Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
btc_stolpnica640x480.jpg

V inovativnem okolju BTC Cityja Ljubljana rastejo napredne poslovne zgodbe

Datum: petek, 20. januar, 2017

BTC City Ljubljana krepi svoje projekte v smeri inovativnega mesta. Z značilno odprtostjo za napredne ideje in dovzetnostjo za globalne trende nudi prostor za razvoj mnogim ambicioznim podjetjem, ki so se uveljavila ne le v slovenskem prostoru, ampak pridobila veljavo tudi na mednarodnem gospodarskem podiju. Takšen prvovrsten poslovni partner s sedežem v ljubljanskem BTC Cityju je tudi podjetje Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7, ki predstavlja fenomen v zgodovini slovenskega podjetništva.

Zgodba inovativnega mesta je zaživela v letu 2015, ko sta v BTC Cityju Ljubljana vrata odprli dve inovacijski središči: ABC pospeševalnik in zagonsko vozlišče ABC Hub. Z njima je družba BTC kot soustanoviteljica, postavila nov mejnik v lastnem razvoju in hkrati pripomogla k uveljavitvi edinstvenega inovacijskega ekosistema v Sloveniji, ki (mladim) podjetjem omogoča dostop do znanja, investitorjev in mednarodnega poslovnega okolja. Tri generacije oziroma skupno 28 startupov je v letih 2015 in 2016 pod okriljem ABC pospeševalnika skupaj zbralo približno 10 milijonov evrov kapitala. Lanskoletno odprtje podružnic ABC pospeševalnika - nemškega ABC Venture Gates v Nemčiji in ABC Global Home v Združenih državah Amerike - pa še dodatno utrjujejo povezave BTC Cityja Ljubljana s tehnološko najnaprednejšimi območji na svetu.

BTC City kot poligon za preizkušanje novega

V okviru lani vzpostavljenega novega stebra družbe za inovacije in digitalizacijo, v družbi BTC izvajajo številne projekte, ki so podprti z novimi tehnologijami ter nadgrajujejo obstoječo ponudbo in storitve: od pametne logistike in upravljanja nepremičnin do delovanja pametnega mesta. Projekti poslovnim partnerjem omogočajo hitrejše in učinkovitejše sodelovanje, obiskovalcem pa koristne storitve, boljšo nakupovalno izkušnjo in večkanalno obveščanje. Po tem principu se je družba lani vključila v projekt električne mobilnosti, ki obiskovalcem omogoča najem električnega avtomobila preko uporabe mobilne aplikacije (angl. "car sharing"), postavljajo tudi dodatna električna polnilna mesta za obiskovalce in partnerje, v Dvorani A pa je Addiko banka odprla prvi bankomat za hiter dvig posojila. Z uvajanjem koncepta "living lab" oz. "živega laboratorija" družba BTC stopa še korak dlje, saj podjetjem omogoča preizkušanje naprednih poslovnih idej v realnem okolju. Mreža povezav med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi generacijami ter državami in kontinenti je dokaz, da je ljubljanski BTC City odprt za globalne trende - od sodobnih poslovnih konceptov do novih tehnologij.

Sodoben poslovni utrip privlači domača in tuja podjetja

V edinstvenem podjetniškem okolju BTC Cityja Ljubljana so poslovne priložnosti prepoznali ambiciozni posamezniki s poslovno žilico, pa tudi številna mlada in že uveljavljena podjetja. Poslovno klimo tega območja soustvarja prek 3.000 podjetij, življenjski utrip pa mu daje več kot 21 milijonov obiskovalcev letno.

V BTC Cityju Ljubljana, ki je s sodobno kongresno infrastrukturo prizorišče številnih poslovnih dogodkov, so sedeži uglednih podjetij mednarodnih razsežnosti: UniCredit Bank, Microsoft, IBM, BMW, MSD in Novo Nordisk. Dolgoletni partner družbe BTC s sedežem v Kristalni palači je tudi Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7. Prav slednja je od ustanovitve v 2009 doživela globalni razcvet v zabavni industriji in pri razvoju mobilnih aplikacij, nedavno pa naj bi se prodala za rekordno vsoto v zgodovini slovenskega podjetništva.

Tovrstne zgodbe o uspehu podjetij, ki se soustvarjajo v BTC Cityju Ljubljana, prispevajo k privlačnosti tega območja za obstoječa in nova podjetja. BTC City Ljubljana se tako uveljavlja kot pomembno središče na globalnem poslovnem zemljevidu, kar krepi ugled družbe BTC med deležniki na nacionalni in mednarodni ravni ter ne nazadnje prispeva h gospodarskemu razvoju Slovenije.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

PODALJŠANO: 3 ure zabave v Atlantisu za vso družino le 15,00 EUR

atlantis_poletje.jpg
četrtek, 8. oktober 2020

Poletje se nadaljuje v Atlantisu! 3 ure zabave za vso družino le 15,00 EUR Izkoristite izjemno ponudbo za 3-urno družinsko kopanje v Atlantisu - le do konca septembra!

Dežela savn VM Atlantis se vrača z otvoritveno akcijo 1=2!

Wellness Atlantis
sreda, 7. oktober 2020

Savne za dva po ceni za enega! Atlantisova dežela savn se vrača z otvoritveno akcijo 1=2! Dežela savn v Vodnem mestu Atlantis ponovno odpira svoja vrata 10. oktobra! Ob ponovnem odprtju so pripravili vročo ponudbo - kot naročeno za prihajajoče hladnejše dneve: Savne za dva po ceni za enega!

Novi DRAJV - višja prestava varnosti

Logo Triglav
petek, 2. oktober 2020

Prihaja prenovljena mobilna aplikacija DRAJV, ki bo z novimi funkcionalnostmi uporabnike še naprej spodbujala k varnejši vožnji in jih nagrajevala z raznolikimi ugodnostmi.

Privoščite si masažo v Vodnem mestu Atlantis

Wellness Atlantis
ponedeljek, 31. avgust 2020

Z različnimi masažami ne preženemo le mišične utrujenosti, temveč z njimi blagodejno vplivamo na vse telo in ohranjamo vitalnost do pozne starosti. Široka ponudba najrazličnejših masaž v Vodnem mestu Atlantis in spretne roke vrhunskih maserk ter maserjev vas bodo zagotovo prepričali, da jih ne boste obiskali zgolj enkrat. Ne bodite presenečeni, če bodo masaže postale pomemben del vašega življenja in Center azijskih masaž obvezna destinacija za sprostitev in razvajanje.

Celoletna plavalna šola v Vodnem mestu Atlantis

atlantis_popust.jpg
četrtek, 20. avgust 2020

Odlična izbira za najbolj zagrete mlade plavalce, ki bi želeli v plavanju uživati in se izpopolnjevati celo šolsko leto. Učenje plavanja v celoletni plavalni šoli poteka v majhnih skupinah, ki se oblikujejo glede na starost udeležencev in njihovo plavalno predznanje. Šole se lahko udeležijo tudi tisti, ki si želijo plavati krajši čas (npr. le v jesenskem obdobju), saj omogočajo mesečno plačilo brez vezave.

Razvajajte svoje telo na nudistični plaži Vodnega mesta Atlantis

Wellness Atlantis
sreda, 8. julij 2020

Če radi odvržete vsa oblačila in se soncu predajate popolnoma goli, je nudistična plaža v Atlantisu kot nalašč za vas.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

V Atlantis se vrača vadba za dojenčke in malčke v vodi

plavanje_dojencki_atlantis.jpg
ponedeljek, 22. junij 2020

V Vodnem mestu Atlantis bodo ponovno pričeli z vadbo dojenčkov in malčkov v vodi. Zaradi zaprtega termalnega dela se bo vadba za dojenčke do nadaljnjega izvajala v svetu doživetij in le v dopoldanskih terminih. Zbirajo že nove prijave v juniju za dojenčke v dopoldanskih in tudi v popoldanskih terminih (s temi začnejo takoj, ko se odpre termalni del) in malčke v popoldanskih terminih.

Od ponedeljka, 8. junija, v Vodnem mestu Atlantis tudi vodna telovadba, plavalni tečaji in vadba malčkov

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
sreda, 10. junij 2020

V ponedeljek, 8. junija, so v Vodnem mestu Atlantis pričeli z izvajanjem vodne telovadbe, plavalnimi tečaji in vadbo malčkov v vodi. Vadbe se bodo izvajale v Svetu doživetij.

Skupščina delniške družbe BTC d.d.

btc_stolpnica640x480.jpg
torek, 9. junij 2020

V družbi BTC je v ponedeljek, 8. junija 2020, potekala skupščina delničarjev, na kateri je bilo predstavljeno revidirano letno poročilo družbe za leto 2019. Na skupščini je glasovalo 95,38 odstotkov glasov, vsi sklepi pa so bili sprejeti s 100-odstotno večino.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije