Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG

Dober dan, poletje v Kamniku!

Datum: četrtek, 26. junij, 2014

Poletje v vseh nas vzbudi posebna pričakovanja. Enkratna in neponovljiva, odvisna od vsakega posameznika. Želje so različne, vsi pa si želimo, da bi vse lepo, preživeto in doživeto še dolgo odzvanjalo v srcih. In Kamnik z okolico vam to lahko ponudi.

Odkrijte skrite kotičke Kamnika in okolice ter prisluhnite zgodbam, ki jih pripoveduje bogata zgodovina. Sprostite se v objemu zdravilnih termalnih voda ali holističnem centru zdravja. Prepustite se naravnim lepotam, ki jih v Kamniku in okolici ni malo, podajte se v gore in se sprehodite med pastirji na edinstveni Veliki planini. Udeležite se kulinarične ture po Kamniku in okolici, podajte se na treking ture s planinskimi vodniki ali pa spoznajte pastirsko življenje na Veliki planini. Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v naravi so številne, veliko zanimivega pa se bo našlo tudi za ljubitelje kulture in tradicije. Za piko na i okusite tradicionalne jedi z območja Kamnika, ki so združene pod znamko Okusi Kamnika.  Med tipičnimi jedmi je tudi velikoplaninski sir trnič, brez katerega ne smete zapustiti Kamnika.

Snovik_02_Archive_Snovik_Spa.JPGVabimo vas tudi, da izkoristite kupon ugodnosti kamniških turističnih ponudnikov. Po kuponu povprašajte v Termah Snovik, Arboretumu Volčji Potok, na Veliki planini, Golfu Arboretum, v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, Medobčinskem muzeju Kamnik ter v TIC-u Kamnik in prijazni informatorji vam bodo z veseljem razkrili, pri katerih storitvah lahko koristite 10% popust.

Od 21. junija dalje  vsak dan ob 10.00 uri poteka turistično vodenje po Kamniku. Vodenje poteka v slovenskem in angleškem jeziku, vodnik pa vas pričaka na Glavnem trgu. Cena vodenja je odvisna od števila udeležence in se giblje med 2 in 5 evri. Poleg vsakodnevnih vodenj pa se lahko vsako soboto do glavnih turističnih znamenitostih popeljete s Kamnik busom in z lokalnim turističnim vodnikom pobližje spoznate kamniško občino.

Neokrnjena narava, živahno kulturno dogajanje v poletnih mesecih, nepozabne pustolovščine – vse to je Kamnik. Prepustite se spletu kulturnih in športnih užitkov in za trenutek pozabite na vsakdanje skrbi. Za več informacij obiščite TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik, lahko pa tudi pokličete na tel. št. 01/ 831 82 50 ali pišete na info@kamnik-tourism.si.

Poiščite poletno srečo v Kamniku – v srečanjih s starimi prijatelji, vdihu svežega jutranjega zraka, sprehodih med travnikih, v objemu gora … Doživite nepozabno – ker si to zaslužite.

Arboretum_Alenka_Hribar.jpgTunjice_02_Archive_Natural_healing_resorts.jpgVelika_planina_10_Ales_Frelih.jpgMali_grad_Gregor_Vovk.jpg

 

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije