Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
tekmovanje_snovik.jpg

11. tekmovanje v pripravi jedi iz postrvi

Datum: ponedeljek, 8. julij, 2013

V Snoviku je bilo v soboto zelo veselo in pestro. Dišalo je po novih receptih, dišalo po novih jedeh, po novih kombinacijah in ustvarjalnosti….predvsem pa po dobri volji vseh udeležencev in gostov.

Vroče je bilo v na vseh nivojih…. Sonce je peklo, greli so grelniki in pečice kjer so se jedi pripravljale, vroče je bilo v srcih zaradi tekmovalnega nemira in pričakovanja. Tekmovanje je vsako leto bolj zahtevno, saj se tekmovalci vedno odločijo za pripravo kakšnega novega recepta, ki ga marsikdo še nikoli ni preizkusil.

Strokovno komisijo je letos okrepil Tomaž Vozel, predsednik slovenske kuharske reprezentance.  Člani komisije je bil že 11. leto zapored tudi Srečo Vrankar , družbo pa sta mu delala še Damjan Krašovec in Anka Pelhan.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju za kar sta poskrbela voditelj Matej Korošec in  pa z zvoki harmonike Janja Hribar. Na žalost pa je tudi narava pokazala zobe zato je bilo tekmovanje prekinjeno za kratek čas.  

Kakor vsako leto, je bila tudi leto najbolj zabavna in prijetna popestritev licitacija jedi, ki so jih kuharski mojstri pripravili. Zbran denar na licitaciji smo podelili v dobrodelne namene Varstveno delovnemu centru Sožitje Kamnik – Loke v Tuhinju.

Med ljubiteljskimi kuharji je prvo mesto osvojil Miroslav Vulovič. Nič kaj manj slastno postrv nista  pripravila Tatjana in Dušan Gabrc. Najmanjši kotliček in bronasto medaljo pa je prejel Jan Omerzu.

Pri profesionalnih kuharjih je tokrat zmaga ostala v Termah Snovik in sicer pri kuharju  Iztoku Gumzeju.   Tatjana Botul je osvojila  2. mesto, Edi Grmšek pa 3.

Vse tiste, ki vas zanimajo recepti in imena jedi pa vabimo v Terme Snovik, kjer bomo v naslednjem tednu pripravili pano s fotografijami  in recepti… samo zato, da vas prepričamo, da je prireditev zares vredno obiskati.

tekmovanje_snovik_skupinska.jpg

Foto in tekst - Bernard Jarc

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije