Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Volkswagen bo v Ženevi predstavil novega Tiguana

Datum: ponedeljek, 21. februar, 2011
Volkswagen bo 1. marca na 81. ženevskem avtomobilskem salonu predstavil novega Tiguana. Ta model so doslej prodali v več kot 572.000 primerkih in je že nekaj časa eno od Volkswagnovih najbolj zaželenih vozil. To uspešno pot naj bi Touaregov manjši brat zdaj nadaljeval v novi preobleki in s še bolj izpopolnjenimi tehnologijami.

Kot edinega športnega terenca (SUV) v tem avtomobilskem razredu bo Tiguana tudi v prihodnje možno naročiti bodisi v poudarjeno cestni ali v bolj terensko naravnani izvedbi – v kombinaciji z najvišjo ravnjo opreme kot „Track & Style" ali „Sport & Style". Ponudba opreme je obogatena z novimi asistenčnimi sistemi, kot so denimo sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, dinamično uravnavanje dolgih luči (Dynamic Light Assist) in asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist). Novost v Tiguanu je tudi elektronska zapora diferenciala XDS. Od sredine letošnjega leta bo prenovljeni Tiguan na voljo na vseh svetovnih trgih.V Nemčiji znaša cena vstopnega modela 24.175 EUR.

Volkswagnov kompaktni terenec je postal svetovna uspešnica ne le zaradi svojih tehničnih lastnosti, temveč tudi zato, ker je Volkswagen z njegovim markantnim in brezčasnim dizajnom zadel v črno. Pri Volkswagnu so zdaj Tiguanove linije osvežili; posodobili so še zlasti njegov sprednji in zadnji del, tako da ustrezata slogu nove Volkswagnove oblikovalske filozofije. Tudi novi Tiguan je, enako kot njegov predhodnik, na voljo v dveh izvedbah, ki imata različen prevozni kot brežine. Medtem ko je klasična izvedba s kotom 18 stopinj v prvi vrsti zasnovana za mestno vožnjo, pa je Tiguan z večjim prevoznim kotom brežine (28 stopinj) kot nalašč za tiste, ki bi se s svojim športnim terencem radi preizkusili tudi na zahtevnejših terenih.

Trije od skupaj sedmih motorjev, ki so v ponudbi za evropski trg – vsi so štirivaljniki s tlačnim polnjenjem in direktnim vbrizgavanjem goriva – so novi v Tiguanovi ponudbi. Štirje bencinski motorji temeljijo na že večkrat nagrajeni tehnologiji TSI, njihov skupni razpon moči znaša od 90 kW (122 KM) do 155 kW (210 KM). Dizelske motorje s preizkušeno tehnologijo TDI pa odlikuje razpon moči od 81 kW (110 KM) do 125 kW (170 KM).

Tudi za novega Tiguana je opcijsko na voljo inovativni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DSG). Vse različice Tiguana s paketom

BlueMotion Technologies (BMT) imajo tudi serijski sistem start-stop.

V povprečju se je poraba goriva pri prenovljenem terencu zato zmanjšala za do 0,7 l/100 km. Nekaj vsekakor velja: Volkswagnov terenec, ki je na voljo s pogonom spredaj in seveda tudi s štirikolesnim pogonom (4MOTION), se uvršča med najbolj varčna vozila SUV na svetu.

 

Porsche Slovenija

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

Ženske smuči Atomic Cloud: ko se združita kakovost in stil

atomic cloud
sreda, 6. marec 2019

Serija ATOMIC CLOUD je nedvomno ena najbolj prodajanih kolekcij ženskih smuči na svetu. Marlies Raich (Schild) smuči iz serije Cloud opisuje kot smuči za smučarke, ki želijo brezkompromisno smučanje združiti z izjemnim stilom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije