Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
btc_city-640x480.jpg

Evropska komisarka Gabrielova spoznala pametno mesto prihodnosti - BTC City

Datum: ponedeljek, 22. januar, 2018

Pretekli teden je evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel skupaj z ministrom za javno upravo gospodom Borisom Koprivnikarjem v okviru delovnega obiska v Sloveniji obiskala BTC City Ljubljana. Z namenom spoznavanja praks s področja digitalnega gospodarstva in družbe se je srečala s predstavniki družbe BTC, spoznala strateški steber za digitalizacijo poslovanja BTC Digit in pametno mesto prihodnosti BTC City ter se seznanila z dejavnostjo inovativnega središča Simbioza BTC City Lab.

Namen obiska evropske komisarke za digitalno gospodarstvo in družbo Marije Gabriel je bil srečanje s predstavniki vlade RS Slovenije in seznanitev z dobrimi praksami na področju digitalizacije v slovenskem gospodarstvu. Prav zaradi tega je svoj obisk sklenila v BTC Cityju Ljubljana, kjer so ji predstavniki družbe BTC predstavili digitalno preobrazbo podjetja, ki je namenjena obiskovalcem, potrošnikom ter poslovnim partnerjem v projektih kot so Living Lab (testno območje), Smart City (pametno mesto) in drugi projekti, ki jih družba uresničuje v okviru svoje strategije 2020.

Marija Gabriel, evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo pri tem poudarja: "Digitalizacija predstavlja veliko priložnost za naše državljane, podjetja in za nas kot skupnost. BTC City zelo jasno prikazuje, kako lahko s pomočjo poslovnih partnerjev, start-up sveta in obiskovalcev, vzpostavimo ekosistem, ki spodbuja okolje inovativnosti in napredka. Vso to novo znanje in tehnologijo pa moramo uporabiti za izboljšanje okolja in trajnostnega razvoja."

Nov strateški steber za inovacije in digitalizacijo poslovanja je družba BTC zasnovala leta 2016. BTC DIGIT se osredotoča na integracijo naprednih in inovativnih sistemov, ki niso le del digitalizacije poslovanja družbe BTC, temveč omogočajo povezovanje družbe BTC z njenimi strateškimi partnerji in kreiranje novih strateško-inovativnih projektov.

Podatki so izjemno bogastvo, so prepričani v družbi BTC, zato pri razvoju podjetja vzpostavljajo številne platforme, ki temeljijo na učinkovitem upravljanju podatkov in družbi BTC omogočajo vzpostavitev pametnega mesta prihodnosti BTC City. Koncept pametnega mesta omogoča optimizacijo poslovanja in razvoj novih dejavnosti podjetja in njegovih poslovnih partnerjev ter boljšo nakupovalno izkušnjo obiskovalcev. Med ključnimi je platforma za upravljanje mest in njihovega trajnostnega razvoja (Smart City Platform).

V sodelovanju z ABC pospeševalnikom družba BTC razvija tudi inovativno platformo Eliminatum. Ta bo osnovana na tehnologiji veriženja blokov (blockchain) in bo s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja omogočala povezavo med fizičnim in digitalnim svetom.

Hiter napredek družbe v smeri digitalizacije krepi prepad med različnimi starostnimi skupinami in povečuje možnost družbene izključenosti. Izzive digitalnega izobraževanja starejših nastavlja inovativno središče Simbioza BTC City Lab. Komisarka Gabrielova si je tako ogledala prvi tovrstni prostor v Sloveniji, kjer lahko obiskovalci, starejši od 50 let, spoznavajo napredne in pametne tehnologije, rešitve, naprave in izdelke za vsakdanje življenje. Prostor je namenjen izobraževanju in druženju ter razvoju novih (podjetniških) idej.

Več o poslovnem stebru BTC Digit: www.btc.si/btc-digit/

Več o središču Simbioza BTC City Lab na: www.simbiozalab.com

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

Ženske smuči Atomic Cloud: ko se združita kakovost in stil

atomic cloud
sreda, 6. marec 2019

Serija ATOMIC CLOUD je nedvomno ena najbolj prodajanih kolekcij ženskih smuči na svetu. Marlies Raich (Schild) smuči iz serije Cloud opisuje kot smuči za smučarke, ki želijo brezkompromisno smučanje združiti z izjemnim stilom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije