Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
img_2828.JPG

4. Državno prvenstvo v toboganskem spustu za medije je za nami

Datum: ponedeljek, 29. avgust, 2011
V Termah Ptuj je bil avgust poln zanimivih prireditev. Po B.A.S.E. jumperjih, ki so obiskovalcem jemali dih prvi vikend, so po kratkem predahu sledile Rimske igre, ki na Ptuj vsako leto privabijo več obiskovalcev. Zadnji avgustovski vikend pa je že tradicionalno rezerviran za Državno prvenstvo v toboganskem spustu, ki je tokrat potekalo že šestič, za predstavnike medijev pa četrtič.

 

 

 

img_2786.JPG  img_2787.JPG

Čeprav ime discipline morda zveni nekoliko nenavadno, gre za čisto pravo tekmovanje; s himno, zastavo in zelo strogo strokovno komisijo na strani organizatorja ter z resnimi treningi in različnimi taktikami na strani tekmovalcev.

img_2784.JPG

Meri se čas v katerem uspe tekmovalcu "prevoziti" najdaljši tobogan v Sloveniji - rumeni tobogan v Termah Ptuj, ki je dolg kar 168m. Da zadeva ni tako enostavna, kot se morda zdi na prvi pogled, dokazujeta državna prvaka, ki sta svoj lanski naslov z velikimi napori ubranila tudi letos. Pa seveda številne modrice na hrbtih vseh tekmovalcev.

img_2799.JPG   img_2798_1.JPG

Med ženskami je bila najhitrejša Sanja Pintar iz ekipe Radia Grom, na drugo mesto se je uvrstila Eva Srebenjak iz ekipe Radia Alfa, njena kolegica, Vesna Penšek, pa na tretje.

Med moškimi je bil najhitrejši Mitja Gorjup iz ekipe Radio Alfa, pred Markom Gorjupom iz iste ekipe in Dejanom Legatom iz ekipe Dobro jutro, Slovenija.

img_2806.JPG   img_2813.JPG

V ekipnem tekmovanju se je najbolje odrzal Radio Grom, ki se je uvrstil pred Radio Alfa in Dobro jutro, Slovenija. Kot se za pravo tekmovanje spodobi, je podelitvi sledila še prha s šampanjcem.

 

Pripravila: Darja Legat

Foto: Darja Legat

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije