Pokrovitelji predstavljajo

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo
Franja akademija

Zaključena 2. Franja Akademija – Evropski projekt My Sport is Franja

Datum: petek, 20. oktober, 2017

V petek 13. oktobra se je z okroglo mizo pod naslovom »Sava daljinska kolesarska pot, razvojni projekt, ki bo povezal urbano kolesarjenje in kolesarski turizem«, zaključila druga Franja Akademija, ki je potekala od 9-13. oktobra v ABC HUBu v BTC City.

Na Franji Akademiji, ki je bila del dvoletnega evropskega projekta My sport is Franja s podporo programa Erasmus+ je 64 predstavnikom iz petih organizacij: Kolesarsko društvo Rog, Unione italiana sport per tutti, Športna zveza Istarske županije, SPORTUNION Carinthia, in Slovaška kolesarska zveza skupaj z udeleženci iz vrst pridruženih partnerjev, vabljenih domačih in tujih strokovnjakov, športnikov, trenerjev, predstavnikov klubov, športnih organizacij in kulturnih ustanov iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Slovaške in Španije predstavilo dobre prakse in poglede na razvoj kolesarstva v regiji in možnosti, načrte za povezovanje športa, turizma in kulturne dediščine.

Med 38 predavanji so na 2. Franja Akademiji nastopili tudi vabljeni predavatelji, Jesus Freire, predstavnik Evropske kolesarske federacije ECF, Fabio Gon, Italijanska federacija Amici della Bicicletta, član nacionalnega odbora FIAB, Peter Wrolich, koordinator za kolesarstvo iz avstrijske Koroške, Christopher Enzi, Turizem Celovec, Helena Hečimović, predstavnica mesta Koprivnica, Hrvaška, Giovanni Toldo, Collettivo Pepe Cooter – Adventure Network, Miroslav Cerar, predsednik Slovenske olimpijske akademije, Tomaž Pavlin, Muzej športa Slovenije, Peter Dakskobler, konzorcij odprimopoti.si, Dušan Strucl in Marko Lenarčič, GIZ pohodništvo in kolesarjenje Slovenija, Martin Čotar, Razvojna agencija za turizem Istra, Jana Jeglič Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Nataša Jurgec Gurnick, Ministrstvo za kulturo, Maša Ekar, Motovila in Dijana Pita da Costa, svetovalka za dediščino.

S pomočjo videokonference je bil gost akademije tudi Amedeo Polito, L’Eroica, ki je predstavil razvoj športne prireditve in svetovne blagovne znamke, ki ima danes velik vpliv na nadaljni turistično kolesarski razvoj Toskane v Italiji.

V času Franja Akademije so predstavniki partnerjev obiskali tudi Partizansko bolnico Franja, v organizaciji Turizem Ljubljana s kolesi spoznavali dediščino Plečnikove Ljubljane in preizkusili Bike Park v Ljubljani. Odprta pa je bila tudi razstava Moje kolo, Moja dediščina, kjer so se obiskovalci lahko sprehodili skozi zgodovino tekmovalnih koles, opreme, dresov in fotografij iz preteklosti slovenskega kolesarstva in občutili kako je potekalo tekmovalno kolesarstvo pred več desetletij do današnjih dni. Ideja o razstavi je nastala iz strasti, da se predstavi začetke Maratona Franje, da se poveže kulturno in športno zgodovino Roga in Maratona Franje.

Za veliko Slovencev ime »Franja« predstavlja več kot samo športno prireditev, skozi čas je ime postalo simbol slovenske športne in narodne kulture. Prav s to energijo, ki poganja Maraton Franja sta Samo Kofol in Mark Koghee zasnovala letošnji program Akademije. »Dolgoročni cilj povezovanja je tudi, da ime Franja postane prepoznavno ime v športu v Evropi. Vsakdo lahko izrazi podporo s podpisom peticije »Podpis za Franjo« s telefonom na mobilni strani ali preko spletne strani.

Poudarki petdnevne konference so: izvrstna predavanja, izmenjave najboljših praks, iskanje rešitev pri povezovanju med kolesarstvom, kulturno dediščino in turizmom, navezovanje poslovnih partnerstev in prijateljstev med predstavniki petih evropskih držav ter ugotovitev, da je priložnosti za razvoj kolesarskega turizma tudi v Sloveniji še ogromno.

Zadnji dan pri katerem je bil program oblikovan v sodelovanju s Slovensko kolesarsko mrežo so nas obiskali tudi prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana z gostujočim predavanjem, župan Škofje Loke Miha Ješe in župan mesta Cormons Roberto Felcaro, ki je v imenu Občine skupaj s partnerjem v projektu Unione italiana sport per tutti – UISP, Italija prejel s strani Gorazda Penka, KD ROG in Maje Oven, BTC City nagrado za najbolje obiskan kolesarski dogodek Franja na kolesu v tujini.

Nazaj na rubriko Pokrovitelji predstavljajo

Najnovejše v tej rubriki

Piknik kino Bežigrad ponovno gostuje v Atlantisu

piknik kino
ponedeljek, 19. avgust 2019

V mesecu avgustu bodo v Atlantisu na prostem na ogled nekateri težko priičakovani filmi te sezone. Na voljo so cenovno ugodni paketi kopanje / savnanje + kino vstopnica.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Počitniška teniška šola v Atlantisu

tenis.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Plavanje in tenis sta najboljša izbira - v sodelovanju z Ljubljansko teniško zvezo in Vodnim mestom Atlantis!

Aktivne poletne počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
petek, 5. julij 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin, tokrat obogatene z Olimpijskim programom – Mini olimpijada s pravim olimpijskim protokolom in udeležbo vrhunskih športnikov ter dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

20 let odmevnih športnih zgodb Športnega centra Millenium

milenium 20 let
torek, 4. junij 2019

Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Sedma generacija BTC Campusa izkazala izjemno podjetniško naravnanost

btc_stolpnica640x480.jpg
ponedeljek, 29. april 2019

V BTC Cityju Ljubljana je včeraj 30 mladih uspešno zaključilo sedmo izvedbo programa BTC Campus. Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, mladi pa so svoje znanje nadgradili tudi na hekatonu.

Aktivne prvomajske počitnice v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 25. april 2019

Nepozabne počitnice, polne zabave, prijateljskih druženj, vodnih in obvodnih dogodivščin.

Nova kolekcija mask za bleščečo polt

Pevonia_mask
četrtek, 4. april 2019

Večkrat nagrajena vrhunska kozmetika Pevonia Natural Skincare vam z veseljem predstavlja novo kolekcijo mask za bleščečo polt! Poudarite vašo lepoto in preobrazite vašo kožo s tremi večplatnimi maskami, ki hitro odpravijo težave na koži.

S Pevonio do nove generacije v negi kože

pevonia_stemcells.jpg
sreda, 27. marec 2019

Svetovno znana kozmetična hiša Pevonia s svojo novo Stem Cell Phyto-Elite™ linijo premika meje v negi kože.

Ženske smuči Atomic Cloud: ko se združita kakovost in stil

atomic cloud
sreda, 6. marec 2019

Serija ATOMIC CLOUD je nedvomno ena najbolj prodajanih kolekcij ženskih smuči na svetu. Marlies Raich (Schild) smuči iz serije Cloud opisuje kot smuči za smučarke, ki želijo brezkompromisno smučanje združiti z izjemnim stilom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije