Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
potniski4-640x480.jpg

Slovenske in hrvaške železnice za revitalizacijo proge Imeno-Kumrovec-Savski Marof

Datum: ponedeljek, 21. marec, 2011
V četrtek, 17. marca, sta se v Kraljevcu ob Sotli sestala generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič in predsednik uprave Hrvaških železnic Zlatko Rogožar s sodelavci. Tema sestanka je bila ponovna uvedba železniškega prometa med obema državama na progi Imeno-Kumrovec-Savski Marof. Sestanka so se udeležili tudi župani obmejnih občin z obeh strani meje ter podpredsednik hrvaškega sabora Ivan Jarnjak.

Promet na omenjeni progi je bil ukinjen leta 1998 zaradi slabega stanja proge na hrvaški strani, zaradi nejasnega poteka mejne črte pa se je obnova proge prekinila leta 2006.

Udeleženci sestanka so izrazili velik interes za ponovno uvedbo železniškega prometa med Imenim in Savskim Marofom, ki se na slovenski strani nadaljuje proti Podčetrtku in Celju, na hrvaški strani pa proti Zagrebu. V potniškem prometu proga pomeni velik potencial zlasti na področju turizma, saj bi Zagreb približala turistično razvitemu Podčetrtku, kjer je železniška postaja neposredno ob Termah Olimia. Hkrati pa bi ponovna uvedba železniškega potniškega prometa olajšala potovanje prebivalcev iz obmejnih občin v Zagreb. V tovornem prometu je po ocenah potencial proge za prevoz med 30.000 in 50.000 tonami tovora na leto.

Stanje slovenskega dela proge (Imeno-Kumrovec) je dobro in bi jo lahko zelo hitro usposobili za ponovno vzpostavitev prometa. Na hrvaškem delu (Kumrovec-Savski Marof) je stanje proge precej slabše. Po informacijah Hrvaških železnic pa so projekti in sredstva za obnovo že zagotovljeni.

Udeleženci sestanka so sklenili, da s skupnim interesom za ponovno vzpostavitev prometa seznanijo predsednika vlad in prometna ministra obeh držav. Hkrati so izrazili prepričanje, da bosta obe državi v duhu dobrih medsebojnih odnosov storili vse za dogovor, ki bo omogočil obnovo proge med Savskim Marofom in Kumrovcem ter vzpostavitev železniškega mejnega prehoda v Kumrovcu, kjer je predvidena izmenjava prometa med obema železnicama. Po pridobitvi vseh dovoljenj bi bila vzpostavitev železniškega prometa možna najpozneje v enem letu.

 

Slovenske železnice

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Idealen dan za obisk Atlantisa!

atlantis_otroci.jpg
petek, 13. december 2019

Ne delajte si skrbi kje preživeti dan, pridite v Atlantis, kjer 365 dni na leto sije sonce. Naj se zabava in nepozabna doživetja pričnejo danes!

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
sreda, 11. december 2019

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
ponedeljek, 9. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019

Kristalni Triglav 2013.jpg
četrtek, 14. november 2019

BTC City Ljubljana je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v slovenskem turizmu – Kristalni Triglav 2019. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Nagrado je na svečani podelitvi priznanj, ki je potekala v torek, 12. novembra 2019, v okviru Dnevov slovenskega turizma, prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis

vma_otroski_svet.jpg
četrtek, 7. november 2019

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis. Še naprej si lahko namreč ponedeljkovo celodnevno razvajanje v Vodnem mestu Atlantis privoščite po posebno ugodni ceni.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije