Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
img_2828.JPG

4. Državno prvenstvo v toboganskem spustu za medije je za nami

Datum: ponedeljek, 29. avgust, 2011
V Termah Ptuj je bil avgust poln zanimivih prireditev. Po B.A.S.E. jumperjih, ki so obiskovalcem jemali dih prvi vikend, so po kratkem predahu sledile Rimske igre, ki na Ptuj vsako leto privabijo več obiskovalcev. Zadnji avgustovski vikend pa je že tradicionalno rezerviran za Državno prvenstvo v toboganskem spustu, ki je tokrat potekalo že šestič, za predstavnike medijev pa četrtič.

 

 

 

img_2786.JPG  img_2787.JPG

Čeprav ime discipline morda zveni nekoliko nenavadno, gre za čisto pravo tekmovanje; s himno, zastavo in zelo strogo strokovno komisijo na strani organizatorja ter z resnimi treningi in različnimi taktikami na strani tekmovalcev.

img_2784.JPG

Meri se čas v katerem uspe tekmovalcu "prevoziti" najdaljši tobogan v Sloveniji - rumeni tobogan v Termah Ptuj, ki je dolg kar 168m. Da zadeva ni tako enostavna, kot se morda zdi na prvi pogled, dokazujeta državna prvaka, ki sta svoj lanski naslov z velikimi napori ubranila tudi letos. Pa seveda številne modrice na hrbtih vseh tekmovalcev.

img_2799.JPG   img_2798_1.JPG

Med ženskami je bila najhitrejša Sanja Pintar iz ekipe Radia Grom, na drugo mesto se je uvrstila Eva Srebenjak iz ekipe Radia Alfa, njena kolegica, Vesna Penšek, pa na tretje.

Med moškimi je bil najhitrejši Mitja Gorjup iz ekipe Radio Alfa, pred Markom Gorjupom iz iste ekipe in Dejanom Legatom iz ekipe Dobro jutro, Slovenija.

img_2806.JPG   img_2813.JPG

V ekipnem tekmovanju se je najbolje odrzal Radio Grom, ki se je uvrstil pred Radio Alfa in Dobro jutro, Slovenija. Kot se za pravo tekmovanje spodobi, je podelitvi sledila še prha s šampanjcem.

 

Pripravila: Darja Legat

Foto: Darja Legat

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
četrtek, 23. avgust 2018

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

Pljusk 2018 je pred vrati

plaža velenje
petek, 22. junij 2018

Pljusk v letošnje poletje na Velenjski plaži bo tudi tokrat izjemno atraktiven. Vodni spektakel, ki bo potekal v soboto, 23. junija, v okviru Skoka v poletje, bodo znova popestrili ekstremni športniki, ki se bodo pognali po skakalnici in zablesteli v zraku. Od 10. do 14. ure bodo za vse obiskovalce omogočili skoke na mokri in suhi skakalnici.

Grand kino pod zvezdami s pogledom na morje

portoroz-big-1177.jpg
četrtek, 21. junij 2018

Brezčasnost zimzelenih vintage filmov in mirno morje ob koncu dneva. Sliši se kot pravljica na obali. Predstavljajte si udobne sedeže, ležalnike, nad vami zvezdnato nebo, v eni roki hladna pijača, v drugi sveža pokovka in prijeten morski vetrič v laseh. Pred vami pa ogromen zaslon in filmski obrazi, ki smo jih spremljali še na navadnih televizorjih. Sliši se kot iz filma. A ni. To kuliso boste lahko doživeli tudi sami.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
sreda, 13. junij 2018

Festival JUNIJ V LJUBLJANI letos praznuje 10. obletnico in vas ponovno vabi v središče Ljubljane vse do 21. junija na Kongresni trg, kjer boste lahko uživali v vrhunskih umetniških stvaritvah s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim stvaritvam.

Latino ritmi za uvod v novo sezono na Gorenjski plaži

Gorenjska plaža
četrtek, 31. maj 2018

Na Občini Tržič se že pripravljajo na odprtje nove kopalne sezone na Gorenjski plaži. Po vzoru iz prejšnjih let, bodo tudi letos poletje pozdravili z glasbenim koncertom, ki bo združeval elemente rumbe, reaggea, rocka in vročih latino ritmov.

28. Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 18. avgust 2017

28. Poletni lutkovni pristan, ki ga Lutkovno gledališče Maribor tradicionalno prireja vsko poletje, bo trajal do 28. avgusta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije