Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
btc_stolpnica640x480.jpg

V inovativnem okolju BTC Cityja Ljubljana rastejo napredne poslovne zgodbe

Datum: petek, 20. januar, 2017

BTC City Ljubljana krepi svoje projekte v smeri inovativnega mesta. Z značilno odprtostjo za napredne ideje in dovzetnostjo za globalne trende nudi prostor za razvoj mnogim ambicioznim podjetjem, ki so se uveljavila ne le v slovenskem prostoru, ampak pridobila veljavo tudi na mednarodnem gospodarskem podiju. Takšen prvovrsten poslovni partner s sedežem v ljubljanskem BTC Cityju je tudi podjetje Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7, ki predstavlja fenomen v zgodovini slovenskega podjetništva.

Zgodba inovativnega mesta je zaživela v letu 2015, ko sta v BTC Cityju Ljubljana vrata odprli dve inovacijski središči: ABC pospeševalnik in zagonsko vozlišče ABC Hub. Z njima je družba BTC kot soustanoviteljica, postavila nov mejnik v lastnem razvoju in hkrati pripomogla k uveljavitvi edinstvenega inovacijskega ekosistema v Sloveniji, ki (mladim) podjetjem omogoča dostop do znanja, investitorjev in mednarodnega poslovnega okolja. Tri generacije oziroma skupno 28 startupov je v letih 2015 in 2016 pod okriljem ABC pospeševalnika skupaj zbralo približno 10 milijonov evrov kapitala. Lanskoletno odprtje podružnic ABC pospeševalnika - nemškega ABC Venture Gates v Nemčiji in ABC Global Home v Združenih državah Amerike - pa še dodatno utrjujejo povezave BTC Cityja Ljubljana s tehnološko najnaprednejšimi območji na svetu.

BTC City kot poligon za preizkušanje novega

V okviru lani vzpostavljenega novega stebra družbe za inovacije in digitalizacijo, v družbi BTC izvajajo številne projekte, ki so podprti z novimi tehnologijami ter nadgrajujejo obstoječo ponudbo in storitve: od pametne logistike in upravljanja nepremičnin do delovanja pametnega mesta. Projekti poslovnim partnerjem omogočajo hitrejše in učinkovitejše sodelovanje, obiskovalcem pa koristne storitve, boljšo nakupovalno izkušnjo in večkanalno obveščanje. Po tem principu se je družba lani vključila v projekt električne mobilnosti, ki obiskovalcem omogoča najem električnega avtomobila preko uporabe mobilne aplikacije (angl. "car sharing"), postavljajo tudi dodatna električna polnilna mesta za obiskovalce in partnerje, v Dvorani A pa je Addiko banka odprla prvi bankomat za hiter dvig posojila. Z uvajanjem koncepta "living lab" oz. "živega laboratorija" družba BTC stopa še korak dlje, saj podjetjem omogoča preizkušanje naprednih poslovnih idej v realnem okolju. Mreža povezav med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi generacijami ter državami in kontinenti je dokaz, da je ljubljanski BTC City odprt za globalne trende - od sodobnih poslovnih konceptov do novih tehnologij.

Sodoben poslovni utrip privlači domača in tuja podjetja

V edinstvenem podjetniškem okolju BTC Cityja Ljubljana so poslovne priložnosti prepoznali ambiciozni posamezniki s poslovno žilico, pa tudi številna mlada in že uveljavljena podjetja. Poslovno klimo tega območja soustvarja prek 3.000 podjetij, življenjski utrip pa mu daje več kot 21 milijonov obiskovalcev letno.

V BTC Cityju Ljubljana, ki je s sodobno kongresno infrastrukturo prizorišče številnih poslovnih dogodkov, so sedeži uglednih podjetij mednarodnih razsežnosti: UniCredit Bank, Microsoft, IBM, BMW, MSD in Novo Nordisk. Dolgoletni partner družbe BTC s sedežem v Kristalni palači je tudi Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7. Prav slednja je od ustanovitve v 2009 doživela globalni razcvet v zabavni industriji in pri razvoju mobilnih aplikacij, nedavno pa naj bi se prodala za rekordno vsoto v zgodovini slovenskega podjetništva.

Tovrstne zgodbe o uspehu podjetij, ki se soustvarjajo v BTC Cityju Ljubljana, prispevajo k privlačnosti tega območja za obstoječa in nova podjetja. BTC City Ljubljana se tako uveljavlja kot pomembno središče na globalnem poslovnem zemljevidu, kar krepi ugled družbe BTC med deležniki na nacionalni in mednarodni ravni ter ne nazadnje prispeva h gospodarskemu razvoju Slovenije.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
četrtek, 5. september 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije