Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
Volkswagen_logo

Volkswagen s 1. marcem 2011 prevzema prodajno dejavnost podjetja Porsche Holding Salzburg

Datum: petek, 4. marec, 2011
Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg (PHS). Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.


Volkswagen z nakupom, ki je predviden že v Temeljnem sporazumu, uresničuje še en načrtovani korak na poti do integriranega avtomobilskega koncerna Volkswagen in Porsche.  „Porsche Holding Salzburg prepriča z izstopajočo podjetniško uspešnostjo. Je v svetovnem merilu ena najučinkovitejših in najdonosnejših distribucijskih družb avtomobilske panoge in zato predstavlja pomembno okrepitev distribucijske dejavnosti koncerna Volkswagen,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. PHS razpolaga z vodilnimi sistemi in procesi v celotni panogi, poleg tega pa ima izjemno bogate izkušnje na področju maloprodaje. „Kjer je to smiselno, bomo znanje in izkušnje prenesli na koncern in s tem še dodatno okrepili uspešnost celotne distribucije“, je nadaljeval Winterkorn.


Volkswagen pridobi od PHS vsa avtomobilska področja dejavnosti kot so veleprodaja in maloprodaja, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien in Porsche Versicherung ter PGA Motors s sedežem v Parizu.


„PHS bo tudi pod streho koncerna Volkswagen ostal samostojna podjetniška enota in bo nadaljeval z nespremenjenim poslovnim modelom“, je poudaril Christian Klingler, generalni direktor koncernske prodaje pri delniški družbi Volkswagen. „Ohranijo se vsi deli podjetja. To velja tudi za distribucijsko poslovanje z vsemi nekoncernskimi znamkami. Kontrolirana usmeritev rasti PHS se mora nadaljevati“, je nadaljeval Klingler.


PHS je najuspešnejše zasebno trgovsko podjetje avtomobilske panoge v Evropi z močno prisotnostjo predvsem v Avstriji, Zahodni in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. V koledarskem letu 2010 je bil s prodajo 565.000 novih in rabljenih vozil dosežen promet v vrednosti 12,78* milijard evrov in s stopnjo donosa, ki je glede na trg nadpovprečna. V PHS je zaposlenih okroglo 20.900 sodelavcev.
 
 

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Idealen dan za obisk Atlantisa!

atlantis_otroci.jpg
petek, 13. december 2019

Ne delajte si skrbi kje preživeti dan, pridite v Atlantis, kjer 365 dni na leto sije sonce. Naj se zabava in nepozabna doživetja pričnejo danes!

Salomon smučarski testi - preizkusi zimske novosti

Salomon 2019 smuči
sreda, 11. december 2019

Salomon je inovativna blagovna znamka, ki uvaja revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos je pripravljenih obilico novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup, med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
ponedeljek, 9. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019

Kristalni Triglav 2013.jpg
četrtek, 14. november 2019

BTC City Ljubljana je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v slovenskem turizmu – Kristalni Triglav 2019. Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Nagrado je na svečani podelitvi priznanj, ki je potekala v torek, 12. novembra 2019, v okviru Dnevov slovenskega turizma, prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC.

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis

vma_otroski_svet.jpg
četrtek, 7. november 2019

Ponedeljek ostaja dan za Atlantis. Še naprej si lahko namreč ponedeljkovo celodnevno razvajanje v Vodnem mestu Atlantis privoščite po posebno ugodni ceni.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije