Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Finale Podravka igrarij

Datum: ponedeljek, 3. september, 2012

Nestrpno smo pričakovali  25. avgust, ko so se zmagovalne družine posameznih Podravkinih igrarij iz dvajsetih lokacijah po Sloveniji, preizkusile v finalnem tekmovanju. Le ena družina je lahko zmagovalka tretje sezone Podravkinih igrarij, ki bo odpotovala v Disneyland na Florido!

In dočakali so sončno soboto jutro!  V Thermani Laško je bilo vse nared, da se igra lahko prične. Pred velikim finalom so izvedli predtekmovanje za uvrstitev v skupino tekmovalcev še med člani kluba Vodomček. Šest družin je po svojih najboljših močeh sestavljalo Lino stolp, lovilo tarčo in iskalo napake. Dve družini, ki sta dosegli največ točk, sta dobili možnost, da odpotujeta na Florido.

_MG_1918.jpgTekmovalni del dneva se je pričel ob 10. uri, a tudi za ostale goste so dobro poskrbeli. Za najmlajše sta bila na voljo dva otroška kotička. V enem so otroci izdelovali glasbila in se učili Lino pesmice, v drugem pa so lahko dobili Lino tatooje. Poleg tega so se otroci aktivno vključili v pravljico. Reševali so namreč začaranega viteza, ki je nenadoma postal medvedek. Skupaj z Vilo, nekaj uroki, malo truda in sodelovanjem najmlajših, je na koncu vitez znova zadihal v viteški koži. A to še ni vse! Za "strah in trepet" so poskrbeli gusarji. "Strah in trepet" se je kazal v artističnih sposobnosti žongliranja, hoji na hoduljah, lovljenju vodnih balončkov, vrtenju zastav in spretnosti z noži. Atraktivni gusarji so animirali tako plavalce v bazenu, kot obiskovalce na suhem. Ni ga, ki bi ob njihovih vragolijah, ostal ravnodušen.

Brez palačink ne gre! Da je ves dan dišalo in da so se razvajale tudi brbončice in se smejali želodčki je, kot vedno, poskrbel Podravkin kuhar Boštjan in njegova pomočnica Jasmina. Neumorno sta pekla palačinke in jih mazala z Lino lado. Bolj sta pekla, manj jih je bilo, saj so še vroče "šle v promet".

_MG_1923.jpgMed tem, ko so se nekateri razvajali ob palačinkah, se igrali, počivali, uživali tako ali drugače, se je 21 družin borilo za bogato nagrado. Že na samem začetku je bilo zaznati veliko pozitivne energije in tekmovalnega ter timskega duha. V četrtfinalu so vrteli hulahup, skakali čez kolebnico, pokazali spretnosti z loparjem in žogico ter poskusili srečo z metom srečne kocke. Žal je vedno tako, da se jih nekaj poslovi in tudi tokrat je 10 družin s pomočjo doseženih rezultatov napredovalo v naslednji krog. Polfinale so od tekmovalcev zahtevale že nekaj več spretnosti, truda, znanja in sodelovalnega duha. Zbirali so vodo s pomočjo Podravkine brisače, metali žogo v koš, ki se je nahajal kar v bazenu in se preizkusili v štafeti, ki je potekala na velikem toboganu. Napetosti ni manjkalo. Zdaj je šlo že skoraj čisto zares, saj sta se v finalni dvoboj uvrstili le dve družini. Kateri? Na odgovor so morali vsi nekoliko počakati ... Tik pred izvedbo finalnega dela so po natančnem izračunu in pregledu doseženih rezultatov, razglasili dve družini. Sedaj je bila napetost na višku. Le še nekaj preizkušenj je vodilo do odgovora na najpomembnejše vprašanje - kdo bo letos odpotoval v Disnayland! Visoke temperature in čisto nebo so za trenutek postali za finalni družini nepomembni, saj so ves trud in energijo usmerili v dirko z blazinami, izdelavo ladjice iz papirja ter njene plovbe v pristan in plezanje po drči. Štel je najboljši rezultat, ki je družino Staniša iz Novega mesta odpeljal korak bliže potovanju na Florido. Veselje in sreča sta bili ob razglasitvi nepopisni. Objemi in kriki, poskoki in smeh so odkrito govorili o občutjih zmagovalcev! Z njimi smo se veselili tudi ostali.

Da bi bil dan še bolj začinjen in da bi vsi udeleženci in obiskovalci nosili čim dlje ta dan v spominu, so poskrbeli tudi glasbeni gostje, ki so v ritmu poletja predramili glasilke in sprožili gibanje teles v ritmu glasbe. S Kingstoni so obarvali celotno atmosfero. Zabava je bila skupni imenovalec in sklepna točka druženja.

Komaj čakamo na nove izzive, srečanja z družinami, tekmovanj in finalnega dogodka v 2013. Sledite jim in bodite z njimi tudi naslednjo sezono!

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
petek, 21. junij 2019

Med 11. julijem in 3. avgustom Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
četrtek, 23. avgust 2018

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

Pljusk 2018 je pred vrati

plaža velenje
petek, 22. junij 2018

Pljusk v letošnje poletje na Velenjski plaži bo tudi tokrat izjemno atraktiven. Vodni spektakel, ki bo potekal v soboto, 23. junija, v okviru Skoka v poletje, bodo znova popestrili ekstremni športniki, ki se bodo pognali po skakalnici in zablesteli v zraku. Od 10. do 14. ure bodo za vse obiskovalce omogočili skoke na mokri in suhi skakalnici.

Grand kino pod zvezdami s pogledom na morje

portoroz-big-1177.jpg
četrtek, 21. junij 2018

Brezčasnost zimzelenih vintage filmov in mirno morje ob koncu dneva. Sliši se kot pravljica na obali. Predstavljajte si udobne sedeže, ležalnike, nad vami zvezdnato nebo, v eni roki hladna pijača, v drugi sveža pokovka in prijeten morski vetrič v laseh. Pred vami pa ogromen zaslon in filmski obrazi, ki smo jih spremljali še na navadnih televizorjih. Sliši se kot iz filma. A ni. To kuliso boste lahko doživeli tudi sami.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
sreda, 13. junij 2018

Festival JUNIJ V LJUBLJANI letos praznuje 10. obletnico in vas ponovno vabi v središče Ljubljane vse do 21. junija na Kongresni trg, kjer boste lahko uživali v vrhunskih umetniških stvaritvah s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim stvaritvam.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije