Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
tekmovanje_snovik.jpg

11. tekmovanje v pripravi jedi iz postrvi

Datum: ponedeljek, 8. julij, 2013

V Snoviku je bilo v soboto zelo veselo in pestro. Dišalo je po novih receptih, dišalo po novih jedeh, po novih kombinacijah in ustvarjalnosti….predvsem pa po dobri volji vseh udeležencev in gostov.

Vroče je bilo v na vseh nivojih…. Sonce je peklo, greli so grelniki in pečice kjer so se jedi pripravljale, vroče je bilo v srcih zaradi tekmovalnega nemira in pričakovanja. Tekmovanje je vsako leto bolj zahtevno, saj se tekmovalci vedno odločijo za pripravo kakšnega novega recepta, ki ga marsikdo še nikoli ni preizkusil.

Strokovno komisijo je letos okrepil Tomaž Vozel, predsednik slovenske kuharske reprezentance.  Člani komisije je bil že 11. leto zapored tudi Srečo Vrankar , družbo pa sta mu delala še Damjan Krašovec in Anka Pelhan.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju za kar sta poskrbela voditelj Matej Korošec in  pa z zvoki harmonike Janja Hribar. Na žalost pa je tudi narava pokazala zobe zato je bilo tekmovanje prekinjeno za kratek čas.  

Kakor vsako leto, je bila tudi leto najbolj zabavna in prijetna popestritev licitacija jedi, ki so jih kuharski mojstri pripravili. Zbran denar na licitaciji smo podelili v dobrodelne namene Varstveno delovnemu centru Sožitje Kamnik – Loke v Tuhinju.

Med ljubiteljskimi kuharji je prvo mesto osvojil Miroslav Vulovič. Nič kaj manj slastno postrv nista  pripravila Tatjana in Dušan Gabrc. Najmanjši kotliček in bronasto medaljo pa je prejel Jan Omerzu.

Pri profesionalnih kuharjih je tokrat zmaga ostala v Termah Snovik in sicer pri kuharju  Iztoku Gumzeju.   Tatjana Botul je osvojila  2. mesto, Edi Grmšek pa 3.

Vse tiste, ki vas zanimajo recepti in imena jedi pa vabimo v Terme Snovik, kjer bomo v naslednjem tednu pripravili pano s fotografijami  in recepti… samo zato, da vas prepričamo, da je prireditev zares vredno obiskati.

tekmovanje_snovik_skupinska.jpg

Foto in tekst - Bernard Jarc

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Operna noč v Mestnem parku

operna noč
torek, 1. september 2020

Operni spektakel pod mariborskimi zvezdami, v petek, 4. septembra 2020. Uživajte ob najlepših opernih arijah v naravnem ambientu mariborskega mestnega parka in doživite nepozabno romantično noč ob veličastnem zaključku operne sezone. Zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov, ki ga organizira SNG Maribor, je v užitek tako ljubiteljem opere in klasične glasbe kot tudi radovednim mimoidočim obiskovalcem.

TrNOVfest

trnfest.jpg
torek, 11. avgust 2020

Eden največjih in najstarejših ljubljanskih festivalov Trnovfest, bo letos praznoval že devetindvajseto obletnico na stalni lokaciji v Trnovem, na dvorišču Centra slovanskih kultur France Prešeren.

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Piknik kino na Bledu

piknik kino
četrtek, 23. julij 2020

Pod okriljem Kina Bežigrad bo v Mali Zaki ponovno zaživel Piknik kino. Ta ob gledanju filma pod milim nebom ustvari romantično kino atmosfero in nepozabno doživetje. Obiskovalci se filmskim uspešnicam predajo kar iz ležalnikov, odej in napihljivih blazin, ki jih lahko prinesejo s seboj, ali pa si jih izposodijo na prizorišču in hkrati uživajo v sveži pokovki in ostalih prigrizkih. Kino Bežigrad bo letos na Bledu postregel z nekaterimi največjimi filmskimi uspešnicami in obudil večne zgodbe svetovno znanih filmskih karakterjev.

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije