Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
btc_stolpnica640x480.jpg

Skupščina delniške družbe BTC d.d.

Datum: torek, 9. junij, 2020

V družbi BTC je v ponedeljek, 8. junija 2020, potekala skupščina delničarjev, na kateri je bilo predstavljeno revidirano letno poročilo družbe za leto 2019. Na skupščini je glasovalo 95,38 odstotkov glasov, vsi sklepi pa so bili sprejeti s 100-odstotno večino.

Sklepi so se nanašali na uporabo bilančnega dobička na dan 31. 12. 2019 v višini 21.817.484,26 EUR in sicer: 17.000.000,00 EUR je skupščina razporedila med druge rezerve iz dobička; bilančni dobiček v višini 2.748.383,06 EUR je ostal nerazporejen in bo o njegovi uporabi odločeno v naslednjih poslovnih letih; bilančni dobiček v višini 2.069.101,20 EUR pa je bil razporejen za izplačilo dividend, kar znaša 9,30 EUR bruto na delnico, ki je za 15 odstotkov nižja od lanske. Znižanje dividende je posledica padca poslovnih aktivnosti v času epidemije letos spomladi ter posledično nižje likvidnosti družbe. Iz rezultatov leta 2019 izhaja, da je družba ponovno potrdila svojo razvojno dinamiko, zagotavljala stabilno rast, realizirala vlaganja v razvoj ter naredila pomembne korake pri iskanju inovativnih rešitev.

Celotni prihodki od prodaje družbe so v letu 2019 znašali 71.739.821 EUR in so se glede na predhodno leto povečali za 3,1 odstotke. EBITDA se je povečala za 14,4 odstotkov in je v letu 2019 znašala 20.077.149 EUR, čisti poslovni izid pa je znašal 7.325.832 EUR, kar je 19,2 odstotkov več kot preteklo leto zaradi izrednih prihodkov in je zato potrebno upoštevati, da je čisti poslovni izid iz samega poslovanja znašal 6.400.000 EUR. Družba je v letu 2019 zmanjšala zadolženost za 4.000.000 EUR ter dobila mednarodno priznan Certifikat Platinaste bonitetne odličnosti AAA, ki ji ga je podelila bonitetna hiša Bisnode. Ta bonitetna hiša je družbi predhodno, več let zapored (2016, 2017 in 2018), podelila že Certifikat Zlate bonitetne odličnosti. Vsa štiri, doslej kontinuirano podeljena priznanja, simbolizirajo finančno stabilno in zanesljivo družbo. Družba je kljub zniževanju in predčasnemu vračanju dolgoročnih posojil nadaljevala naložbeno politiko in v nadaljnji razvoj investirala 6.400.000 EUR.

Naložbe so bile v letu 2019 namenjene prenovi in posodobitvi trgovskih in drugih poslovnih prostorov, energetiki, projektu renovacije javno zasebnega partnerstva Starega letališča Ljubljana, posodobitvi infrastrukture, hortikulturnemu urejanju zunanjega prostora, tehnološkemu posodabljanju logistike itd. Družba je z utrjevanjem in razvojem novih poslovnih partnerstev, ki temeljijo na inovativnosti in ustvarjalnosti, s podjetji, ki si v poslovnem svetu utirajo novo pot na osnovi najnovejše tehnologije, avtomatizacije in digitalizacije, krepila položaj inovativnega mesta BTC City. Tako v prostorih družbe RoboticsX nastaja evropski center za razvoj in testiranje prototipov robotov za prepoznavne svetovne korporacije s področja industrije (npr. Yaskawa, Fanuc), ki hkrati odpira vrata mladim inženirjem in pospešuje proces prenosa te visokotehnološke znanosti v Slovenijo. Poleg tega so se v lanskem letu oblikovali ključni strateški projekti, ki sooblikujejo družbo BTC kot družbo prihodnosti, med katerimi je najodmevnejši projekt pametnega omrežja NEDO, ki ga razvija družba skupaj z Elesom, Hitachijem in japonsko razvojno agencijo NEDO. V letu 2019 je stekel projekt Eligme EliPay po katerem je na več kot 100 lokacijah BTC Cityja možno kupovati s kriptovalutami, na osnovi česar se je poleti 2019 BTC City spremenil v svetovno tehnološko znamenitost, ki je pritegnila pozornost predvsem ameriških medijev, ki so BTC City razglasili za prvo Bitcoin mesto na svetu. Tudi ABC pospeševalnik, ki predstavlja regijsko stičišče med inovacijami, naložbami in gospodarstvom, je v letu 2019 prejel evropsko nagrado CESA za najboljši pospeševalni program v regiji. Po več letnih prizadevanjih za prihod trgovskega centra IKEA je bil jeseni 2019 zahodno od Kristalne palače položen temeljni kamen. Otvoritve bodo najbolj veseli naši obiskovalci kot seveda tudi vsi slovenski potrošniki.

V lanskem letu je stekel projekt digitalno tehnološkega preboja logistike, ki se uresničuje z uvajanjem najsodobnejše informacijske tehnologije in nadaljnjo digitalizacijo, uvajanjem robotizacije in umetne inteligence. Logistika se s procesi, ki omogočajo učinkovitost in transparentnost na celi logistični verigi, še bolj približuje ciljem poslovnih partnerjev.

V lanskem letu je bil v družbi uveden enotirni sistem upravljanja, ki se je v praksi pokazal kot učinkovit in uspešen. Vse strateške in pomembnejše dolgoročne odločitve v družbi se sprejemajo v duhu odgovornega sodelovanja in maksimalne usklajenosti med upravnim odborom in glavnim izvršnim direktorjem ter njegovo fleksibilno ekipo. Upravni odbor in glavni izvršni direktor pripravljata strategijo družbe v post-covid prihodnosti, saj se je družba morala letos soočiti z dejstvom, da ne bo mogla uresničiti sicer ambicioznega poslovnega načrta. Z vladnim odlokom je bilo od 16. marca do 18. maja zaprtih 95 odstotkov trgovskih, gostinskih in drugih storitvenih lokalov, družba je sprejela krizni načrt in preverila prihodnje denarne tokove ter vpliv na likvidnost. Na osnovi pregleda stroškov je odgovorno pristopila k njihovi optimizaciji in racionalizacij ter zmanjšala obseg naložb in znižala stroške na drugih segmentih poslovanja z namenom obvladovanja denarnega toka in pozivnega poslovanja do konca leta. Na področju poslovanja s trgovskimi nepremičninami ter upravljanja prostočasnih dejavnosti v Vodnem mestu Atlantis in Športnem centru Millenium se letos pričakuje do 25-odstotni padec prihodkov. Ker pa ima družba zelo diverzificiran poslovni portfelj, saj med drugim upravlja tudi logistiko, se na ravni celotne družbe do konca leta pričakuje 10-odstotni padec prihodkov.

Izbruh novega koronavirusa bo terjal daljše krizno obdobje z okrevanjem in družba bo potrebovala dlje časa, da bo poslovala na enakih parametrih kot v preteklih letih, še vedno pa ostaja zvesta vlaganju v razvoj, družbeni odgovornosti in inovativnosti, trajnostnemu razvoju in ohranjanju delovnih mest. Tudi zato je pomembno, da je družba v letu 2019 ustvarila dobre poslovne rezultate, da je bila usmerjena v nadaljnji razvoj in prestrukturiranje ter se je uspešno premikala v smeri napredka in rasti.

 

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Nepozabno poletje v Atlantisu!

Atlantis
torek, 29. junij 2021

Odprli so Termalni tempelj in Deželo savn. Ponovno je možno tudi celodnevno kopanje in razvajanje.

Nepozabne poletne počitnice v Atlantisu

Atlantis potapljanje
petek, 18. junij 2021

Počitniško varstvo v Atlantisu ni samo varstvo, ampak nora dogodivščina, polna zabave in prijateljskih druženj.

Ponovno odprtje VM Atlantis: Ponedeljek, 7. junija!

atlantis_otroci.jpg
petek, 4. junij 2021

V Vodnem mestu Atlantis od junija tudi Svet doživetij!

Vlada imenovala mag. Majo Pak za direktorico Slovenske turistične organizacije

mag-maja-pak-imenova-_1.png
ponedeljek, 29. marec 2021

V naslednjih petih letih, od 1. aprila 2021 do 31. marca 2026, bo Javno agencijo Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma, t.j. Slovensko turistično organizacijo (STO), vodila mag. Maja Pak.

Otvoritvena ponudba v Atlantisu!

Wellness Atlantis
ponedeljek, 22. februar 2021

Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, so v Atlantisu ob ponovnem odprtju pripravili posebno, vročo ponudbo:
Vse 50-minutne masaže po promocijski ceni 36,00 EUR!

Ponovno na razvajanje in vadbo v Atlantis

atlantis-za-dobro-pocutje-in-lepsi-videz.jpg
torek, 16. februar 2021

Ponovno vabljeni na masažo, vadbe in k frizerju!

Salomon PIONEER LT VISOR – čelada, s katero boste izstopali na smučišču

pioner visor
torek, 2. februar 2021

Salomon je zasnoval moderno čelado z vizirjem, namenjeno smučarjem, ki cenijo varnost in stil. Z njo boste vsekakor opaženi. Ne le opaženi, s čelado Salomon PIONEER LT VISOR boste na smučišču vsekakor izstopali. Kombinacija najnovejših tehnologij in univerzalnega prileganja zagotavlja zanesljiv oprijem glave brez neprijetnega tiščanja, čelada pa omogoča varen in udoben spust po belih strminah.

Varno v breg in na sneg

salomon_2014_1.jpg
četrtek, 28. januar 2021

Ne glede na to, ali smučanje jemljete kot šport, sprostitev ali zabavo na belih strminah, se ga velja lotiti varno. Nesreča namreč nikoli ne počiva, še toliko manj na podlagah, ki drsijo. Da si boste zimsko sezono 2020/21 zapomnili po užitkih na snegu in ne po poškodbah, poskrbite za ustrezno zaščito. Kaj torej potrebujete? Na kratko – tri stvari: čelado, očala in zaščito za hrbet. To so naša priporočila:

Znana sta prva dva nagrajenca!

salomon_2012_13_2.png
sreda, 27. januar 2021

Ste že sodelovali v nagradi igri Salomon? Prva dva nagrajenca sta že znana, še vedno pa vas čakajo lepe nagrade.

20 let gledališke dejavnosti v BTC Cityju Ljubljana

siti_teater.jpg
torek, 15. december 2020

Te dni mineva 20 let, odkar je bila decembra 2000 v BTC Cityju Ljubljana odigrana prva gledališka predstava Teatra komedija BTC. Z monodramo "Shirley Valentine" je Ljubljana postala bogatejša za še eno gledališče, družba BTC pa je pričela aktivno prispevati k razvoju gledališke dejavnosti v Sloveniji. Leta 2008 se je Teater komedija razvil v SiTi Teater BTC, v okviru katerega še danes na oder postavljajo številne predstave lastne produkcije in druge dogodke, v program pa uvrščajo tudi uspešnice drugih producentov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije