Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
glasbeni_vlak-640x480.jpg

Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja

Datum: četrtek, 21. april, 2011
Topli dnevi in pomladno razpoloženje odpirajo sezono glasbenih prireditev ter prinašajo svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe že več kakor trideset let po vsem svetu praznujemo 22. aprila. V pričakovanju teh dni – in da bi bile poti na prireditve bolj varne in do okolja bolj prijazne – so Slovenske železnice in društvo Planet Zemlja za naslednje tri mesece pripravili glasbene vlake, s katerimi se bomo skupaj s slovenskimi glasbeniki in vsemi željnimi zabave zapeljali na koncerte po Sloveniji in nato varno nazaj domov.

Včeraj, 20. aprila, smo se z vlakom zapeljali v Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani na prireditev ob odprtju projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja. Dvorano muzeja je s smehom napolnila stand up komičarka in voditeljica Ana Marija Mitič, z glasbo pa Tinkara Kovač, ki je predstavila tudi himno projekta, priredbo njene pesmi Kjer ste vi (Kaj tu dogaja?). Slišali smo tudi že njen prvi singel z novega albuma, ki ga prav v tem času snema.

Nastopajoče in udeležence je pozdravil tudi direktor potniškega prometa Slovenskih železnic mag. Boštjan Koren, ki je dejal, da je vesel, da bodo Slovenske železnice skupaj z Društvom planet Zemlja in slovenskimi glasbeniki tudi na tak način – z glasbo in zabavo – opozarjale na ekološko osveščenost vseh nas. Poudaril je, da je prav vlak prevozno sredstvo, ki je do okolja najbolj prijazno, z njim potujemo varno in ugodno, hkrati pa se ob priložnostih, kakršna je ta, na njem lahko celo zabavamo. Vse prisotne je povabil, da naj se čim več vozijo z vlaki, saj so lahko potovanja s številnimi karticami ugodnosti, ki so jih pripravili za mlade, družine in starejše, celo za polovico cenejša.

Programska vodja projekta, glasbenika Tinkara Kovač in Bojan Cvetrežnik – član skupine Terrafolk, sta povedala, da se bomo v prihodnjih treh mesecih z glasbenimi vlaki vozili na koncerte po Sloveniji, na katerih bomo poslušali domala vse najbolj znane slovenske glasbenike in glasbene skupine, kot so Big Foot Mama, Maja Keuc, Kingston, Eva Moškon, Terrafolk in drugi. Naslednji glasbeni vlak nas bo zapeljal 19. maja iz Maribora v Ljubljano, na adrenalinski rock spektakel - koncert zasedbe Elvis Jackson v Križankah. Vsi, ki boste vstopnico za koncert kupili v Info centrih na železniških postajah v Mariboru, Celju in Ljubljani, boste prejeli bon za 50 % cenejše potovanje z vlakom za dve osebi.

Predsednica društva Planet Zemlja Irena Mraz je povedala, da se bomo z glasbenimi vlaki zapeljali na vsaj tri koncerte. Zabava z glasbeniki pa se bo začela že na vlaku, na poti na koncerte. Kot je dejala, želijo z glasbo glasno opozoriti na odnos posameznikov in celotne družbe do okoljskih tem ter osveščati ljudi, da uporabljajo izdelke in storitve, ki so do okolja prijaznejši. Poudarila je, da se moramo zavedati, da imamo samo en planet Zemlja in da smo odgovorni za naše okolje.

 

Slovenske železnice

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
četrtek, 5. september 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije