Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
Volkswagen_logo

Volkswagen s 1. marcem 2011 prevzema prodajno dejavnost podjetja Porsche Holding Salzburg

Datum: petek, 4. marec, 2011
Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg (PHS). Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.


Volkswagen z nakupom, ki je predviden že v Temeljnem sporazumu, uresničuje še en načrtovani korak na poti do integriranega avtomobilskega koncerna Volkswagen in Porsche.  „Porsche Holding Salzburg prepriča z izstopajočo podjetniško uspešnostjo. Je v svetovnem merilu ena najučinkovitejših in najdonosnejših distribucijskih družb avtomobilske panoge in zato predstavlja pomembno okrepitev distribucijske dejavnosti koncerna Volkswagen,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. PHS razpolaga z vodilnimi sistemi in procesi v celotni panogi, poleg tega pa ima izjemno bogate izkušnje na področju maloprodaje. „Kjer je to smiselno, bomo znanje in izkušnje prenesli na koncern in s tem še dodatno okrepili uspešnost celotne distribucije“, je nadaljeval Winterkorn.


Volkswagen pridobi od PHS vsa avtomobilska področja dejavnosti kot so veleprodaja in maloprodaja, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien in Porsche Versicherung ter PGA Motors s sedežem v Parizu.


„PHS bo tudi pod streho koncerna Volkswagen ostal samostojna podjetniška enota in bo nadaljeval z nespremenjenim poslovnim modelom“, je poudaril Christian Klingler, generalni direktor koncernske prodaje pri delniški družbi Volkswagen. „Ohranijo se vsi deli podjetja. To velja tudi za distribucijsko poslovanje z vsemi nekoncernskimi znamkami. Kontrolirana usmeritev rasti PHS se mora nadaljevati“, je nadaljeval Klingler.


PHS je najuspešnejše zasebno trgovsko podjetje avtomobilske panoge v Evropi z močno prisotnostjo predvsem v Avstriji, Zahodni in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. V koledarskem letu 2010 je bil s prodajo 565.000 novih in rabljenih vozil dosežen promet v vrednosti 12,78* milijard evrov in s stopnjo donosa, ki je glede na trg nadpovprečna. V PHS je zaposlenih okroglo 20.900 sodelavcev.
 
 

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

Ženske smuči Atomic Cloud: ko se združita kakovost in stil

atomic cloud
sreda, 6. marec 2019

Serija ATOMIC CLOUD je nedvomno ena najbolj prodajanih kolekcij ženskih smuči na svetu. Marlies Raich (Schild) smuči iz serije Cloud opisuje kot smuči za smučarke, ki želijo brezkompromisno smučanje združiti z izjemnim stilom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije