Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

BTC svoj 57. rojstni dan obeležil z otvoritvijo ene največjih sončnih elektrarn v Sloveniji

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Jože Mermal, predsednik uprave BTC in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana sta včeraj slavnostno predala v uporabo eno izmed največjih sončnih elektrarn v Sloveniji, ki je na skupni površini 13.000 kvadratnih metrov locirana na dveh strehah Logističnega centra BTC ob Letališki cesti v Ljubljani.

Skupna zmogljivost sončne elektrarne je 900 kWp, predvidena letna proizvodnja en milijon kWh električne energije, skupna naložbena vrednost pa 2,4 milijona evrov. Sončna elektrarna, katere investitor je družba BTC, bo okolje razbremenila za približno 700 ton ogljikovega dioksida in drugih škodljivih snovi letno, zmanjševanje vplivov na okolje pa je eden izmed ključnih ciljev, ki si jih je vodstvo BTC zastavilo v okviru izvajanja projekta Ekoindeks. V januarju in februarju 2011 je sončna elektrarna že proizvedla prve količine energije in jih oddala v Borzenovo skupino za naslednjih 15 let.

»Otvoritev sončne elektrarne predstavlja pomemben korak v uresničevanju ciljev, ki smo si jih v okviru projekta Ekoindeks v BTC zastavili na področju okoljskega in trajnostnega razvoja. Pričeli smo z izgradnjo lastne ekološke postaje, v kateri načrtno zbiramo in razvrščamo odpadke, kar smo kmalu nadgradili z uvedbo okoljskega ISO standarda, pozneje pa še z načrtnimi meritvami vplivov na okolje in projektom Ekoindeks, ki smo ga v poslovanje družbe uvedli v letu 2008 kot del našega srednjeročnega poslovnega načrta. Izgradnja sončne elektrarne na strehi Logističnega centra BTC predstavlja nadaljevanje naših načrtno zastavljenih okoljskih aktivnosti, saj vsaka kilovatna ura električne energije, proizvedena s sončno elektrarno, pomeni prihranek 0,7 kg emisije ogljikovega dioksida v ozračje. V maju bo sledila še otvoritev sončne elektrarne na Kristalni palači, kjer so v južno fasado stolpnice vgrajeni sistemi za proizvodnjo elektrike iz sončne energije, celotna stolpnica pa je zgled energetsko učinkovite gradnje,« je ob tem dejal Jože Mermal, predsednik uprave BTC. V BTC so sicer v okoljevarstvene projekte v zadnjih desetih letih investirali 30 milijonov evrov.

Otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, ki je ob tej priložnosti dejal, da je »zadovoljen in vesel, da je Ljubljana dobila tako veliko sončno elektrarno. Tovrstni okoljsko usmerjeni projekti so za Ljubljano izredno pomembni. Le s primernim odnosom do okolja tako posameznikov kot podjetij se bomo v našem glavnem mestu dobro počutili ter Ljubljančankam, Ljubljančanom in  obiskovalcem mesta v njem zagotovili kakovostno bivanje. Prepričan sem, da bo postavitev sončne elektrarne na strehi Logističnega centra BTC predstavljala pomembno vzpodbudo za nadaljnje okoljsko in trajnostno ravnanje vseh nas.«

Od konca minulega leta sta v BTC pred vhodom v Dvorano A in pred poslovno stolpnico BTC City v Ljubljani nameščena tudi stebrička za polnjenje električnih vozil, kjer BTC lastnikom vozil omogoča brezplačno polnjenje. Ob tem so v podjetju za potrebe zaposlenih in poslovnih partnerjev kupili tudi električno vozilo Biro, ki je okolju in mestnemu prometu prijazni štirikolesnik in ki ima naziv najmanjšega vozila na trgu.

O poslovnem modelu Ekoindeks

Poslovni model Ekoindeks so v družbi BTC zasnovali kot kazalnik za spremljanje okoljskega napredka družbe, s katerim v BTC merijo konkretne učinke svojih okoljskih in trajnostnih projektov. Ekoindeks je ponderiran seštevek vseh dobrih dejanj, s katerimi BTC povečuje pozitivne vplive na okolje na različnih področjih – ravnanje z energijo, vodo, odpadki, prometom in varnostjo. Vrednost Ekoindeksa je sestavni del letnega poslovnega načrta družbe BTC in je eden izmed ključnih kriterijev za spremljanje in ocenjevanje uspešnosti družbe. V letu 2008 je Ekoindeks družbe BTC znašal 297 točk, v letu 2009 340 točk, v letu 2010 394 točk, načrtovana vrednost za leto 2011 pa je 410 točk.

V BTC so v letu 2010 za razvoj poslovnega modela Ekoindeks prejeli tudi nagrado za okolju prijazno podjetje, ki jo podeljujeta časnik Finance in Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Rezultate okoljskega in trajnostnega delovanja BTC lahko vsakdo spremlja na okoljskem portalu www.eko-btc.si, na katerem so predstavljene vse okoljske in trajnostne aktivnosti družbe BTC.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Idealen dan za obisk Atlantisa!

atlantis_otroci.jpg
petek, 13. december 2019

Ne delajte si skrbi kje preživeti dan, pridite v Atlantis, kjer 365 dni na leto sije sonce. Naj se zabava in nepozabna doživetja pričnejo danes!

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
sreda, 11. december 2019

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
ponedeljek, 9. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019

Kristalni Triglav 2013.jpg
četrtek, 14. november 2019

BTC City Ljubljana je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v slovenskem turizmu – Kristalni Triglav 2019. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Nagrado je na svečani podelitvi priznanj, ki je potekala v torek, 12. novembra 2019, v okviru Dnevov slovenskega turizma, prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis

vma_otroski_svet.jpg
četrtek, 7. november 2019

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis. Še naprej si lahko namreč ponedeljkovo celodnevno razvajanje v Vodnem mestu Atlantis privoščite po posebno ugodni ceni.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije