Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Dan za zaposlene Poslovne skupine Sava in začetek obratovanja največjega slovenskega tobogana

Datum: ponedeljek, 4. julij, 2011
Poslovna skupina Sava je v soboto v Termah Ptuj organizirala drugi Dan za zaposlene in njihove družinske člane, udeležili pa so se ga sodelavci iz vseh Savinih družb.

Poslovna skupina Sava je bila med prvimi organizacijami v Sloveniji, ki so leta 2007 pristopile k projektu Družini prijazno podjetje. Sprejeli in izvedli so številne ukrepe za lažje usklajevanje službenih obveznosti in družinskega življenja. Eden izmed ukrepov je tudi organizacija dneva za zaposlene in družinske člane.

Polni certifikat Družini prijazno podjetje je Poslovna skupina Sava po neodvisni zunanji presoji prejela novembra 2010, v revizorskem poročilu pa so izpostavljeni nadpovprečni rezultati določenih ukrepov in vpetost projekta v celovit sistem vodenja.

Udeležence dogodka je uvodoma nagovoril župan Mestne občine Ptuj dr. Štefan Čelan, ki je med drugim pozdravil trajnostno naravnanost Poslovne skupine Save, tako v odnosu do zaposlenih kot tudi do okolja, v katerem Savine družbe delujejo.

Donacija»Zavedamo se, da je za trajnostno poslovno uspešnost treba imeti zadovoljne, motivirane in pripadne sodelavce. Upoštevanje Savinih vrednot, poštenost, odgovornost, znanje, ustvarjalnost in odličnost, pri vsakodnevnih službenih obveznostih in poslovnih odločitvah nam daje enotnost in moč za uspešno stopanje na poti napredka,« je v nagovoru med drugim izpostavil mag. Matej Narat, predsednik uprave Save, d.d. Ob tej priložnosti je Jožetu Pučku, sodelavcu iz Term Banovci, izročil donacijo Poslovne skupine Sava v višini 1.100 evrov za nakup prilagojenega dvigala, ki bo olajšal življenje njegovemu 8-letnemu sinu, ki trpi za posledicami bolezni progresivne mišične distrofije.

V nadaljevanju so s simboličnim razrezom traku svojemu namenu predali nov največji tobogan v Sloveniji-Tajfun, ki je letošnja največja investicija v Savinem Turizmu.

»Največji slovenski tobogan Tajfun je speljan s 15-metrskega večnadstropnega stolpa in je dolg dobrih 170 metrov. Sestavljen je iz treh nivojev, pri čemer je poseben sredinski t.i. tajfunski del, kjer prihaja do menjave smeri z obroči. To ga ob možnosti spusta v dvojnih ali trojnih obročih hkrati, tudi do pet oseb naenkrat, dela posebnega v Evropi. Tobogan je namenjen tako ljubiteljem adrenalinskih doživetij kot tudi družinam« je novo vodno atrakcijo ptujskega Termalnega Parka opisal Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj, d.o.o.

AmfiteaterOsrednji del dneva za zaposlene in njihove družinske člane so predstavljala različna športna tekmovanja, saj Poslovna skupina Sava skozi športno društvo Savčan in njegove sekcije, ki delujejo v okviru projekta Družini prijazno podjetje, namenja veliko pozornosti športnim aktivnostim njenih zaposlenih. Sodelavci in njihovi družinski člani so se lahko tako pomerili v plavanju, teku, košarki, nogometu, odbojki na mivki in prvič tudi v toboganskemu spustu. Najboljši tekmovalci so prejeli simbolične nagrade, v skupnem seštevku osvojenih točk pa je zmagala družba Terme Ptuj, ki je s strani predsednika uprave Save, d.d., prejela tudi prehodni pokal Savercna, imenovan po boginji Save.

Udeleženci so med drugim sodelovali tudi v številnih družabnih aktivnostih, med njimi v nagradnem kvizu, v zabavni igri »kremšnitejada«, ljubitelji plesnih ritmov so plesali skupaj z Nafom, animatorjem Term Ptuj. Hajdinske gospodinje so v rimskem taboru pripravile jedi po starorimskih receptih, s katerimi vsako leto sodelujejo tudi na prepoznavnih rimskih igrah. Manjkale niso niti rimske jedi, pripravljene na ognju, za polno mero rimskega hedonističnega naboja pa je z atraktivnim programom poskrbel tudi Primus s svojo rimsko legijo.

Animacija_ptujTudi letos je bilo z raznolikimi aktivnostmi poskrbljeno za najmlajše. Ob pestrem animacijskem programu so se lahko igrali s prikupnimi maskotami vseh Savinih turističnih destinacij, štrkom Vikijem iz Term 3000, labodom Zakijem iz Sava hotelov Bled, pernatim prijateljem Vilijem iz Term Ptuj, veveričko Muki iz Zdravilišča Radenci, gusarjem Edijem iz Term Banovci ter vitezom Mihom iz Term Lendava, ki so pritegnile številke otroke in mladostnike, da so se preizkusili v žongliranju, sabljanju in drugih zabavnih dejavnostih. Svoje sposobnosti so lahko preizkusili tudi v rimskem taboru in na številnih delavnicah izdelovanja najrazličnejših predmetov, nad katerimi so bili najmlajši izjemno navdušeni.

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije