotkov glasov, vsi sklepi pa so bili sprejeti s 100-odstotno večino.

Atlantis ponovno odpira svoja vrata

atlantis_otroci.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes se v Vodnem  mestu Atlantis odpira tudi Svet doživetij.

Atlantis ponovno vabi na razvajanje

Wellness Atlantis
sreda, 13. maj 2020

Od ponedeljka, 4. maja, dalje si v Vodnem mestu Atlantis ponovno lahko privoščite sprostitev v Centru azijskim masaž, osveženo ali povsem novo pričesko v Frizerskem salonu Billy ter pijačo v zunanjem baru Atlantisa.

Znani so nagrajenci nagradne igre 1001 cvet

1001cvet_logo
petek, 8. maj 2020

V aprilu je na naši spletni strani potekala nagradna igra 1001 cvet, kjer ste se z odgovorom na preprosto nagradno vprašanje lahko potegovali za paket funkcijskih čajev 1001 cvet. Podelili smo kar 10 paketov - preverite, če ste med prejemniki tudi vi!

Poskrbimo za uravnoteženo življenje s čajem 1001 cvet RAVNOVESJE

1001_ravnovesje
torek, 31. marec 2020

Dandanes smo vsi izpostavljeni stresu, ki pa se ga da uspešno premagovati z uravnoteženim življenjem. Vzemite si vsak dan trenutek za sebe, potopite se v svet brezskrbnosti ali pa preprosto izrazite hvaležnost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije